Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 160

• 56 623
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Днеска направо се разкъсвам между вас и терасата си-бързам да прибирам сандъчета и саксии,за да ги зазимявам,тичам на компютъра да ви чета и да не пропусна нещо-страшен наркотик е нашата темичка.  love001

# 331
Скрит текст:
Аз искам да отбележа и нещо друго. Знаем, че Енгин не харесва много много правилата на индустрита, в която се развива. Но аз установих, че реално той иска да бъде в тази индустрия, иска да се занимава с актьорство и да постига успехи.

Когато приемаше някаква награда( със сивото сако) той каза- Посвещавам тази награда на Мерал, защото без нея аз нямаше да съм днес тук” . Енгин е благодарен, че съдбата му е дала шанса да се развива като актьор и да успее. Може да не му харесват славата, папараците, интригите и тн, но той просто принадлежи към тази индустрия и е щастлив да е там.

Другото нещо , което забелязах е в интервюто с арабската журналистка, тя го попита дали би участвал отново с Берен в някой проект. Той й отговори- „Разбира се, защо не?” . Това ми показва, че Енгин има сериозни планове за развитие в кино и тв индустрията и занапред. Което може само да ни радва, защото това означава много нови роли с Енгин.

Момичета какво мислите, съгласни ли сте с наблюдението ми?  newsm78 newsm78

# 332

ОК -отивам да изправям грешките! Simple Smile)) Надявам се, че не се сърдиш - просто съм много емоционална и понякога бързам, бързам... Simple Smile))

Няма защо да се сърдя! Не напразно написах да оправиш неволната си грешка. Ти направи такъв невероятен труд, събирайки постовете ни, че няма място за сърдене. Напротив, стараем се да ти помагаме с каквото можем за тази ти публикация. Инициативата ти да обобщиш постовете е чудесна и аз те аплодирам за това! smile3501 smile3501

# 333
Дейзи,напълно права си-колкото и да се дърпа Енгин и той е вътре с двата крака и ще трябва колкото и да не му се иска да се съобразява с правилата на шоу бизнеса.Аз бях написала,че Къванч преди 2-3 години беше възприел същата тактика да игнорира журналисти и фенове,но видя,че не става така и промени тактиката.А пък и както всички актьори са споделяли в интервюта няма актьор,който да не е много или малко суетен и екзибиционист(в добрия смисъл на думата),т.е да не обича да се показва и да бъде в светлините на прожекторите.
Иначе за въпроса относно Берен-дали би играл с нея-ами отговорът му е съвсем дежурен,естествено че няма да каже йок няма да играя с нея,пък и защо да не играе-мисля че като тандем са прекрасни.

# 334

Малко носталгичен този колаж, но ... "Облака" и Мустафа Булут  ще останат в мен и ще си ги помня

# 335
Скрит текст:
Аз искам да отбележа и нещо друго. Знаем, че Енгин не харесва много много правилата на индустрита, в която се развива. Но аз установих, че реално той иска да бъде в тази индустрия, иска да се занимава с актьорство и да постига успехи.

Когато приемаше някаква награда( със сивото сако) той каза- Посвещавам тази награда на Мерал, защото без нея аз нямаше да съм днес тук” . Енгин е благодарен, че съдбата му е дала шанса да се развива като актьор и да успее. Може да не му харесват славата, папараците, интригите и тн, но той просто принадлежи към тази индустрия и е щастлив да е там.

Другото нещо , което забелязах е в интервюто с арабската журналистка, тя го попита дали би участвал отново с Берен в някой проект. Той й отговори- „Разбира се, защо не?” . Това ми показва, че Енгин има сериозни планове за развитие в кино и тв индустрията и занапред. Което може само да ни радва, защото това означава много нови роли с Енгин.

Момичета какво мислите, съгласни ли сте с наблюдението ми?  newsm78 newsm78

Марица (с въздишка)... Simple Smile Ще ме караш пак да цитирам Енгин...

Скрит текст:
Е.А.: За мен има два периода. Първоначално е периодът, в който  играех в театъра в Анкара, веднага след университета. Вторият период е когато дойдох в Истанбул, за да навляза във филмовата  индустрията, участвайки в Тв програми. Интересен е начинът, по който  се преместих в Истанбул. Дойдох тук чрез едно шоу за таланти  и след това нещата започнаха да прогресират. Идването ми в Истанбул и мястото ми във филмовата индустрия се дължат изцяло на това шоу.
...актьорството е много индивидуална професия, която изисква талант.
Актьорството е много емоционално. Следователно ти изграждаш ролята си от перспективата на героя си и неговия характер. Какво е това, кой е този, който играя?  Или: какво се опитвам да кажа тук? Каква е неговата мотивация? Аз обръщам много внимание на тези въпроси, когато изграждам моите  герои. Кои са те? Каква е тяхната мотивация? Какви са техните слабости? Каква е тяхната страст?
Доброто представяне на актьорите във филма ще ти осигури успех. Това е основен факт. Независимо колко добър е сценария, колко добре разказваш и представяш историята, ако актьорите не изиграят добре персонажите си, успехът на филма  ще бъде ограничен.

Има определени роли, за които трябва да се направи изследване, ресърч. Но моята роля (М.Б.) не го изискваше. Тази роля беше по-скоро от типа да изследваш собственото си аз и да намериш нещо много дълбоко в себе си. Още в момента, в който прочетох сценария, си казах: “Аз трябва да изиграя тази роля!“ Много голяма привилегия е човек може да каже: тази роля е създадена за мен. ... той (М.Б.) изживява докрай любовта си. Поема всички рискове за да я изживее. Това изисква много смелост наистина. Всъщност и ние понякога искаме да чувстваме така, искаме да кажем, че обичаме до последно, но не можем. А Мустафа го може всичко това.
В актьорството има стълбички. Понякога трябва да насилите възможностите си. Аз мисля, че точно с този образ го направих. Мустафа е един много специален образ. Такава роля може да получите след 5 години или никога. Не знам до къде ще ме отведе този сериал или какво ще ме накара да усетя.

Според мен това, което съм подчертала в думите му, кара Енгин, който е разбрал, че ИМА ТАЛАНТ за тази професия, да работи като актьор. Недостатъците в индустрията не го тревожат - той си е изградил своя позиция спрямо тях и я отстоява твърдо и последователно. Но това, което му дава професията актьор, това, с което го обогатява, е мотивът му за работа като такъв. За мен и той вече е пристрастен, така че... да е жив и здрав и да продължава да ни радва с нови роли и превъплъщения! Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 окт 2012, 13:10 от marytza

# 336

ОК -отивам да изправям грешките! Simple Smile)) Надявам се, че не се сърдиш - просто съм много емоционална и понякога бързам, бързам... Simple Smile))

Няма защо да се сърдя! Не напразно написах да оправиш неволната си грешка. Ти направи такъв невероятен труд, събирайки постовете ни, че няма място за сърдене. Напротив, стараем се да ти помагаме с каквото можем за тази ти публикация. Инициативата ти да обобщиш постовете е чудесна и аз те аплодирам за това! smile3501 smile3501

Съжалявам, че не се сетих за "сбор" при обсъждането на КВФ. Simple Smile И там бяхме супер! Simple Smile Въпреки, че филмът не е така загадъчен като АБО. Simple Smile Но пък ни предстои тематично обсъждане, така че имаме възможност пак да се проявим в най-добрата си светлина. Simple Smile))

# 337
Хм... дали мога да сложа тези думи в устата на Булут?

Скрит текст:
Аз знам – няма нищо случайно.
Съдба е това. И така
поставя на изпит съдбата
достойнствата твои, душа.
И знам – няма с пръст непочистен
към теб да посочат сега:
светът е със болка пречистен.

Така се цени радостта.

---
(2003 г.)

# 338
Дали разбрахме Мустафа Булут и неговите сърце и душа ?

Дали отговорът който всеки сам ще даде на себе си ще бъде еднозначен или с уговорка...

От мен едно сърце пълно с Мустафа Булут - плачещ, страдащ, смеещ се, радващ се, раздаващ "правосъдие" по Булутовски, обичащ...

Скрит текст:

# 339
Дали разбрахме Мустафа Булут и неговите сърце и душа ?

Дали отговорът който всеки сам ще даде на себе си ще бъде еднозначен или с уговорка...

От мен едно сърце пълно с Мустафа Булут - плачещ, страдащ, смеещ се, радващ се, раздаващ "правосъдие" по Булутовски, обичащ...

Скрит текст:

Hug Heart Eyes

Продължавам да си пускам "Завинаги", нищо, че ме кара да плача... Simple Smile А може би точно затова?...
Права си, Мерал Окай ни накара да изпълним сърцата си с Булут/Облаци в изпълнението на Енгин. Simple Smile Може би след АБО ще поглеждаме по-често към небето и скритото в сърцето? Simple Smile))

# 340
Привет! Hug

Радвам че прилючи преговора на АБО и съм сигурна, че ми вярвате. Въпреки, че това не е моя филм аз ви благодаря за анализите и разборите, които сте написали. Те не успяха да променят мойта гледна точка, но ми беше интересно да науча и други различни мнения.

С риск да раздразня АБО феновете, за мен в края на филма кръгът за Нарин се затвори и тя се върна в изходната точка (1-ва серия), само че не завързана с верига за МБ, а свързана с дете с него, което за онези земи е същото. Не си мислете че МБ се е кротнал. Тепърва той ще заеме мястото на Аслан. Няма искреност в молбата му към Нарин да му помогне. Това е стъпка да прибере своето (Нарин). Наринчето, ако толкова искаше промяна щеше да гушне детето и на запад. Тя не го направи - прие статуквото. Т.е.връщане в 1-ва серия, е не в конюшната, а в хотела, но при същото обкръжение мястото на действе е без значение
Напомням пак за доматите - в краката ми са.

Марияна, идеята да се дискутират различни аспекти на КВФ е чудесна. Ако нямате нищо против, освен целувки и прегръдки да добавим и несъответствия и противоречия. Има ги много, и въпреки тях обичам КВФ Simple Smile Мисля, че при това кълцане и рязане на филма от страна на специалистите по клипчета и гифчета, противоречията са изплували на повътхността.

Желая ви един хубав следобед, въпреки мрачното небе.

# 341
 Joy

Я какви емоции съм подредила в рима... това - по времето на чатърството ми... Simple Smile))

Скрит текст:
ЕМОЦИЯ

Дивачката във мене днес събуди
мъж – съвестен, интелигент...
Прищя ми се да цапардосам (луда)
главата, умната...  (макар и за момент).
Нацупен, крив, потънал в самосъжаление,
той непростимо се държа с жена,
която заслужава уважение.
Която, всъщност, дава му крила.
Какви мъже!... Да ни опази  Господ!
Обичаме ги, жалим ги, крепим....
А те отвръщат ни със лошо.
Затуй – към дивото! – та да ги укротим!

# 342
Joy

Я какви емоции съм подредила в рима... това - по времето на чатърството ми... Simple Smile))

Скрит текст:
ЕМОЦИЯ

smile3501 smile3501

# 343
Привет! Hug

...

С риск да раздразня АБО феновете, за мен в края на филма кръгът за Нарин се затвори и тя се върна в изходната точка (1-ва серия), само че не завързана с верига за МБ, а свързана с дете с него, което за онези земи е същото. Не си мислете че МБ се е кротнал. Тепърва той ще заеме мястото на Аслан. Няма искреност в молбата му към Нарин да му помогне. Това е стъпка да прибере своето (Нарин). Наринчето, ако толкова искаше промяна щеше да гушне детето и на запад. Тя не го направи - прие статуквото. Т.е.връщане в 1-ва серия, е не в конюшната, а в хотела, но при същото обкръжение мястото на действе е без значение.

...

Твое право е да възприемаш нещата по този начин - въпрос на сетива и възприятия. Simple Smile
Само на подчертаното ще обърна внимание. Няма как Булут да заеме мястото на Аслан. Най-малкото, на Аслан бей никога не би му дошло на ум да приготвя безвъзмездно храна за бедните. На другите разлики няма нужда да се спирам. Все пак това не е твоят филм. Simple Smile

# 344
Joy

Скрит текст:
ЕМОЦИЯ

smile3501 smile3501

Joy  Wink мдам...

Общи условия

Активация на акаунт