Зоната и ние - тема 11

• 56 663
  • 732
  •   1
Отговори
# 15
 Ini` , благодарности и от мен за новата тема   bouquet
Да ви споделя, че вчера си купих за първи път кокосово мляко. Оказа се, че е чиста мазнина и 1 чл от него е 1БМ. Чудесна добавка е към сутрешното кафе. Ако някой друг е ползвал и с други приложения моля да сподели  Hug
Желая ви лек, ползотворен Зонов ден  Hug

# 16
   Hugпреди време и аз си бях взела кокосово мляко с цел да си го добавям към кафето но нещо не ми допадна вкуса -беше ми много мазно и го изхвърлих.Може би като добавка към зонови десерти би било добре. Rolling Eyes

# 17
Така купих си тахан тъмен и опитах рецептата с ябълката но нещо ми гор4и.Сега 4ета тема за тахана и там казват за варянт 50/50 тахан мед Да ми кажете как ви се вижда дали ще сме зонови и ако е така колко да си хапвам

# 18
plama4e , в началото докато свикнеш горчи, но постепенно се свиква с вкуса. На мен в момента ми е много приятен и дори съм си го хапвала чист. Може да си смесиш мед + тахан 1/1, но трябва да добавиш само протеин тогава. Няма как да сложиш и ябълка. Например 2 сл мед+2 сл тахан= 4 БМиВ. така 1 сл от сместа ти е 1 БМ и 1 БВ и може да добавиш още 1БП (например 56 гр извара).
 roksi12, аз си взех кокосовото мляко именно заради мазнотата му. А и в другия режим момичетата споделиха, че добавено към сутрешното кафе помага идеално за проблеми с WC-то. Оказа се, че е така  Wink , че имах нужда.

# 19
туко що забьрках сместа тахам -мед Тахана беше 200гр и меда 200 гр сега ако правелно сьм разбрала мога да добавя сирене 28 гр /аз извара не ям/ това е 1 блок така ли?
1с.л от сметса сьс сирене нали?

# 20
Да, една супена лъжица (равна) от сместа ти е 1БМ и 1БВ. Добавяш 28 гр сирене ( или изяждаш преди това 42 гр шунка или 1 яйце) и имаш закуска от 1 Б от всичко.

# 21
Здравейте момичета,

Много благодаря за отзивчивите отговори, които получих от вас относно спанака. От скоро започнах с режима и много се надявам да има ефект. Преди няколко години след едно заболяване и няколкомесечен прием на кортикостероиди(хормонално лечение) качих доста килограми. Пробвах с различни режими, докато не започнах със Зоната. Всъщност Симеонов ме запозна с нея и по неговия режим тогава за 3 седмици смъкнах 6-7 кг, което си беше сериозен резултат (даже леко прекален)...Впоследствие пък направих някаква алергия след "диетата" или пък от хапчетата - знам ли... И ми се наложи да прекратя режима. Както и да е - тогава се убедих,че определено ефектът е страхотен... Та сега имам 6-месечна дъщеричка и съответно отново около 10-на килограма за сваляне след периода на бременността и кърменето... И реших да започна отново.. Много се надявам с ваша помощ и този път резултатите да са подобни Simple Smile)
Бих искала да ви попитам дали някой от вас е изчислявал т.нар. "супер храна" годжи бери и да ми каже на колко се равнява 1 БВ от плода? Ако пък не, ще погледна грамажа въглехидрати на опаковката - ще махна фибрите и ще опитам сама да направя изчислението и ще споделя с вас, ако някоя се интересува. Другият ми въпрос е за кълновете. Сега със съпруга ми си взехме алфа алфа за отглеждане вкъщи. Бихте ли ми казали какво е количеството за 1 блок В? Знам,че го имаше някъде из форумите. Рових се, но нещо не успях да открия точен грамаж.
Много ви благодаря предварително на всички! Simple Smile 

# 22
  • Тука, под липите стари...
Изведнъж темата е живнала:)
Аз спазвах стриктно Зоната месец - месец и половина. Още в първите двадесет дни свалих 6 килограма и си достигнах желаното тегло. Още не мога да повярвам колко скоростно се развиха нещата. От около седмица се поувлякох с повече въглехидрати, но трябва пак да се стягам, защото наистина ефекта е страхотен. Наистина се топят мазнини, а не мускулна маса.
Пожелавам на всички успех със Зоната!

# 23
  • София
sonicspot добре дошла при нас  Hug
Като за начало едно уточнение  Laughing Всъщност диетата на Симеонов, не е диета на Симеонов, а той най-нагло представя Зоната за негова диета  Laughing
Аз имам много алергии и от както съм в зоната се чувствам все по-добре. Не мисля, че човек би могъл да получи алергична криза от факта, че спазва този режим. Все пак те съветвам, какъвто и режим да избереш, да спреш завинаги консумацията на прясно мляко. Аз не пия прясно мляко от близо половин година и усещам страхотно подобрение в моя алергичен синузит. Също така от близо 2 месеца не ям месо и се чувствам още по-добре, но не мога да съветвам никой за това, защото човек да не яде месо е сериозно решение и не всеки е сколнен да го направи.
Наскоро търских информация за годжи бери и се изумих колко ускъдна информация има в нета за това вълшебно плодче. Както и да е, засега го смятам по 15гр за 1ВБ, но за всеки случай съм си поръчала няколко опаковки от iherb, за да сверя на етикета какво пише  Laughing Когато пристигнат ще пиша допълнително  Hug
За алфа алфа нямам информация, но копирам кълновете, които Lenny_Pld ॐ (With love)  преизчисли Hug

КЪЛНОВЕ  1ВБ

Грах кълнове, сурови                                    1 ВБ = 33 гр.
Грах кълнове, готвени, варени                       1 ВБ = 53 гр.

Леща кълнове, сурови                                  1 ВБ = 41 гр.
Леща кълнове, готвени, варени                     1 ВБ = 42 гр.

Пшеница кълнове, сурови                             1 ВБ = 21 гр.

Репички кълнове, сурови                              1 ВБ = 250 гр.

Семена от люцерна кълнове, пресни              1 ВБ = 429 гр.

Боб кълнове, мунг, сурови                            1 ВБ = 500 гр.

Боб кълнове, сурови                                     1 ВБ = 220 гр.
Боб кълнове, готвени, варени,                        1 ВБ = 191 гр.

Червен боб кълнове, сурови                          1 ВБ = 78 гр.
Червен боб кълнове, готвени, варени             1 ВБ = 220 гр.

СОЕВИ КЪЛНОВЕ  1ПБ
Соеви кълнове, сурови                                 1 ПБ = 53 гр.
Соеви кълнове готвени, пържени                   1 ПБ = 53 гр.
Соеви кълнове готвени варени, задушени       1 ПБ = 83 гр.

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 00:52 от Moharet

# 24
  • София
dani1712 по принцип пия кафето чисто, но много ми хареса идеята ти за кокосовото мляко и ще си купя тези дни да пробвам  Hug

Тъй като наскоро стана въпрос за обезмасляване на млякото в домашни условия, се порових в нета  и открих следните предложения (с уговорката, че никой от тях не ми се струва достатъчно надежден, като изключим добрата стара маслобойна, но повечето нямаме такава и затова няма да я включвам в списъка). Та ето какво открих:
1. Чрез топлинна обработка - кипва се млякото и се оставя да изстине, след което се отделя каймака и тази процедура се повтаря докато не спре да отделя каймак. Не мисля, че е много обезмаслено млякото след това, но все пак е малко по-добре от първоначалната му масленост  Hug
2. В буркан - сипва се млякото до половината в буркан с капачка на винт и се затваря добре. След това, който си е проспал кардиото за деня, го наказваме да "друса" с всичка сила и максимална скорост буркана  Laughing След известно време маслото започвало да се отделя и трябва да се прецеди.
3. В механизирана маслобойна - все още търся къде се продава такова чудо, защото ми звучи най-бързо и лесно, но се съмнявам, че ще си купя, защото била голяма и събирала около 15 литра мляко, които аз лично няма какво да ги правя, а и нямам къде да я складирам  Laughing

От своя страна се замислих (може би някой вече е пробвал), че щом като на млякото му е нужно някакво "движение", за да започне да отделя масло, то какво би се случило ако продължително време го "джуркаме" с блендера или с машинката за фрапе  newsm78 На практика механизмът е същия, но не знам дали действа. Това е просто идея, която мисля някой ден, когато си набавя домашно мляко, да изпорбвам.
Ако някой има повече информация по въпроса за обезмасляването, да сподели. Мисля, че това е много интересна тема и ако намерим лесен вариант да го правим в домашни условия, то тогава бихме могли да си правим и кис.мляко, сирене и извара и да се отървем от всичките консерванти в продуктите по магазините  Hug

# 25
mis_val   Hug Hug

За алфалфата мога да проверя утре, ако някой не ме изпревари дотогава.

dani1712 Благодаря за информацията за кокосовото мляко Simple Smile Него все съм го подминавала подозрително. Щом помага за WC, и аз ще си взема.  Laughing

# 26
За маслобойната сега ми дойде на ум, че беше нещо от рода на миксер. Беше голямо като кофа  това нещо. Баба ми има  Laughing Мисля, че би трябвало да стане с миксер или блендер. Освен ако не тръгне да се превръща в сметана  Joy

# 27
Moharet, много ти благодаря! Grinning Аз също бях изненадана от липсата на по-обстоятелствена информация относно годжи бери. Както и да е, сега ще включа и него в менюто си. За Симеонов - съм съгласна. Поради тази причина реших, че този път няма да се възползвам от услугите му.
А относно алергията - правих си доста изследвания и така и не успяха да установят как се появи. А след няколко месеца така и си изчезна... От известно време се замислям за вегетарианството като опция на хранене, но засега се въздържам, защото все още кърмя малката.
Специално за кълновете от алфа алфа и аз ще се поровя допълнително и ако намеря точни параметри - ще ви споделя какво съм изчислила Simple Smile
Лека и ползотворна неделя на всички ви желая! Simple Smile

# 28
Ето какви данни намерих за годжи бери от нета . И аз мисля да го включа по-нататък в менюто си. Сега започнах да включвам семена от чиа. Не знам от тях ли е ефекта, но макар да слагам по 1 с.л. към закуската се чувствам толкова сита, че следващото ми хранене на обяд е направо насила.
И друго , което открих, че алфалфа, всъщност е добре познатата ни люцерна. Арабите я наричат с това наименование. А  Lenny_Pld ॐ (With love)  е дала грамажи за нея .

Moharet , а защо всъщност се стремиш да обезмаслиш млякото?

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 12:56 от dani1712

# 29
  • София
dani1712 и аз намерих тази информация за годжи бери, обаче драстично се различава от всички останали сайтове, които съм намерила, ето защо предположих, че тук е дадено за сурови плодчета. Ние ги консумираме изсушени, а в тях съдържанието на вода е доста малко за сметка на въглехидратите. Както и да е, продължавам издирването на по-потвърдена информация  Hug
За алфа алфа ми е странно, защото в магазина, от където купувам семенца за покълване, продават и алфа алфа и люцерна на една и съща марка. Няма да се учудя, ако е просто търговски трик да продават и двете  Laughing
За чиата - и аз я хапвам от близо 2 седмици, вяска сутрин 1ч.л. с 1 блок кисело мляко. Е, искам да ви кажа, че супер много засища това чудо на природата. Много съм доволна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт