Дискова херния - 5

• 165 275
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Много интересно лечение на ДХ.  Thinking Само с обезболяващи и лежане, брей!

# 136
Много интересно лечение на ДХ.  Thinking Само с обезболяващи и лежане, брей!

Интересно за теб , но ефективно за мен Wink
и ако мислиш, че при ДХ противовъзпалителните ще ти приберат хернията и всичко ще се оправи жестоко се лъжеш Simple Smile
Пробвала съм всичко възможно+ стероидни инжекции в кръста но няма нещо което да е успяло да ме вдигне на крака преди щестия месец ... за жалост не подлежа и на операция, така че нямам кой знай колко голям избор Simple Smile

# 137
  • София
Лично на мен никога не ми предписват  НСПВС по простата причина, че болката ми не се повлиява от тях и минавам направо на силни обезболяващи.  

Не знам къде го намираш този лекар, дето ти
изписва направо обезболяващи. При моите
кризи никога не са ми изписвали обезболяващи,
дори при положение, че при едната от тях,
по личната ми скала от 1 до 10 на поносимост,
болката беше с оценка 20 да кажем. Три денонощия
не можех да спя, да ям от болка, нямаше положение,
в което да не ме боли, защото ако имаше каквато
и да е засукана поза на тялото, щях да направя
всичко възможно за да я заема, само и само да не ме боли.
Е, лекарката отказа да ми изпише обезболяващи, като каза,
че скоро ще ми подействат противовъзпалителните.
С това не искам да кажа, че съм против обезболяващите,
а че в България те се изписват със специални рецепти
и че лекарите не бързат да ги дават на пациентите си.
Това поне е моят опит.

# 138
А какво да ми предпишат при условие , че противовъзпалителните нямат никакъв обезболяващ ефект при мен ? Simple Smile
Тук всички сме с ДХ и знаем какво е да си с непосилни болки, но я сега си представи че тези болки не са 3 дена а 6-7 месеца ... или мислиш, че ще изкараш без обезболяващи  толкова дълго време ??  Mr. Green
И болката е нещо лично и няма лекар, който би могъл да ми каже че мога да мина и без обезболяващи Wink

# 139
Съжалявам, че така се врязвам извън темата, обсъждана в момента, но на няколко места прочетох за спортуване, движение, лежане... Та исках да споделя.
За хората, които имат физическата възможност и желаят да спортуват, препоръчвам водната аеробика. Аз ходя тук http://www.vodna-aerobika.com/#/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BE и се чувствам много добре. Разбира се става въпрос за хора с леки травми, както  съм аз с моята малка ДХ ...

# 140
  • София
Тук всички сме с ДХ и знаем какво е да си с непосилни болки, но я сега си представи че тези болки не са 3 дена а 6-7 месеца ... или мислиш, че ще изкараш без обезболяващи  толкова дълго време ??  Mr. Green

Няма какво да си представям неща, които лично
съм преживявала с месеци. Така и не ми отговори
в кой град са тези лекари, вадещи директно
зелените рецепти.
Както и да е. За мен "дискусията" е приключена, ако
въобще я е имало.  

# 141
Тук всички сме с ДХ и знаем какво е да си с непосилни болки, но я сега си представи че тези болки не са 3 дена а 6-7 месеца ... или мислиш, че ще изкараш без обезболяващи  толкова дълго време ??  Mr. Green

Няма какво да си представям неща, които лично
съм преживявала с месеци. Така и не ми отговори
в кой град са тези лекари, вадещи директно
зелените рецепти.
Както и да е. За мен "дискусията" е приключена, ако
въобще я е имало.  

Аууу каква категоричност Simple Smile спри се защото ставаш смешна Simple Smile 
Ето ти болницата в която ме лекуват Wink или ще кажеш че и там не знаят какво правят Wink
http://www.ucl.ac.uk/ion/nationalhospital

# 142
Защо се пие Аулин при зъбобол,главоболие и тн,щом противовъзпалителните действат бавно ? Thinking....Аулин,Нимизил,Фламексин се използват ефикасно при болки от такъв тип

# 143
  • София
Ето ти болницата в която ме лекуват Wink или ще кажеш че и там не знаят какво правят Wink

И с какво ставам смешна? С това, че освен
недостатъчно внимателно четене и не особено
грамотно писане, не ми демонстрираш друго?
Казах, че не съм против обезболяващите, но
че в България лекарите не бързат да ги изписват.

Или може би изчакваше подходящия момент, за
да се похвалиш, че те лекуват в Англия?

# 144
Защо се пие Аулин при зъбобол,главоболие и тн,щом противовъзпалителните действат бавно ? Thinking....Аулин,Нимизил,Фламексин се използват ефикасно при болки от такъв тип

Аулина е Кокс 2 инхибитор, който действа на болката по съвсем различен начин от стандартните противовъзпалителни. Аулина атакува директно ензима който е причина за болката и възпалението ...
Всяко лекарство има различен механизъм на действие и  не може да се прави сравнение между тях! Между другото Аулина е забранен в много европейски държави... надявам се и сама можеш да си направиш извода къде какво лечение получаваш ... Wink

# 145

И с какво ставам смешна? С това, че освен
недостатъчно внимателно четене и не особено
грамотно писане, не ми демонстрираш друго?
Казах, че не съм против обезболяващите, но
че в България лекарите не бързат да ги изписват.

Или може би изчакваше подходящия момент, за
да се похвалиш, че те лекуват в Англия?

Още по смешна ставаш Simple Smile след като няма какво да кажем и се захващаме с правописа Simple Smile
И болкоуспокояващите се предписват според заболяването Wink между другото и в Бг ми дават трамадол от раз... Бих желала по скоро да се похваля, че съм здрава а не с това къде се лекувам...

# 146
  • Златна Добруджа
И моят приоритет в момента е премахването на болката. От месец и половина ми е приоритет... Около 3 седмици беше кошмар, както при Sophia L. Нямаше миг, нямаше и поза, която да заема и да ме облекчи  Tired През деня се стараех макар и с големи болки да правя нещо, уж за да се разсейвам /не че успявах/, но за нощите да не говоря. Обикалях като сомнамбул и ронех сълзи като магарица. Тези 3 седмици успявах да задрема за час на пресекулки. А иначе много търпя на болка... Изпих камара обезболяващи и противовъзпалителни. При мен забелязах някакво макар и малко подобрение след физиотерапията. Облекчение получавам от Флексистад-а и Мовалис-а, Диклофенак Дуо не помогна с нищо. Пих също Габагамма, действието също не беше това, както очаквах.
Различни организми, различно повлияване...
bega4ki_, как си?

# 147
  • София
Troy,

Имаше преди време един друг потребител, който се
опитваше да наруши добрия тон в темата. Ти си
вторият такъв, откак съществува темата толкова години.

Ако продължиш да се заяждаш и обиждаш,
скоро ще натисна едно бутонче, на което
пише "Информирай модератор" и ще помоля
темата да бъде почистена. Иначе не ми пречат
теориите ти и проблемите ти в разбирането на
прочетеното. Пречи ми обаче тонът ти.

# 148
хайде да си погледнеш постовете и помисли чий тон е проблема ?? За разлика от теб съм с мед образование и мога да подкрепя всяко мое твърдение с знания които имам, докато ти говориш просто за да  кажеш нещо Wink

# 149
  • Варна
Ползвали ли сте ВИМОВО табл. * 30, ТИЗАНИДИН табл. 4 мг. * 50 ТЕВА,  ХИАЛУРГЕН амп. 10 мл. * 10 и как ви подействаха, че на мен ми ги изписаха но се чудя дали да ги взимам ако са безобидни и не повлияват на болките  newsm78
Диагнозата ми е :Увреждания на междупрешленните дискове в поясния и другите отдели на гръбначния стълб с миелопатия , ДХ

Общи условия

Активация на акаунт