Зоната и ние - тема 11

• 56 691
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
  • Chicago/Varna
Ааах, сладуранки Joy ама хем ми е смешно, хем такова удоволствие да чета отчетите, нямате идея Simple Smile

Първо да кажа, надявам се всички записани състезателки да са на лице, защото ще е много мъчно, ако някой който се е записал да се покрие, и по този начин да заемат местата на момичета, които наистина искат да са част от състезанието. Дано по късно да намеря всички отчети Rolling Eyes

Иначе, като за първи ден изключително силен старт, мирише ми че ще бъде наистина голяма битка Hug за което ви поздравявам. Ама много много ви се радвам  newsm68
Дани, поглеждай ако имаш време менютата, защото аз наблягам най вече на времето за ядене и да записвам и проверявам пчеличките, и е възможно да пропусна нещо, както и самите състезателки, поглеждайте си менютата една а друга, хем за идеи, хем да хващаме грешки.

Другото което искам да кажа- относно кафето с мляко, ако е 1/2 блок млекце в кафето, не е кой знае какво, ще си затваряме очите, няма да сме такива садисти, и няма да го броим никъде:)А и все пак млякото е балансирано.

И на всички благодаря за  супер докладването, с така оцветени и удебелени букви на търтеите и пчеличките  ми е много по лесно да виждам от далече Simple Smile) Супер сте  Hug

poliville за суджука... Laughing до колкото разбрах от менюто ти, ти си го хапнала нещо като втора следобедна закуска, и не си нарушила броя на блоковете. Броя на храненията може да бъде повече от пет хранения на ден, само да не е по-малко. Бари Сиърс казва, че колкото по често се храните е по-добре, така че ако искате можете и 7 хранения на ден да имате, но да не си превишавате блоковете. И за това на poliville няма да дам лаком търтей, а ще получи инатеста пчеличка-т.е свършваш деня със 6 пчелички и един червен търтей  bowuu

Ini`  Joy какви са тия 9.5 блока за ден Simple Smile) Много странно , но е ОК Simple Smile) А и да кажа още, след втория, третия ден вижте как се чувствате, т.е огладнявате ли между храненията, стига ли ви храната, или ви е в повече, ако се наложи да промените бройката на блоковете. Ще чакам след ден два да кажете как е.

Maxima2 за кафето с мляко казах вече, няма да се наказва, но ракията и каймата... Simple Smile Червенкоооо. Въпреки че за алкохола Сиърс пише че 30-40 грама май беше дори се препоръчва заради айказаноидите, точно го четох преди няколко дена в книгата му "противовъзпалителната зона" Ще разуча този въпрос, но за сега ще е червенко Simple Smile

Dahlia много добре, само ми прави впечатление че почти целия ден си само на мляко и извара, и само вечерта е рибка. Постарай се да вкараш повечко "истински" протеин както се казва Simple Smile Че млеката и изварите малко или много не се знае какво има в тях Simple Smile

ribka.bananka  smile3501  първия ден и изби рибата Simple Smile Цели 7 пчелички, и при 7 такива получаваш бонус пчеличка Герой. Ако продължиш така 5 дена с по 7 пчелички, ще гепнеш пчела ГИГАНТ Simple Smile Давай само така, колкото по от рано натрупате капитал с пчелички, толкова по-голям шанс за победа Simple Smile

Всички сега да внимавате с ribka.bananka , че става страшно от началото, и не й се давайте, имате още 14 дена да я надминете  running

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 02:44 от Emigrantка

# 631
  • Chicago/Varna
Хайде лека нощ за мен, и за вас добро Зоново утро Simple Smile На който му се готви днес, може да погледне
ЗОНОВИТЕ ПРОТЕИНКИ   Hug  Супер удобни за следобедна закусчица с една ябълка- 2 блока  bowuu

# 632
1.Състезателка viktori-сряда 23.01[/b 9 бл
2.Стриктна пчеличка-5бр. хранения за ден- 7:00,11:30, 15:00,19:15,23:00(дано да е стриктна де,че така се наложи,аз им обяснявам, че бързам защото трябва да се храня-те се смеят Rolling Eyes
3.Устоях на изкушението захар в кафето,но пък цигара пуших,така че всичко е в ръцете на съдията Blush
4.Абе май и залена пчеличка  ам,но съдията ще прицени
5.А мерителна пчела имам със сигурност-всичко съм теглила
6.Водната пчеличка и тя си е моя-3л. и половина вода
7.Пчеличка поет
закуска 7;00
220гр кис.мляко и 3 бадема
обяд-11:30
Дроб сърма с телешка кайма
280гр кайма- 10П
1 яйце-1П
1ч.ч. кис. мляко-1п 1В
1и половина  ч.ч.  лук -1В
90гр био ориз-бял Embarassed-9В
1с.л. брашно от току що смляно пълнозърнесто брашно-1в
8ч.л. зехтин
....подправки
Всичко  това разделих на 4по 3 Б
Следобедна закуска 15:00 1Б
1ч.ч. прясно мляко и 1ч.л. чия
Вечеря  19:30ч 3Б
126гр риба тон,3 кивита и 9 маслини
Ксна закуска 23:00 1Б
1ч.ч. прясно мляко ,3 бадема
 8. Имамси заслужена спортна пчеличка 1час и половина почти интензивна тренировка- батут после чка гимнастика:multi:
9.Според мен  незнам  точно колко пчелички съм събрала заради  тази цигара Sick
Много сте  сладки,мноооооого хубав и зонов ден желая на всички,аз бягам на работа,че закъснях,довечера пак ше ви чета с голямо удоволствие Hug

# 633
  • Los Angeles CA
Ето и моят отчет за сряда 23 :
9:15 
1 блок състоящ се от : 1 чаша кефир +3 сурови бадема ( само сурови бадеми купувам)
11:00
 1 блок : 28 кашкавал + 3 бадема ( забравих си въглехидратите,  много ме ядосаха и  забравих )  така че тук сигурно  имам наказание.
13:30
 1 блок :64 г котич (изчислено по етикет) + 90 г боровинки (пресни) + 3 бадема
14:30
½ (половин) блок половин зонов бар ( не знам дали се наказва??)
16:00
2 блока 1 ябълка + 6  шам фъстъка + 84 г пуешка шунка( изчислена по етикет)
17: 30
½ (половин) блок останалата половина от зоновия бар 
20:00
2 блока  56 кашкавал +6 маслини +  2 чаши ягоди
21:00:
1/2блок: 1/2чаша прясно мляко + 2бадема

Всичките ми блокове са измерени с кантарче та имам мерителна пчеличка.
 Вода повече от 1л и половина, но не съм я мерила, просто си изпих бутилката с 1 ½ л вода и пих няколко чаши  чай, кафето днес го пропуснах (защото успях да се наспя!!! Grinning Grinning Grinning). Така че надявам се имам водна пчеличка .
Аз почти винаги се храня много често на по един или два часа по-малко(1, 2 блока) надявам се това да не се наказва
Имам повече от 30 мин ходене (до училището на дъщеря ми и обратно ).
 Heart EyesГолямо удоволствие е това състезание, успех на всички зонарки.  Heart Eyes

# 634
  • Los Angeles CA
Забравих да кажа че 9 блока ми дойдоха множко та за днес имам 8и половина.

# 635
1. blueberrygirl, 23.01.2013, ден 1, 11 блока
2. хранения за деня - 5;
сутрин 8:00, обяд 12:30, следобед 16:30, вечеря 17:30, преди лягане 20:30 - стриктна пчеличка
3. Победих изкушението - инатеста пчеличка
4. само на благоприятни храни - зелена пчеличка
5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче - заради закуската преди лягане ми излетя мерителната пчеличка, а получавам мързелив търтей
6. Изпита вода - над 4,5 л. - водна пчеличка
7. Меню за целия ден - пчеличката-поет
Закуска: 2 яйца, 28 гр. сирене, 1 ч.л. зехтин, 200 гр. зеле, 250 гр. ябълка
Обяд: 130 гр. сьомга на плоча, 400 гр. зеле с магданоз, 200 гр. ябълка, 1 ч.л. зехтин
Следобяд: 190 гр. кисело мляко Активия, 3 бадема
Вечеря: задушени зеленчуци (200 гр. лук, 80 гр. гъби, 120 гр. чушка, 120 гр. тиквички, 1 ч.л. зехтин), 120 гр. пилешки гърди
Преди лягане: задушени зеленчуци с извара (хапнах остатъците от вечерята на мъжа ми и нямаше как да ги измеря вече сготвени, за това на око)
8. Ходене пеш в обедната почивка - 30 мин - спортна пчеличка

