Дискова херния - 5

• 165 260
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Ще го отдам на това че никога не си учила фармакология и фармакокинетика...

# 121
  • София

А това означава ли, че ти си учила?
Защото ако човек се изказва по дадена тема,
особено свързана с лечение и лекарства и си
позволява да е толкова категоричен, е редно
да се представи дали е специалист или неспециалист.

В крайна сметка нашето споделяне тук е базирано
на личен опит, така че кой какво е учил е едно, а
усещането за болка и прага й на поносимост, си
оставане нещо съвсем друго. Както и не е необходимо
да си специалист, за да знаеш, че едно и също лекарство
действа различно на различните пациенти.

# 122
  • Mонтана
bega4ki_, как си днес?
Понеже казваш, че идваш в Плевен. Аз също си правих преди десетина дни скенер, без направление-90лв. струва в Ависмедика го правих - болницата в Кайлъка. Стана за 30 минутки. Нямаше време да чакам да се реши проблемът направленията. Но определено трябва да направиш поне скенер. сега от болницата, в която си не може ли да те изпратят на скенер, не ти ли го предлагат или питай си ти.
аз си правих скенер в плевен,в ,,ависмедика ,, там се видя че прешлен л4 и л5 мисля 4е бяха в единия край се опират един в друг .Болките са по слаби сега от системите и инжекциите,крака ве4е мога да го вдигам на горе,но доста трудно.4естно да си кажа нямам надежда 4е ще мина без операция Sad ,имам и емг ,споменала съм по напред в темата.А сега докато съм в монтанската болница ми направиха скенер на ломбални прешлени и гледам 4е в листа ми пише 4е и емг ми е насро4ено,явно преди изписване,да се види какво ще ми е състоянието,емг което аз имам ми го правиха в враца 1 час и 30 мин ,ако не и повече  преди 2 седмици и там излезе че имам слаба проводимост или там как се казва на нервите на краката.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 11:43 от bega4ki_

# 123
Точно фармакологията казва, че всеки организъм реагира различно на различните лекарства. Аз например реагирам много лошо на НСПВС. Страничен ефект при мен е световъртеж, двойно виждане, замайване - яко дрогиране. Най - бързо ме отпуска болката от течен аналгин, за жалост не лекува, а само успокоява болката.

# 124
bega4ki_, на колко годи ни си?Имаш ли излишни килограми.Майка ми има подобен проблем,то не е дх ,а по скоро от възрастта диска се е снижил, и прешлените са се доближили.За радост до сега не е имала сериозен проблем в смисъл парези или такива..само болки в кръста,които преминават от фламексин да кажем  Naughty

# 125

А това означава ли, че ти си учила?
Защото ако човек се изказва по дадена тема,
особено свързана с лечение и лекарства и си
позволява да е толкова категоричен, е редно
да се представи дали е специалист или неспециалист.

В крайна сметка нашето споделяне тук е базирано
на личен опит, така че кой какво е учил е едно, а
усещането за болка и прага й на поносимост, си
оставане нещо съвсем друго. Както и не е необходимо
да си специалист, за да знаеш, че едно и също лекарство
действа различно на различните пациенти.

Не само съм учила, но също така имам и 10 годишен личен опит Wink
С нестеродните противовъзпалителни се третира слаба болка , докато силната болка се повлиява по добре от  болкоуспокояващите. Двете групи имат съвсем различен механизъм на действие и докато болкоуспокояващите  започват да действат в рамките на час-два-три, то при противовъзпалителните това  няма как да стане ...
Противовъъзпалителните лекарства действат на мускулна и костна болка и се препоръчват да се вземат в комбинация с по силни болкоуспокояващи за по голям ефект Wink

# 126
Точно фармакологията казва, че всеки организъм реагира различно на различните лекарства. Аз например реагирам много лошо на НСПВС. Страничен ефект при мен е световъртеж, двойно виждане, замайване - яко дрогиране. Най - бързо ме отпуска болката от течен аналгин, за жалост не лекува, а само успокоява болката.

Не говорим за странични реакции , говорим за това, че ако болката е силна няма как да се повлияе от противовъзпалително и за това и има болкоуспокояващи ... иначе щяхме да си вземаме волтарена( а не аналгина) и всичко да е наред

# 127
А защо изписват НСПВС, а не болкоуспокояващи?

# 128
  • Другата България
Задължително трябва да се направи скенер при престой в отделение, и то с такава симптоматика. Питай и си го искай, както и ЕМГ.

А сега докато съм в монтанската болница ми направиха скенер на ломбални прешлени и гледам 4е в листа ми пише 4е и емг ми е насро4ено
PeaceТова имах предвид. Пътеката включва и двете.

# 129
При мен също се получават такива странични реакции от НСПВС- замаяност, стъпване като в паници, неестествено се чувствам. Аз като съвсем начинаеща искам да Ви попита, досега са ми изписвали -системи манитол с дексаметазон и на втория ден продължавам с диклофенак дуо, като към него ме карат да пия фамотидин, заради стомаха, мидокалм и милгама.
При болки от време на време пия диклофенака, но към него какви болкоуспокояващи-от рода на аналгина, нурофена, извинявам се за наивните въпроси, но от страна на невроложката не срещнах големи отговори.

# 130
А защо изписват НСПВС, а не болкоуспокояващи?

Изписват се и двете Wink при дискови хернии има както възпаление така и болка Wink
слабата болка може да се повлияе от нурофен, диклофенак и други нестероидни противовъзпалителни, но когата работата стане сериозна се минава и на неопиоидни обезболяващи.
Лично на мен никога не ми предписват  НСПВС по простата причина, че болката ми не се повлиява от тях и минавам направо на силни обезболяващи.  

# 131
Е, нали НСПВС ги изписват заради противовъзпалителния ефект който имат, а аналгинът няма такъв ефект? Неопиоидните обезболяващи нямат противъзпалителен ефект.

# 132
Е, нали НСПВС ги изписват заради противовъзпалителния ефект който имат, а аналгинът няма такъв ефект? Неопиоидните обезболяващи нямат противъзпалителен ефект.

Не четеш или не разбираш Simple Smile
Двете лекарства нямат нищо общо едно с друго . Едното е противовъзпалително другото болкоуспокояващо. Нестероидните противовъзпалителни  може да имат слаб болкоуспокояващ ефект който се дължи на намаляването на възпалението , а болкоуспокояващите имат съвсем друг механизъм на действие ...

# 133

Двете лекарства нямат нищо общо едно с друго . Едното е противовъзпалително другото болкоуспокояващо. Противовъзпалителното може да има слаб болкоуспокояващ ефект който се дължи на намаляването на възпалението , а болкоуспокояващите имат съвсем друг механизъм на действие ...

Ти пишеш, че на теб ти изписвали направо болкоуспокояващи без НСПВС, как те лекува, като не действат на възпалението, а само на болката? Досега в темите не прочела някой да се е лекувал ДХ само болкоуспокояващо.

# 134

Двете лекарства нямат нищо общо едно с друго . Едното е противовъзпалително другото болкоуспокояващо. Противовъзпалителното може да има слаб болкоуспокояващ ефект който се дължи на намаляването на възпалението , а болкоуспокояващите имат съвсем друг механизъм на действие ...

Ти пишеш, че на теб ти изписвали направо болкоуспокояващи без НСПВС, как те лекува, като не действат на възпалението, а само на болката? Досега в темите не прочела някой да се е лекувал ДХ само болкоуспокояващо.

Имам доста силни болки и за мен е по важно да овладея болката, а другото се оправя след 6-7  месеца лежане Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт