Дискова херния - 5

• 165 288
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Troy, чета и пиша в темата от години. Тонът на комуникация тук обикновено е толерантен. Рядко се появяват дразнители, които, незнайно защо, изповядват веруюто "сам срещу всички". Смея да твърдя, че ти си един от тях. Огледай се последните две - три странички и ще разбереш защо го казвам.
Няма да влизам в подробности, то се вижда.
Хубаво е човек да има високо самочувствие, но с мярка. Едва ли ти си единственият фармацевт в тази държава и на тази планета. Добре е, че даваш информация по тема, по която си компетентна. Но нека не бъдем толкова категорични. Едва ли би могла да определиш и усетиш степента на болка на друг човек, колкото и да си учила, където и да си работила. Недей да отричаш и факта, фармцията не е точна наука и това, което на един помага, на друг - не, или дори напротив, вреди. Ако искаш, сподели това, което знаеш и остави всеки сам да прецени кое е правилно и кое - не.

# 151
  Здравейте малки,големи и още по-големи дискари...пише ви една млад Хенриет,попаднал на форума докато търсех помощ за упражнения...защото тука в Англия след едно годишно лечение,никой нищо не казва и ме докараха до, че в момента чакам дата и част за операция и то с нетърпение...защото целия ми живот се обърна в главата надолу с тая херния...никога не съм имал проблеми с гърба,спортна и подвижна натура съм...даже не бях чувал за такава болест...мога да ви разкажа и как премина и 1 годишното ми "лечение" тук(няма как,в Англия живея,не ми се прибираше до България)...но е скучна история и още не се знае с какъв край.
Поздрави на всички с уважение Пламен.

# 152
  • София
portomortoduk, добре дошъл!
Винаги го казваме с малко съжаление на новодошлите,
заради диагнозата, която ги е довела при нас, но в замяна
им предлагаме приятната си компания, а те от своя страна
разказват преживяванията си. Шегувам се, но ако имаш
желание, сподели за досегашното си лечение. Успех!

# 153
  • Златна Добруджа
Здравей, portomortoduk! И аз не съм вярвала, че един ден ще пиша в Подфорума за Здравословни проблеми, но уви - случи се. За мен много полезни се оказаха линковете от първа страница. Благодаря на Sophia L. за труда, който е положила за оформянето на темата и систематизирането на линковете   bouquet

# 154
portomortoduk, добре дошъл!
Винаги го казваме с малко съжаление на новодошлите,
заради диагнозата, която ги е довела при нас, но в замяна
им предлагаме приятната си компания, а те от своя страна
разказват преживяванията си. Шегувам се, но ако имаш
желание, сподели за досегашното си лечение. Успех!

Ами регистрирах се защото се оказа,че съм се обездвижел и последните 5 дена болките бяха непоносими...защото от месец не работя,наложи се защото повече от 10 мин. не мога да ходя да седя прав повече от половин час абсурд...та си взех една топка и се боря тука с нея като една млада олимпийска надежда по художествена гимнастика...ако не бях бая дългуч и 90 кила,съм сигурен ,че Илияна Раева щеше да ме включи в националния отбор...макар,че имам вътрешни спорове как ще изглеждам по трико...отивам за 20  мин. до Теско и като се върна ще мина да разкажа за Английската измислица наречена NHS...вярно щом си си плащал осигоровките всичко безплатно почти,става дума за дребни суми за лекарства от порядака на 30-40 паунда на месец...ама си мисля че целта им е да съкратят пациентите на половина и от там разходите...все пак криза има даже и тука...хахаха...привет и на теб София,аватарчето ти е от календара на Кампари за 2013...ах тези испанки биха накарали и такива заклети пиячи на бърбън като мен да жертват няколко нощи на Кампари.

# 155
Здравей, portomortoduk! И аз не съм вярвала, че един ден ще пиша в Подфорума за Здравословни проблеми, но уви - случи се. За мен много полезни се оказаха линковете от първа страница. Благодаря на Sophia L. за труда, който е положила за оформянето на темата и систематизирането на линковете   bouquet

Hi, ами от Добруджа си все пак...жатварки жънат в полето(наведени и прегърбени) и пеят свойте жални песни за херния майко юнашка,още просташка Joy

# 156
  • София
portomortoduk, не си загубил чувството си
за хумор, това е много добре, защото една от
терапиите ни е именно смехът. Ще те чакаме
за обещания разказ. Наздраве с кампари!

mentina
Hug

# 157
Troy  Grinning , и що ти изписват трамандол от раз...като си здрава  ThinkingНикога не съм пила трамандол! Thinking
Тук пишещите сме само тежко болни  Wink здравите ни развалят дисциплината  Laughing

# 158
  • София
portomortoduk Hi, и добре дошъл.
То не е много за добро, ама карай, все някак ще се оправим  Simple Smile. Хубаво е и малко свежест да лъхне, че сме се задръстили от нерви и болки.
Както и при много други, така и при мен нищо не ми помага. Изпих купища лекарства, направих и физиотерапия и едно голямо НИЩО в крайна сметка. Все още не съм напълно убедена, че само операция може да оправи нещата. Поне за мен е сериозно решение /претърпяла съм вече две, но за други проблеми така, че зная какво означава това/.
Ще се радвам, ако споделиш как вървят при теб нещата, с какво те лекуват, пък може и да изкочи отнакъде зайче та да ни помогне. Поздрав!
пп относно физиотерапията бих искала да споделя, да не посещавате Клиника по Интерградивна медицина, поне за мен не е сериозно. Не получих никаква помощ, а оставих много пари. Ако някой е ходил и е имал помощ, нека ме обори.

# 159
portomortoduk, не си загубил чувството си
за хумор, това е много добре, защото една от
терапиите ни е именно смехът. Ще те чакаме
за обещания разказ. Наздраве с кампари!

mentina
Hug

Като сте рекли наздраве,кой съм аз да споря...наздраве с един чичко Джак и да разкажа на две на три историята както казах скучна...преди година около октомври почувствах леки болки в лявата буза на долния край на гърба(или както му викам аз гъза)...не му обърнах внимание,даже бях обвинен,че си измислям за да получавам масажи...хахаха...до февруари обаче болката слези до задния край на бедрото и взе да се усеща по осезателно...отидох при личноя лекар който ми обесни,че има опасения за херния но закона го задължава да ме пробва 45 дни на слаби обезболяващо и на парацетамол(тука на всичко дават парацетамол,от настинка до нож в окото,сигурен че една трета от бюджета на Англия се прави от парацетамол)...след 2 месеца се върнах при него куцайки вече,и това април...той каза,че ще ме прати пти специалист в болницата,да чакам писмо...в англия всичко става списма и телефони обаждания,така са решили бюрократизма...получих юни,час при една от добрите докторки както се оказа в последствие...Лин Бъкингам...прегледа ме тя и каз дискова херния е сигурно,но след като ви се случва за първи път а и сте много здрав физически, ше ви пратя на физиотерапия един път седмично и продължете да ходите на работа...а аз вече бях взел да се прегърбвам и имах силни болки в левия крак най вече прасеца и пръстите изтръпнали...zatowa mi izpisa NAPROXEN I PROBITOR(за това не съм сигурен че така се пише но есилно обезболяващо 50 мг)

# 160
Започнах физиото ,няма да лъжа,че беше неприятно...защото физиотерапевката беше млада и доста красива...и когато казваше свалете всичко и останете само по боксерки винаги се вглеждах в очите и дали е сериозна но когато един път го направи пред жена ми,разбрах че само се ебава(никога не вярвайте на английското време и английските жени) след месец физио и никакъв резултат Лин Бъкингам стигна до заключение да ми назначи MRI скенер...за него чаках само 34 дена...вече септември,ме извика и каза...че при мен има само две възможности,скенера ми го показа само на компа,снимка така и не получих...дискова херния на L4(може и да лъжа за първата буква но не ми се рови сега в документите)...та първа възможност епидорална инжекция,втора операция...питах какво препоръчва тя...каза инжекция...за нея чакаш 20 дена...съблякоха ме гол...сестрата китайка,анестезиолога индиец а хирурга ми англичанин...пълна опойка и след час се събудих...чак топките ми бяха изтръпнали,казаха нормално,инжекцията съдържала силно обезболяващо...след като се прибрах реших да пусна една вода и тогава разбрах,че не само топките са ми изтръпнали...хахаха...чувствах се чужд на себе си!!!

# 161
Една седмица болнични в къщи и никакви болки...тръгнах на работа и болките започнаха,особено аз пътувам по 50 мин. с автобус в едната посока работя на 2 града растояние...на връщане от работа която с пътуването и чакането по спирките ставаше от 8 часа 12...слизах от автубуса и кличах 5 мин,само така ми минаваше,живеех на 5 мин от спирката но едвам се прибирах...извикаха ме екипа на инжекцията хирурга мистър Морис(тука хирурзите са мистър,останало от векове,когато са били бръснари,лекари и хирурзи в ерията където живеят)...вече бях почнал да взема замадол по 1000 мг по 6 на ден...и другото ликарство по 4 нупроксен ...болките неуписуеми...каза спри работа и чакай операция,само това ще помогне...90% успешност и 10 % риск за другите глупости...подписахме се с жената и че приемаме рисковете...след 3 седмици ме извикаха и дадох кръв и урина и казаха чакай обаждане...чакам още...седя си вкъщи,шефа ми е бесен ,че ми плаща половин заплата,без да ходя на работа...това значи като се върна да си търся нова...но въпреки гадните хапчета който ми изписват от 5 дена болката стана много силна и не можех да спя,че си купих топка,гледах нета какво пише и попаднах на вас и правя сега опражнения да се задържа до операция...извинявам се за отегчителния разказ ама вие сте виновни и ме предизвикахте...а аз не съм гол и бос по форумите,пиша в такъв на българите в Англия,та реших да се изложа и тука.

# 162
Troy  Grinning , и що ти изписват трамандол от раз...като си здрава  ThinkingНикога не съм пила трамандол! Thinking
Тук пишещите сме само тежко болни  Wink здравите ни развалят дисциплината  Laughing
Пия трамадол вече 6 месеца...като свикнеш да се чувстваш глупав и постояно се изпотяваш и устата ти е суха...да ходеш като платноход наляво и надясно няма проблем...няма търпение след операцията да го метна в камината.

# 163
  • София
portomortoduk, тя доста стройна английската
здравна система, има-няма година те "лекуват".  
Изредили ти се личен лекар, специалист, хубава
физиотерапевтка и един мистър за разкош -
внушителен екип.
Сега сериозно - съжалявам за болките и за
мъките, които продължават толкова дълго.
Стискам ти палци да мине скоро операцията
и да е много успешна!

# 164
Аааааа причината била в трамандола...Явно някакво странично действие  Wink. Laughing
portomortoduk ,след операцията никви хапове..само чичо Джак  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт