Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 535
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
Адвокат,за първата част от поста ти,касаещ чувствата на Енгин не мога да бъда сигурна,но за втората част относно играта на тримата и бързата любов на Берен към студения чай съм на 100% съгласна с теб.

# 151
Ще си позволя да представя и моята версия за отношенията между Енгин и Берен. 2004г. момчето е било най-вероятно вклюбено до уши (впрочем много са му симпатични ушите) в Берен. Тя е доста сладка и трудно може да й се устои (като на кренвиршите 'леки"). А той е имал "достъп" до нея. Берен обаче не го е обичала (според мене  - никога), дори когато "грозното пате се превърна в красив лебед" (цитирам някоя от вас, но не си спомням точно коя). Но се е ласкаела от това, че и този толкова способен и интелигентен мъж я харесва и е симулирала чувства и приятелство. Била е горда от това. Факта, че е имала връзки с други мъже, говори, обаче, че не е държала на Енгин и той й е бил безразличен. За това говорят и постните, елементарни преценки, които дава за него. Но има и друго. Берен се е дразнела от таланта на Енгин и от неговия успех в КВФ. Докато не е такова положението с Къванч. В ЗП тя беше по-добрата от Къванч и смяташе, че така ще бъде и в КВФ. Но не биде и това я амбицира много и я подтикна да завърже връзка (бързо) с певеца (не мога да му запомня името), за да натрие носа на може би все още влюбения в нея Енгин. Знае ли човек. Така тя си отмъсти за добрата му игра.

Точно във връзка с това много ми се искаше да има превод на репликите им по случай спечелването на конкурса. Във видеото Берен казва нещо за второто си място. Те с Енгин са конкуренция още от тогава... каквито и да са били чувствата му, Берен е останала на второ място и това също играе роля в нейните към него, мисля.

# 152
  • Пловдив

Ще си позволя да представя и моята версия за отношенията между Енгин и Берен. 2004г. момчето е било най-вероятно вклюбено до уши (впрочем много са му симпатични ушите) в Берен. Тя е доста сладка и трудно може да й се устои (като на кренвиршите 'леки"). А той е имал "достъп" до нея. Берен обаче не го е обичала (според мене  - никога), дори когато "грозното пате се превърна в красив лебед" (цитирам някоя от вас, но не си спомням точно коя). Но се е ласкаела от това, че и този толкова способен и интелигентен мъж я харесва и е симулирала чувства и приятелство. Била е горда от това. Факта, че е имала връзки с други мъже, говори, обаче, че не е държала на Енгин и той й е бил безразличен. За това говорят и постните, елементарни преценки, които дава за него. Но има и друго. Берен се е дразнела от таланта на Енгин и от неговия успех в КВФ. Докато не е такова положението с Къванч. В ЗП тя беше по-добрата от Къванч и смяташе, че така ще бъде и в КВФ. Но не биде и това я амбицира много и я подтикна да завърже връзка (бързо) с певеца (не мога да му запомня името), за да натрие носа на може би все още влюбения в нея Енгин. Знае ли човек. Така тя си отмъсти за добрата му игра.

Страхотво вярно....и точно...Тя започна като "звездата" в КВФ, но нещата се промениха в полза на Енгин. Те по едно време го критикуваха, че не се е държал като такъв. Но какво значи "звезда". Та той е толкова здраво стъпил на земята. И си има образованието и таланта. Толкова е интелигентен. Говори така смислено и точно. А бе феномен.

# 153
И понеже съм си мастиф, а отговорът на въпроса ми касае изводи за метода на Енгин за влизане в образ, направих това:

Ако го отворите на пълен размер, ще видите по-ясно стоп-кадрите. Тук програмата ограничава файла.  Та: след детайлно вглеждане (аз само това правя, пу! пристрастница такава! Simple Smile), стигам да извода, че Енгин изцяло се вживява в ролята, потапя се, потъва в образа. Как го рече онзи метод, Дейзи?[/b] Т.е. нараняването не е грим, а истинско, защото героят му така го е почувствал, така е реагирал. Съдя по инстинктивното отдръпване на дланта от натрошеното стъкло. Освен това е прекалено бързо действие, не личи наставяне, необходимо за "полагане на грим". Явно е снимано с няколко камери от няколко ракурса, уловено е при прегледа и включено в монтажа на окончателния вариант, защото е въздействащо и показателно за емоциите на героя.
Сега остава да огледам датите на интервютата около АБО и езика на тялото на Енгин в тях, за да затвърдя мнението си, че докато снима, той продължава да живее с образа на героя, не го сваля като маска в края на работния ден.

Р.Р. Във всички интервюта по време на АБО виждам чара на Енгин, примесен със самочувствието на Мустафа Булут. Поправете ме, ако греша.
Другото по-пространно интервю след АБО е това, с розовата риза (2010 г.)... там вече Енгин е само Енгин - скромен, сдържан, но и открит, чаровен и семпъл в държанието си.

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 15:06 от marytza

# 154

Съгласна съм с всички вас.  Аз моето мнение съм го споделила доста отдавна.  Само ще повторя нещо - един мъж / няма значение къде живее, какво образование има и каква религия изповядва / се жени и създава семейство с жена с която ще има първо деца, второ тя ще "замести" мама с грижите си за него и трето - което се слага като първо, че е влюбен в нея.

Изхождайки от тази си моя логика - ще кажа само  това - Берен и Мистър Чай са си лика-прилика по всичко / показност, ухажване на медиите, финансово състояние, волен и необвързан дух - разбирай купон?! /. Но имаше едно време един сериал / не му е важно съдържанието толкова, колкото заглавието / -  "И богатите също плачат" - те си знаят защо.

Енгин е друг типаж - не е като бившите "трофеи или завоевания" - то зависи от гледната точка кой на кого е бил или била.

Ако аз съм мъж и уважавам себе си - никога не бих си и помислил за нещо повече от любовен флирт.

Сигурно в предишен живот съм била мъж - много ми  се отдава да критикувам. Явно ще бъда отвратителна "свекървещица" ...  някога.

# 155
  • Варна
По повод кой на кого продуцент,кой на кого брат и кой на булката сват Joy Joy

Оказва се ненапразно думата "шуробаджанащина" си е турска.Позачетох едни фенски изследвания на тая тема и ми настръхна косата.Ми то само май нашия човек си няма роднини в индустрията.Почти всеки от неговите колеги с роднинско-приятелски отношения с режисьори,продуценти и т.н.Например и този новия филм на Берен -Сезона на носорозите- един от режисьорите е мъжа на нейната най-добра приятелка/тя също участва във филма,някаква си Белчим Белгин/.

Абсолютно съгласна съм и с това,че Берен не успя да събере позитивите,които е очаквала от КВФ и това няма как да не я подразни.Филма е правен едва ли не за нея,ролята е трудна и голямо предизвикателство.Може би с нея е очаквала да пожъне невиждан успех/тя си го пожъна/,но никой не е очаквал може би, че Енгин ще е този с по-невиждания успех.Имало е неприятни изненади май ooooh!

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 14:58 от Аnista

# 156
Марта,днес всички като че ли споделяме едни и същи мисли-и аз отдавна бях написала,че Енгин ,каквито и чувства да е имал или има към Берен,никога не би се оженил за нея.Струва ми се,че се различават по темперамент,манталитет и житейска философия и такъв брачен съюз между двамата би бил кауза пердута.То не,че бракът с Кенан е застрахован(поживем увидим,както казват руснаците)

# 157
По повод кой на кого продуцент,кой на кого брат и кой на булката сват Joy Joy

Оказва се ненапразно думата "шуробаджанащина" си е турска.Позачетох едни фенски изследвания на тая тема и ми настръхна косата.Ми то само май нашия човек си няма роднини в индустрията.Почти всеки от неговите колеги с роднинско-приятелски отношения с режисьори,продуценти и т.н.Например и този новия филм на Берен - един от режисьорите е мъжа на нейната най-добра приятелка/тя също участва във филма,някаква си Белчим Белгин/.

Абсолютно съгласна съм и с това,че Берен не успя да събере позитивите,които е очаквала от КВФ и това няма как да не я подразни.Филма е правен едва ли не за нея,ролята е трудна и голямо предизвикателство.Може би с нея е очаквала да пожъне невиждан успех/тя си го пожъна/,но никой не е очаквал може би, че Енгин ще е този с по-невиждания успех.Имало е неприятни изненади май ooooh!

На пълния успех на Берен в КВФ попречи неубедителното показване на любов към Керим във втори сезон. Прекалено сдържана остана. Не знам дали е само под диктовката на режисьора, но изпълнението подразни зрителите, които искаха малко повече топлина и обич в очите на Фатмагюл (и в целувките, де Wink)) към Керим, защото той напълно си заслужи да ги получи. Тъй като това не стана, пострада положителната оценка на зрителя към нейното изпълнение.

# 158
Уф, аз днес явно само се сещам разни "глуповини".

Нещо като виц

Скрит текст:
Актьор пише в СV - играл съм в много филми, един от които "От местопрестъплението" заедно с
David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez и други "колеги"
Е, вярно, че играх труп ... ама какъв труп само.

Сега сериозно - навън, имам в предвид  в Американското кино се пробива трудно, особено ако си чужденец / няма значение колко си известен в страната си /. Просто трябва истински талант.

Интересно ми е каква е ролята на Берен в "Сезонът на носорозите" -  ще остава да гадаем  само дали с талант/познанство или обратното е получила ролята.

# 159

...
Сега сериозно - навън, имам в предвид  в Американското кино се пробива трудно, особено ако си чужденец / няма значение колко си известен в страната си /. Просто трябва истински талант.

Интересно ми е каква е ролята на Берен в "Сезонът на носорозите" -  ще остава да гадаем  само дали с талант/познанство или обратното е получила ролята.

Мартичка, не са чак толкова малко актьорите, пробили в Америка с таланта си. Вярно, че голяма част от тях са от англоезични страни, но нека ги изброим: Салма Хайек, Пенелопе Круз, Кийра Найтли, Кейт Уинслет, Катрин Зита Джоунс, Шон Конъри, Мел Гибсън, Пиърс Броснан, Антонио Бандерас, Орландо Блум, Хийт Леджър, Ръсел Кроу, Хю Джакман... това - на пръв прочит само. А те съставляват сега цвета на американската актьорска гилдия!

Впрочем, мечтая да видя Енгин в такава целувка с екранна партньорка! Simple Smile)) Не на тъмно, не в полумрак - открито, пред цялата светлина на света да видим какво е то страст! Simple Smile)) Wink))

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 15:35 от marytza

# 160
  • Варна
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jTL_wbX5oAg#!
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jTL_wbX5oAg#!

нещо ново и хубаво

Маричка,наистина не пускаш като хванеш нещо Laughing
Не можах да ги отворя стоп-кадрите,но се надявам да не е така ooooh!
Не трябва да влиза чак толкоз в образ,нездравословно е Laughing

не зная какво става,но не ми се получава постването на видеото?

пп сега видях,че нашия приятел Мехмет бей пак е писателствувал на тема Енгин ,но какво ....???

Последна редакция: сб, 27 окт 2012, 16:53 от Аnista

# 161

нещо ново и хубаво

Маричка,наистина не пускаш като хванеш нещо Laughing
Не можах да ги отворя стоп-кадрите,но се надявам да не е така ooooh!
Не трябва да влиза чак толкоз в образ,нездравословно е Laughing

не зная какво стана,но не ми се получава постването на видеото?

Невлиден адрес ти изписва, нали? Копираш заглавието на видеото, постваш в търсачката, отваря се страница с няколко предложения, отиваш на търсеното и тогава копираш адреса, за да го постнеш тук.

Така индикираният адрес е по-кратък от предишния и явно дава действителна връзка към адреса на виеото.

Р.Р. Е, аз също не искам Енгинчо да пострадва при снимки, но изводът ми след детайлния оглед е такъв... той Е Мустафа Булут, който избухва при новината. Булут няма да си гледа ръцете в такъв момент, ще изрази гнева, отчаянието, болката си веднага в действие... в случая - трясва чашата на масата... болката от порязаното не му прави никакво впечатление, грабва бутилката, чупи и нея... наясно е, че няма изход от ситуацията... помита всичко по масата... крещи на сервитьора... и решава да се напие до безсъзнание, за да не полудее от безсилие.

# 162
  • Пловдив

http://www.gecce.com/yazi/bir-dakika-engin-akyureke-kim-asik-198939.html

Отговор на Мехмет. Обиден...

# 163

Ха-ха-ха! Е, щом се е обидил, значи моето "Резил!" също е стигнало до него! Силно съм удовлетворена! Simple Smile))

Доколкото разбрах от скапания превод, той даже се извинява и казва, че ще търси друг, правилен тон за статия относно Енгин?

# 164
Абе този човек какъв проблем има с Енгин?-Моля който може нещо да ни преведе?

Общи условия

Активация на акаунт