Според мен днес улових 6 пчелички, 1 търтей

# 636
Добро утро  Hug Виждам един доста успешен старт  Simple Smile Желая на всички и успешен финал  Laughing
А сега и аз да ви подкарам на ред , че имам тежката задача да ви следя менютата  Thinking А се оказва( за мой много голям срам Embarassed, че на някои храни съм позабравила грамажите, че доста отдавна я карам " на око"):
poliville - Към обяда си имаш посочени 42 гр сирене, което е 1,5 ПБ, а целия обяд е от 3, така че е трябвало още 1,5 П.В следобедната закуска - киселото мляко ти 1П+1В , ти си добавила 1П на прах + авокадото 2М. Значи е трябвало още 1В. Иначе със суджука  Wink и двете вечери ти се е получило добре.
Ini` , радвам се , че всички харесват у вас тортата. И у дома е така - дори понякога се налага да си отделям някое парченце с надпис "Не пипай". Сега за менюто ти : Струва ми се, че грешиш с грамажа на краставицата - 480 гр са за 1ВБ . А тиквата не я мисли, а си направи с нея тиквения сладкиш  Wink ( а аз днес правих и импровизирани тиквени бисквитки - с печена тиква , извара, яйца, соево брашно, трици и орехи - е получиха се малко по-меки, отколкото целях, но са вкусни  Embarassed)
Maxima2 , перфектно меню  Peace . Няма нищо липсващо в него ( аз бих заменила само ракията с чаша вино, но само защото не пия твърд алкохол  Wink )

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 09:09 от dani1712

# 637
Ето ме и мен. Аз ще докладвам сутрин, вечер не смогвам. Доволна съм от себе си, а семейството ми умира от смях с мойте сметки и теглилки. То си е смешно. Може би няма да готвя много -много, че  е по- лесно за смятане. Хайде и отчета:
ДЕН 1-ви
1. Състезателка- цлете, 23.01., 9 блока

2. Хранения на ден- 5- заслужих си стриктна пчеличка.

3. Изкушението победих - заслужих инатеста пчеличка.

4. Целия ден минал само на благоприятни  храни,заслужих си зелена пчеличка

5. Всичките хранения за деня претеглени с кантарче- заслужих си мерителна пчеличка!

6. Изпита вода- имам водната пчеличка /аз пия винаги мнвого вода, може би 3-4л и тук ще съм постоянно с пчеличка/

7. Споделено и прилежно написано  меню за целия ден- пчеличката-поет 
- закуска 7ч. 2Б – 56гр. Извара -+ 1 яйце  - + 6 маслии – + 1 ябълка –
-  Обяд 11,45ч. – 2Б – 84 гр. Пилешко филе – + салатта от 70гр. Печени чушки , 160гр. Домат  - общо + ½ портокал – + 2/3ч.л зехтин –
- следобедна закуска – 16ч. – 1Б – 220гр. Кис. Мляко  -1П+ 1В и 3 бадема –
- вечеря 20ч /тука сметките са страшни!/ 3,5 Б – пиле 84гр. –готвено без мазнина  със спанак и домоти, лук, морков , чушка – общо 1,5В + 0,5В кис. Мляко и салата  0,6В от маруля 150гр./0,3В/ , пресен лук – 20гр./0,25В/ , репички 20гр./0,02В/  и още ½ портокал, без 1 парче – за да станат 3,5В ОХ! И 1ч.л. зехтин –
- късна закуска 23,15ч. -  1/2Б  - 110гр. Кис.мляко – 1/2В+1/2П + 3фастъка – 1/2М

8. Днес тренирах в продължение на 15 мин/ за мен това е постижение! – малко упражнения, 4х 10 клякания и бягане в стая Grinning/ –  newsm78 не знам дали имам спортната пчеличка.

9. Успях да уловя цели 6  /и евентуално, ако съдията прецени, че зяслужавам и спортната – ще станат  7/ пчелички за този ден

10. Според мен днес улових 6 /?/ пчелички

# 638
Дани, благодаря за оценката. Знам си аз за ракията, ама имах повод да се почерпя /от най-срашната диагноза за моята мила баба до нещо съвсем безобидно ката здравословен прблем - през това минах тези дни и трябваше да освободя напрежението/. Не се оправдавам, но се стягам. Виждам тук-там по менютата кашкавал, кайма и др. червени храни, а взети зелени пчелички...Не ме разбирайте погрешно, но нали трябва да сме честни с отчетите

# 639
Dahlia , ако си в България и хапваш от българското кисело мляко 220 гр са 1П+1В. Получава се разлика в грамажите , защото американците хапват някакъв Йогурт, който се различава по садържание с нашенското кисело мляко.
ribka.bananka , браво - също добре балансирано меню, което си има всичко - и плодове и зеленчуци, и месо - браво.
viktori , каймата е 28 гр са 1ПБ само, ако ти лично си си смляла телешко филе . Ако е купена е 42 гр за 1ПБ. Ориза е червена храна  Naughty Лука е 1чч за 1ВБ, а ти си я броила 1,5 чч. За вечерята ти рибата е 42 гр, ако си ползвала сурова и си си яопекла, но, ако е консерва рибатон е 28 гр за 1ПБ.
lindor , мисля, че не е проблем по-честото хранене. Но ми прави впечатление, че ти е доста еднообразно менюто - нямаш зеленчуци, месо или риба, яйца. Старай се да ги включваш и тях, че така си лишаваш организма от важни вещества .И  кашкавала е червен  Naughty

ПП: Ле-ле, то наистина било много трудоемко да се следи всичко  ooooh! Сега я разбирам Емигрантка. Обещавам да следя всички менюта стриктно и да посочвам грешките. Надявам се да няма обидени, защото смятам, че така си помагаме взаимно. Отстрани по-лесно се забелязват грешките и човек има възможност да си ги коригира по-лесно  Hug

И още нещо - за мен не е проблем и момичета, които не са включени в състеазтелния списък да си пишат менютата ( и да си признават прегрешенията), за да ги коригираме, ако има нужда. Така, че пишете. Когато имам време ще ги коментирам   Heart Eyes

# 640
 Maxima2, дано всичко е наред с баба ти  Praynig. Така си е човек понякога има нужда да се отусне. Аз се славя като най-голям привърженик на червените храни  Embarassed, но лично за себе си съм приела, че това е по-малкото зло стига да са добре компенсирани, отколкото да прекаля само с вредности. И моля не правете като мен  Naughty.  А с тия зелени пчелички момичетата се самооценяват , но по-важно е какво ще каже съдията  Wink . За каймата не е проблем да се включва в менюто - стига да е пилешка или телешка ( и тя е зелена ) , а най-добре е човек сам да си смели в къщи малко пилешко или телешко чисто месо.
цлете- вечерята ти не се наемам да я смятам  Joy .То и аз преди първо сядах с един лист и химикал и първо описвах всички продукти в едно ястие, които смятам да сложа и после пиша грамажи и започва едно задраскване , прибавяне и т. н , че повече време ми отнема да наглася рецептата, отколкото да я наготвя. Но, когато накрая се получи вкусно съм най-доволна от себе си. И една малка забележка към обяда доматите са 120 гр за 1/2ВБ.

# 641
Да, знаех си, че с тея 1/2 , 2/3 и тем подобни сметки ще я " овапцам". Ще гледам да съм по - усърдна математичка. Хем съм го записала, 70гр. чушки - 1/2В + 160гр. домати  - 2/3В = 1,17В,  съъъвсем малко над 2В излиза с портокала от  1В. Joy

# 642
Момичета Hugпривет и от мен.Дани,страхотен помощник съдия smile3501,състезателките да внимават защото ,главния съдия е безмилостен, и ще има наказания smile3513в ъгъла Laughing

roksi12 Сряда 23.01-10 бл.

2. хранения за деня 5-8.30,12.30,17,19.30,23ч-стриктна пчеличка

3.инатеста пчеличка
4.зелена пчеличка-само зелени храни
5.мерителна пчеличка-всичко претеглено
6.водна пчеличка-над1.5л
7.пчеличка поет-
зак.2бл.–к.мл+бадеми+пил.шунка+ябълка
обяд.3бл.-миш-маш+сирене+яйце
сл.з. 2 бл.-овесени я.+шунка+бадеми
вечеря.3бл-леща+портокал+шунка+бадеми
к.в.-1бл-к.мл+бадеми
8.спортна пчеличка-2 обиколки на уч.двор с кучето   animal037
9.пчеличка герой-да взех
10.7 пчелички

# 643
Дани, може ли да споделиш тортичката си Simple Smile

# 644
Колектива е страшен!  Sunglasses
Emigrantка ,твоята закуска изглежда много добре.
Аз да питам - понеже имам още проблем с кръста и още  малко ще си дам почивка от тренировки.Това означава и да намаля блоковете на 9,нали?

dani1712 ,аз знам за краставичката колко е  Wink
Аз си записвам всяка храна и накрая тегля четата и сметките ми изглеждат например
0,3+06+1,1 =2 блока. Отнема ми малко повече време ,отколкото да закръглям и да ям по 1 блок домати и 1 блок краставици,ама и ми е по-вкусно като комбинирам нещата.
Днес пак съм много доволна от закуската - тия гъби ме засищат супер много.И в микровълновата ,пълнени с извара стават супер бързо  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт