Дискова херния - 5

• 164 250
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Другари, при мен проблемът май няма да се окаже ДХ, а гръбначно изкривяване, което най-вероятно си нося от малка. Според последната невроложка, с която се срещнах, за да ми назначи ФТ (д-р Шейтанова) няма смисъл от повече лекарства и инжекции, защото те само притъпяват болката, но не решават проблема ми. Какво да правя? Ще ме насочите ли на някъде? Има ли някой със сходен проблем?

# 661
Здравейте, пак другари по съдба Grinning!
Вчера ходих при доц.Генов от ВМА ,видя ЯМР и попита това огромно чудовище как съм си го докарала Embarassed.Думите му бяха никаква операция,сменяме диклофенак и мидокалм с габаневрал и продължавам миогамата.Сутрин и вечер контрастни душове и ходене по равно.От 8.2. пак 5 дни болница после физиотерапия,балнеолечение,лак,лечебни масажи и т.н.Попитах го като от един месец ми е изтръпнал крака и пръстите по хода на нерва,няма ли необратимо да се засегне,той отрече.
Днес ходих при  Фердинандов,при него попаднах от фонда в който се осигурявам от Сви.Иван Рилски, като я видя хернията на L5-S1,каза че това е най голямата херния която е виждал !!! и 100% операция още другата седмица да заповядам,като изтъкна че след като съм била вече без болки в кръста нерва си умирал!!!
Подробно ми обясни, че се прави разрез 4сам през някакъв отвор се стига до прешлените,отстранява се абсолютно целия диск, не ми препоръчва гел,на мястото на отстранения диск не поставя нищо.
Каза че самата операция е 1 час а с всички приготовления и след това събуждане и други -3 часа.
Рисковете от операцията изброи
1.анестезия -1-2%
2.инфекция 1 на 400
3.рецидив/зависи от организма но по принцип ставало при хора които са с трудно заздравяващи рани и на които оставяли грапави белези
4.засягане на нерв -1-2%
Утре съм при доктор Стоев да чуем и неговото мнение!
Ма ле направо не знам кой да слушам невролог ли,  ли?! Twisted Evil

katja, моите 2 операции ( на две нива л4-л5 и л5-с1) за протекли точно по описанието на доктора. Даже за двете операции имам разрези на едно място-около 2-3 см. Без гел (предложиха ми, но аз ги попитах ако те са на мое място ще поискат ли гел и те казаха категорично "НЕ" а можеха да ми вземат парите  Party ) и след операциите бях като нова! Ако наистина е голяма ДХ слушай неврохирурга, аз слушах невролози 4 месеца, бях прикована на легло и се оказа голяма грешка! Трябваше по-рано да пристъпя към втората операция! Доколкото разбирам от "колеги" тук Стоев е отличен специалист, довери му се и каквото каже действай! Няма страшно от операциите стига да са от изпитан доктор! Аз поне послушах мои близки и не сбърках. Успех! И ще се радвам да чуя хубави новини!

# 662
Другари, при мен проблемът май няма да се окаже ДХ, а гръбначно изкривяване, което най-вероятно си нося от малка. Според последната невроложка, с която се срещнах, за да ми назначи ФТ (д-р Шейтанова) няма смисъл от повече лекарства и инжекции, защото те само притъпяват болката, но не решават проблема ми. Какво да правя? Ще ме насочите ли на някъде? Има ли някой със сходен проблем?
Не е съвсем сходен,но подобен-аз съм със Спина бифида,но не е била диагностицирана овреме и съм се занимавала активно със спорт/на почти професионално ниво,с много големи натоварвания/,след това съм работила все работа свързана с активни физически натоварвания,някъде покрай тях съм претърпяла и травма-спукан прешлен,който аз лично не помня да ми е създавал проблеми/тя фрактурата е доста калцирана,но е факт/,а ДХ разбрах,че имам,като започнаха болките и изтръпванията в краката,след поредица от операции/на съвсем други части от тялото-коремни/......и доколкото аз разбрах-при промяна в позицията на гръбначния стълб,се създават условия за появата на тия,нашите"радости"....Според мен е добре да ти се направят достатъчно/и точните/ изследвания,за да установят какъв е проблема и тогава,вече да те лекуват.....Иначе,мисля,че може да се консултираш и с ортопед....

# 663
Моля за съвет, от тези които са си поставяли Дискуса- вчера ми беше петата инжекция, но цял ден бях на път и не можах да я поставя, днес ще я поставя, следващата обаче да е по старата схема или да броя то днес?

# 664
  • Златна Добруджа
аз да попитам. към края на физиотерапията съм - йонофореза с Нивалин и интерферема. ефект нулев - болки след всяка процедура, които затихват леко към вечерта, на другата сутрин съм по-добре, след което отивам на процедури и се повтаря същият цикъл  Rolling Eyes изтръпвнето на пръстите си стои. та въпросът ми е - кога се очаква да подейства Нивалинът? трябва ли вече да съм по-добре или е необходимо време след физиотерапията?

