Дискова херния - 5

• 165 287
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
portomortoduk, тя доста стройна английската
здравна система, има-няма година те "лекуват".  
Изредили ти се личен лекар, специалист, хубава
физиотерапевтка и един мистър за разкош -
внушителен екип.
Сега сериозно - съжалявам за болките и за
мъките, които продължават толкова дълго.
Стискам ти палци да мине скоро операцията
и да е много успешна!
Че ми се изрежда най-грубо английската система със срам не отричам...май вече не ми прави впечетление...за операцията благодаря за куража,аз по принцип нямам опасения...по английските сайтове съм чел,че техните хирурзи са най-добри и разполат с последна дума на медицината...та чакам моя мистър Морис да ме корми като агне и да ме шие като гоблен с нетърпение...имам думата му че до 4 седмици ще съм забравил за всичко,а до 6 ще съм на работа. Praynig

# 166
  • София
Успех portomortoduk!

# 167
Аааааа причината била в трамандола...Явно някакво странично действие  Wink. Laughing
portomortoduk ,след операцията никви хапове..само чичо Джак  Naughty

Първо да се извиня за правописа,не гледам какво пиша нито проверявам драскам бързо и каквото ми падне...разбира се АХА..никви хапове,все пак в България преди да дойда на острова съм бил от сервитьор до собственик на заведение в малък град...8 години в тоя бран запазих само трима приятели...ДЖАК,ДЖИМ И ДЖОН. Twisted Evil

# 168
Успех portomortoduk,успя да разведриш настроението тук Grinning

# 169
Успех portomortoduk,успя да разведриш настроението тук Grinning
Е чи 'кво ще ние...живота не риалити предаване(демек нагласено)...непредсказуем е...днес имаме дискова херния утре сме световни шампиони по мятане на диск...хахаха...май трябва да спра на 4 Джак,взе да става искрено и лично(има ли го още това предаване) и задушевно...да ме извините...срешнах хора който могат да ми пазят гърба тука Joy

# 170
  • Другата България
 Laughing Късмет и от мен, аз си признавам, че това лекарство го чувам за първи път Embarassed, дано не ми се налага да го виждам никога Sick
Аз съм доволна от Енетра, на мен това ми действаше най-много .
Няма го вече "Искрено и лично". Peace

# 171
  • София
...срешнах хора който могат да ми пазят гърба тука Joy

Искрено и лично - гърбове пазим всякакви!
Дръж ни в течение какво се случва.
BTW, няма го вече предаването.

# 172
...срешнах хора който могат да ми пазят гърба тука Joy

Искрено и лично - гърбове пазим всякакви!
Дръж ни в течение какво се случва.
BTW, няма го вече предаването.

Ами някой подробности да споделя за мен който ми помогнаха...от 104...смъкнах на 88 само за 2 месеца...за хора който са спортували по принцип си е трагедия,ама моя личен лекар и шеф на поликлиниката...сръбкиня...много се кефеше...диета никаква...ядене в 6 сутринта...на сила,в 7,20 ми беше влака че напъвах...обяд ,колкото може по богат...без хляб...вечеря няма..2-3 плода или зеленчуци...по мое усмотрение си избирах но най късно в 7 и 30...лицеви опори без да вдигам таза...около 100...и едно много клякания с ръцете напред и гръбнака на 90 градуса...надявам се на някой да съм бил полезен колкото вие за мен с топката

# 173
Troy  Grinning , и що ти изписват трамандол от раз...като си здрава  ThinkingНикога не съм пила трамандол! Thinking
Тук пишещите сме само тежко болни  Wink здравите ни развалят дисциплината  Laughing

...ако може да се нарека здрава с 2 ДХ, притиснат феморален нерв, неспособност да стана от леглото 6-7 месеца на година за последните 12 години...  Mr. Green

# 174
Troy, чета и пиша в темата от години. Тонът на комуникация тук обикновено е толерантен. Рядко се появяват дразнители, които, незнайно защо, изповядват веруюто "сам срещу всички". Смея да твърдя, че ти си един от тях. Огледай се последните две - три странички и ще разбереш защо го казвам.
Няма да влизам в подробности, то се вижда.
Хубаво е човек да има високо самочувствие, но с мярка. Едва ли ти си единственият фармацевт в тази държава и на тази планета. Добре е, че даваш информация по тема, по която си компетентна. Но нека не бъдем толкова категорични. Едва ли би могла да определиш и усетиш степента на болка на друг човек, колкото и да си учила, където и да си работила. Недей да отричаш и факта, фармцията не е точна наука и това, което на един помага, на друг - не, или дори напротив, вреди. Ако искаш, сподели това, което знаеш и остави всеки сам да прецени кое е правилно и кое - не.

Свикнала съм да си служа и разчитам на научна литература , а не на приказки от 1001 нощ. Самата аз се  боря с тази Дх от 12 години и като допълнение съм правила research на тема ''Pain management in chronic back pain'' и въпреки това не се смятам за експерт както някои от вас се смятат... Ако експертизата на пациента беше толкова ценна нямаше да има доктори и фармацевти  и щяхме да си предписваме лекарства сами Wink
И въпроса не беше за това кое до колко помага , а за видовете болкоуспокояващи ! Има различни степени на болка и естествено ако е слаба няма да използват силно обезболяващо, а ще ползват нещо по слабо от групата на нон стероидите Wink както и обратното - при изключителна силна болка няма да ти дадат нон стероид а направо ще ти дадат нещо по силно. Отделно хора които за първи път се сблъскват с болката практиката е такава, че се предписва нещо слабо и след седмица се прави ревизия за да се види дали действа и дали има някакви оплаквания ....

# 175

Пия трамадол вече 6 месеца...като свикнеш да се чувстваш глупав и постояно се изпотяваш и устата ти е суха...да ходеш като платноход наляво и надясно няма проблем...няма търпение след операцията да го метна в камината.

Има го този момент, че когато болката стане непосилна и трамадола не действа, така че по добре опитай се да го намалиш постепенно, тъй като ще имаш абстиненция. Ако го спреш на веднъж ще си cold turkey.
Аз го вземам само когато ми се налага и в началото винаги имам проблеми като гадене , но след ден два свиквам и няма проблеми.
За МRI скана , определено по добрия вариант е да чакаш 34 дена, отколкото да отидеш при ГП-то и да ти каже, че няма направления и да дадеш 250 лева за частно ...
Английската система, не е най добрата в Европа, но ако си знаеш правата и знаеш как и с кого да говориш действа безотказно.

# 176

Пия трамадол вече 6 месеца...като свикнеш да се чувстваш глупав и постояно се изпотяваш и устата ти е суха...да ходеш като платноход наляво и надясно няма проблем...няма търпение след операцията да го метна в камината.

Има го този момент, че когато болката стане непосилна и трамадола не действа, така че по добре опитай се да го намалиш постепенно, тъй като ще имаш абстиненция. Ако го спреш на веднъж ще си cold turkey.
Аз го вземам само когато ми се налага и в началото винаги имам проблеми като гадене , но след ден два свиквам и няма проблеми.
За МRI скана , определено по добрия вариант е да чакаш 34 дена, отколкото да отидеш при ГП-то и да ти каже, че няма направления и да дадеш 250 лева за частно ...
Английската система, не е най добрата в Европа, но ако си знаеш правата и знаеш как и с кого да говориш действа безотказно.
Така е бях стингнал до 6 тримадола на ден...това трябваше да защемети и хипопотам нинджа защото ми се налагаше да работя...но на 3 седмица не се чувстваше и болката се върна...иначе аз си браних фул тайм контракт...40 часа на седмица...ганьовска история признавам,наложих се и сключих постоянен договор...но сега като се върна си мисля,че ще ми намерят цаката...иначе англиската система е лудница,в всеки квартал има сърджери(поликлиника)...отиваики там той ми казва...че меже дс ми изпише само озболяващи и парецетамол...а аз му казвам че не съм спАЛ ОТ 5 ДЕНА...отговор,след месец,ще те прегледат в болницата...пий парецитамол.

# 177
Сърджърито не е поликлиника а няколко ГП-та събрани да работят на едно място Simple Smile
Лудница е ако не познаваш системата, иначе си работи добре и няма вероятност да отидеш на държавно и да ти кажат ела на частно Simple Smile По скоро го има другия вариант , когато отиваш да те видят на частно и след това те лекуват на държавно  Mr. Green ... Просто трябва да им знаеш номерата  Wink
За съжаление, никое ГП няма да ти изпише нещо повече независимо дали тук дали в БГ. Това са специфични заболявания и би следвало да те лекува специалист а не ГП.
Това с спането е много неприятен момент, но дефакто няма какво да се направи ... просто естеството на заболяването е такова, че или си правиш операция или се научаваш да живееш с проблема ...
При мен ми отказаха операция заради дегенеративни промени на гръбначния стълб и сега единственото което ме вълнува е да нямам болки Simple Smile

# 178
  • Mонтана
bega4ki_, на колко годи ни си?Имаш ли излишни килограми.Майка ми има подобен проблем,то не е дх ,а по скоро от възрастта диска се е снижил, и прешлените са се доближили.За радост до сега не е имала сериозен проблем в смисъл парези или такива..само болки в кръста,които преминават от фламексин да кажем  Naughty
на 26 съм,55кг съм 170см ,слаба.на снимката ми се вижда 4е са по близо в единия край,не са ми доближене един вдруг(извинявам се ако сте ме разбрали погрешно)

# 179
Сърджърито не е поликлиника а няколко ГП-та събрани да работят на едно място Simple Smile
ами това не е  ли мини поликлиника
Лудница е ако не познаваш системата, иначе си работи добре и няма вероятност да отидеш на държавно и да ти кажат ела на частно Simple Smile По скоро го има другия вариант , когато отиваш да те видят на частно и след това те лекуват на държавно  Mr. Green ... Просто трябва да им знаеш номерата  Wink
не исках да ставам крайно отегчителен,за да ти кажа че научих системата наизуст
За съжаление, никое ГП няма да ти изпише нещо повече независимо дали тук дали в БГ. Това са специфични заболявания и би следвало да те лекува специалист а не ГП.
Това с спането е много неприятен момент, но дефакто няма какво да се направи ... просто естеството на заболяването е такова, че или си правиш операция или се научаваш да живееш с проблема ...
При мен ми отказаха операция заради дегенеративни промени на гръбначния стълб и сега единственото което ме вълнува е да нямам болки Simple Smile
При мен казаха операция на 100%...зашото много им се карах на прегледите че ме въртят толова време...защото емигранта се грижи не само за себе си а поне за 6 човека

Общи условия

Активация на акаунт