Зоната и ние - тема 11

• 56 671
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
dani1712 Благодаря за поправката ( знаех си че тая Папазова бърка нещо....оттам преписах рецептата,но обещавам повече да не поглеждам нейната книга,защото има доста рзминавки) Вече съм горда собственичка на  книгата на Сиърс Heart Eyes. и dani1712 въобще не се сърдим,а се учим да сме по стриктни,нали това е целта.Момичета благодаря ви,че ви има Hug Hug Hug Hug
Хубав зелен  зонов ден на всички   bouquet

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 12:47 от viktori

# 646
Охо добър ден и от мен, на първо място много тенкс на ЕМИГРАНТКАТА че ми махна единия търтей ахаха  Hug дани1712 мамма миа, както казват италианците бая работа те чака, с проверка на всичките менюта само манджи и продукти цял ден ще ти се въртят в главицата  ooooh! да благодаря и аз за поправката с обяда и протеините, заслужих си червения картон, ама за следобедната закуска БВ съм си го изяла като половин портокалче, отделно от смутито и съм го отбелязала в края на реда е, ама ти се скрило от погледа  baby_neutral Mr. Green
victori преди така и аз готвех по папазова, но някой ме скастри тука, че били стари изчисления и престанах, най- добре си ги смятам аз манджите, повече време отнема, но само първия път, записвам си ги в една тетрадка, като ИНИ и така после следващия път наготово Mr. Green
ribka bananka http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=646439.0 тук са рецептите на дани и наистина са много сполучливи, но готовата папа е най - вкусна, всичко изчислено и измерено   chef Wink
Аз отлитам да гладя докато децата спаят, днес май няма да има спорт нема време Simple Smile))))1ironing wash hang  ruporuu, Дани 1712 мисля да ти спретна тортата но без яйца, че синът ми е алергичен към тях, според теб ще стане ли???

# 647
Момичета,плодовата торта на Дани ли  приготвяте  newsm64
Ами от къде ги намирате тези кайсии..................оооооооооо много вкусно ми изглежда.
От компот не става нали Sad

# 648
poliville  ,  и работата ми е свързана с манджи, така че съм свикнала всичко да е само грамажи и продукти  Wink . Честно казано не знам дали би се получил блата без яйца, защото би трябвало нещо да" държи  " изварата и нишестето. Единствените постни блатове, които знам се правят на основата на маслено тесто с много олио или пък с бира  Wink .

viktori  , тортата става с всякакъв плод, който би могъл да се пасира. Може и с леко задушени ябълки, банани (но са червени  Naughty) , сварена на пара тиква. За това се сещам в този сезон.
Аз имам в камерата и замразени вишни - и с тях съм я правила . Но с плодове от компот - не знам дали отговарят на грамажите като пресните , защото садържат повече захар ( или си я направи след състезанието, за да не те саботира по негово време )
 Ох, бягам, че съм 2-ра смяна и ще закъснея - анализи утре  Joy

# 649
Здравейте !, бих искала да се присъединя към отслабващите с зоната . Доста трудно ми беше да си определя блоковете те  ще са 9 на брой заради ниската ми активност .Доста съм объркана хем четох доста по въпроса , ще се радвам ако ми помогнете . И означава ли това , че трябва да ям на ден 63гр протеини ,83гр въглехидрати и 6гр мазнина  Embarassed така ли е или това е едно хранене

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 15:09 от vanq qnakieva

# 650
  • Chicago/Varna
Здравейте !, бих искала да се присъединя към отслабващите с зоната . Доста трудно ми беше да си определя блоковете те  ще са 9 на брой заради ниската ми активност .Доста съм объркана хем четох доста по въпроса , ще се радвам ако ми помогнете . И означава ли това , че трябва да ям на ден 63гр протеини ,83гр въглехидрати и 6гр мазнина  Embarassed така ли е или това е едно хранене
vanq qnakieva изчисли си блоковете по калкулатора, и полсе скокни на влизане в зоната Там има отговорите на много въпроси  Hug

# 651
благодаря

# 652
  • Chicago/Varna
lindor, само ако може да те помоля следващия път да докладваш както другите момичета по ред на номерата и по точки, защото нямаш идея колко много време бях кацнала на твоя доклад, и пак не съм сигурна какви пчелички имаш и нямаш. А едно като има пропуснато, после се застъпват, забравям да питам и т.н.  За това моля всички да се водят по примерния доклад. Иначе изглежда добре си се справила, до колкото можах да разбера де  Hug
И да кажа, аз нямам много време да казвам на всяка една по отделно кое и как, като имам време разбира се че ще го правя, но точките ви се записват и всичко е под контрол   Hug

# 653
  • Варна
А има ли някой, който да спазва изискванията на зоната за хранене, но да вместо 5 да прави 4 хранения примерно? На мен лично ми се струва много брутално това ядене 1 час преди сън...

# 654
  • Chicago/Varna
А има ли някой, който да спазва изискванията на зоната за хранене, но да вместо 5 да прави 4 хранения примерно? На мен лично ми се струва много брутално това ядене 1 час преди сън...

hipi, Защо последната закуска преди лягане е от изключителна важност ? въпрос № 9  Hug

# 655
hipi ,като използваш думата "брутално"  ,имаш предвид ,че си слушала много съвети ,как трябва да се яде до 18 часа най-късно примерно ,за да не се пълнее.
Това е поредният мит,защото в такъв случай оставаш тялото ти да гладува прекалено много време,в следствие метаболизма ти се забавя,което ни най-малко иска някой.
А и тук става дума за скромни количества - половин чофичка кисело мляко, или 2 лъжици извара с малко плод.
 Довери се, за здраве сме тук   bouquet

# 656
  • Chicago/Varna
blueberrygirl  за млякото Активия- не знам как е в БГ, но тук нашето е пълно с въглехидрати. Сега ще си затворя очите, но само този път Simple Smile Гледай етикета следващия път  Hug

Ini` ако се чувстваш добре с тия блокове, не го променяй, освен ако не ти идват много Simple Smile

цлете ако ти дам спортна пчеличка, няма да е честно спрямо другите newsm78. Другия път се напъни още 15 минути, за да събереш половин час упражнения  Hug приключваш деня със 6 пчелички, и 0 търтеи Simple Smile

Много силен старт момичета, бравоооо  smile3501 Продължавайте в същия дух Simple Smile И се надявам всички да сте искрени в докладите, че иначе съдийките много ще се ядосат  smile3516

Даниии, страшна си, като един хранителен детектив си  Hug

А и другото да не забравя, момиченца кокиченца, може ли да ви помоля да си изтеглите половин чаша кисело мляко, колко грама е при вас, защото не искам да има объркване. Според Зоната, половин чаша кисело мляко е един блок, т.е 110 гр.

# 657
Ini´ , 24.01. Четвъртък 9 блока
2. Хранения 5
9:00 , 13:30 , 16:30 , 19:30 , 22:00- стриктна пчеличка
3.  Изкушение не открих -  инатеста пчеличка!
Направих си маска за лице с мед ,ама до там само.  Heart Eyes
4. Целия ден минал само на благоприятни  храни зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- мерителна пчеличка!
6. Изпита вода 3литра  и имам водната пчеличка
7. Споделено меню за целия ден- пчеличката-поет  
(2)Закуска – Извара(2) +гъби 130 + печени чушки 90 + грейпфрут 90 + 6 маслини
 (2)Обяд – Салата от печ.чушки(117)+домат(98)+китайско зеле(166) извара(112) и зехтин
(1)Следобед – Кисело мляко 0,1 (200) + суров слънчоглед(1/2с.л)
(3)Вечеря – извара(84) + моцарела (14) + гъби (100)+лапад ½ чаша + лук(20) – микровълновата става перфектно с кимион и черен пипер за 2-3 минутки
Салата от :печ.чушки (60)+ кит.зеле (137)+ягоди(80)  
                 100  кисело мялко+28 ивара + 70 ягоди +1/2 с.л тахан = 1 блок
(1) Късна - 100 кисело мляко + 28 извара + 70 ягоди +1/2 с.л тахан
8. Спортна- липсва още
9.  Недостигната.
10. Според мен днес улових 6 пчелички
Скрит текст:
Искам да споделя,че макар и само втори ден,скоро не бях изкарвала деня с толкова малко блокове ,дори малко се насилих да си добавя киселото мляко с ягодите на вечеря,макар че беше уникално!
Извод си правя ,че с толкова много зелени храни ,се презадоволявам.Плодовете са ми голяма слабост ,но явно е ,че те ми вдигат много инсулина и не минавам с малко!
Чувствам се негладна и това циркулиране след вечеря за нещо мъничко до хладилника липсва!  Heart Eyes  А като си дам сметка колко блокове се трупаха иначе  Crazy

# 658
Добър вечер дами ето и отчета за днес Simple Smile
ДЕН 2-ри
1. Състезателка- poliville, 24.01., 10 блока
2. Хранения на ден- 6-  7.30, 10:00, 12:00. 15:00, 19:00, 22:00 заслужих си стриктна пчеличка.
3. Днес без изкушения - заслужих инатеста пчеличка  
4. Цял ден зеленясах и май си заслужих зелена пчеличка  
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка.
6. Изпита вода- над 3 литра, искам си водната пчеличка7.
7. Споделено и прилежно написано меню за целия ден-  пчеличката-поет  

закуска1 - 100 гр ябълка, 1 ч.л тахан, 56 гр извара 1 Б
закуска2 смути от 20 гр авокадо, 220 кисело мляко и 9 гр протеин  и половин портокал  2 Б

обяд -  кисело зеле със заешко 2 Б
Наготвих 10 блока, извадих месото, разделих зелето на 10 части и после си прибавих с 2 ПБ  заешко
700 гр кисело зеле - 7 ВБ
150 гр праз - 1 1/2 ВБ
115 мл бяло вино - 1 ВБ
63 гр домтено пюре - 1/2 ВБ
3 1/3 с.л зехтин
дафинов лист, сол, червен и черен пипер
Всичко това в гювеча и днес цялото семейство бяхме зонови Simple Smile)))
следобедна закуска - 100 гр ябълка, 1 ч.л тахан, 56 гр извара 1 Б
вечеря - 84 гр риба тон, 1 с.л зехтин, 2 ч.ч аисберг,115 мл вино, половин ябълка 3 Б
късна вечеря в 22.00 220 гр кисело мляко с 6 фастъка 1 Б

8. Днес не тренирах няма спортна пчеличка
9. Успях да уловя цели 6 пчелички за този ден и не се сблъсках с нито един търтей юхуууууууу

10. Според мен днес улових 6 пчелички, и  0 търтея по погрешка  

Лека вечер момичета и давайте идеи за утре какво да се яде ххихих

# 659
Поздравления на всички стриктно зонуващи  Simple Smile Искам да споделя едно упражнение против запек, защото в Зоната понякога се случва и това. Това, което съм открила, и което за мен е много ефикасно - ето тук http://www.bg-zonata.com/yoga-za-zapek-v-zonata/

Общи условия

Активация на акаунт