Нати, аз йонофореза не съм правила, бях на инжекции Нивалин. Имах изтръпване на кутрето, както и изгубена чувствителност на Ахилесовото сухожилие. Инжекциите би бяха по схема, с постепенно увеличаване на милиграмите, сутрин и вечер в продължение на около 10 дни. При мен имаше ефект.

Отдавна не бях писала тук. Значително по-добре съм, но някои дни имам болки, тогава взимам по едно обезболяващо. Продължавам да нося колана, казаха ми до пролетта да бъде на кръста ми /единствено не спя с него/. Четох, че мускулите могат да станат мързеливи, затова, когато съм в къши гледам да го свалям.

# 665
Моля за съвет, от тези които са си поставяли Дискуса- вчера ми беше петата инжекция, но цял ден бях на път и не можах да я поставя, днес ще я поставя, следващата обаче да е по старата схема или да броя то днес?

Случвало ми се е не веднъж. Продължавала съм и по двата варианта - слагам изпуснатата и после по старата схема или слагам и от тази броя 3 дни. Нямаше разлика.

# 666
Гери, благодаря ти за отговора!

# 667
  • хасково
Аз когато съм пропуснала продължавам нататък на същият интервал.

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 09:31 от tanyaviolin

# 668
Сега сложих пропуснатата и продължавам май по стария график.

# 669
Записвам се в тази тема отново... Преди 2 години пак бях писала за болежките си и тъкмо когато реших да се снимам взе, че ми мина- ей така изведнъж, не знам как.
Сега пак са ме налегнали. Боря се 4 месеца без НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. 2 курса инжекции, една торба хапчета, физиотерапия и пак нищо (да не кажа, че ставам и по- зле). Този път ходих на КТ. Резулатата на "прост" език е- бълджинг на диска Л4-Л5, някакви "шморлови телца" (това така и така не го разбрах какво е) и наченки на шипчета. В резултат от бълджинга  се притискал нерв/ нервчета и затова боли. Докторите казаха, че откъм хапове съм се изчерпала; да опитам  плуване, с някакви алтернативни методи, в крен случай- операция.
Работата ми е седяща, което допълнително влошава положението. Ставането от стола, навеждането, клякането си е някакво предизвикателство.
(Оплаках се и започвам да ви следя редовно.)
Лек и безболезен ден!

# 670
  • Другата България
Резулатата на "прост" език е- бълджинг на диска Л4-Л5,
Прост, прост, колко да е прост..... newsm78 или аз съм много руса, ама преведи на малко по-прост този бълджинг, че си признавам - за сефте го чувам...... Embarassed Confused
а съм в "отбора" доста отдавна.......

# 671
Бълджинг било илизането, раздуването на диска. (Аз го разбирам като хамбургер с малка питка и голямо кюфте  Laughing)

# 672
  • Другата България
Бълджинг било илизането, раздуването на диска. (Аз го разбирам като хамбургер с малка питка и голямо кюфте  Laughing)
Дори си го визуализирах Laughing
Благодаря!

# 673
bulging e един вид нещо което излиза от очертанията си и е изпъкнало Wink

# 674
  • Златна Добруджа
Записвам се в тази тема отново... Преди 2 години пак бях писала за болежките си и тъкмо когато реших да се снимам взе, че ми мина- ей така изведнъж, не знам как.
Сега пак са ме налегнали. Боря се 4 месеца без НИКАКЪВ РЕЗУЛТАТ. 2 курса инжекции, една торба хапчета, физиотерапия и пак нищо (да не кажа, че ставам и по- зле). Този път ходих на КТ. Резулатата на "прост" език е- бълджинг на диска Л4-Л5, някакви "шморлови телца" (това така и така не го разбрах какво е) и наченки на шипчета. В резултат от бълджинга  се притискал нерв/ нервчета и затова боли. Докторите казаха, че откъм хапове съм се изчерпала; да опитам  плуване, с някакви алтернативни методи, в крен случай- операция.
Работата ми е седяща, което допълнително влошава положението. Ставането от стола, навеждането, клякането си е някакво предизвикателство.
(Оплаках се и започвам да ви следя редовно.)
Лек и безболезен ден!

Здравей, аз съм с такъв бълджинг /кюфте  Mr. Green/ на L4-L5, и за разкош лекостепенен бълджинг на L3-L4 и протрузия на L5-S1.
По-назад в темата съм писала за болките и ходенето по мъките. От нищо конкретно не се подобрих. Явно наистина трябва да си мине време и кюфтето да се напасне към хлебчето на хамбургера  Laughing Едва сега /6-ти месец/ имам някакво облекчение, но не е като да нямам абсолютно никакви болки. Но в сравнение с онзи ужас, на тези дори мога да не им обърна внимание. Ако станат много нахални пия по 1 обезболяващо. Толкова свикнах с тяхното присъствие, че когато /ако/ изчезнат напълно, ще ми липсват  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт