Дискова херния - 5

• 165 260
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
bega4ki_, пожелавам ти бързо да се обърнат нещата при теб и да се върне чувствителността в крака. Пиши как си.

# 106
Естера, Вимово е НСПВС с изменено освобождаване. В него има и празол, който да защити стомахът ти.. Пие се 30 мин преди храна. От него поне няма да те боли стомаха, което ти е почти в кърпа вързано с другите. Останалите съм ги чувала, но не съм ги пила. От първото съм доволна.
bega4ki_ при теб нещата май отдавна са надхвърлили необходимостта от Вимово и са предизвикали необходимостта от неврохирург.  Praynig fingerscrossed

# 107
  • Mонтана
от системите и инжекциите който ми слагат крака ми е малко по добре,но кръста ме боли ужасно
ще се лекувам така от 5 до 7 дена незнам колко е пътеката и ще 4акам 25 да ида в св Мина на балноле4ение(между другото някой бил ли е там,в гр Вършец се намира) и ако след това не се оправя трябва да дам 3500лв за операция,който ги нямам и ще трябва да ги тегля.

# 108
В такива моменти пари ще се намерят ще не ще човек, но се надувам да не се стига до операция при теб. Аз само на Поморие съм ходила и не мога да ти кажа за Вършец. Досега случвало ли ти се е така с крака? От колко време е дисковата херния?

# 109
  • София
...и ако след това не се оправя трябва да дам 3500лв за операция,който ги нямам и ще трябва да ги тегля.

Дано не ти се налага операция, но защо не
дойдеш до София за консултация в "Гръбначен център"?
Хората, които се оперираха там, не са заплащали нищо
за самата операция, само болничния престой.  
Изключвам случаите, в които се налага слагане на
импланти, които се заплащат, където и да си прави
човек операцията.

# 110
  • Mонтана
В такива моменти пари ще се намерят ще не ще човек, но се надувам да не се стига до операция при теб. Аз само на Поморие съм ходила и не мога да ти кажа за Вършец. Досега случвало ли ти се е така с крака? От колко време е дисковата херния?
не ми се беше случвало преди,от 2 месеца съм с болки в коляното започна ,аз по напред в темата съм писала как започна всичко.А за операциите мн не съм запозната ,др Гигов(от плевен в клиника по ортопедия и травматалогия) ми обясни че ще ми поставя нещо което да повдигне самия прешлен при който се получава триенето и че на 2-рия ден тръгвам да ходя без проблем и все едно не ми е правена операция,4естно казано ако имах парите веднага бих се оперирала ,защото не вярвам да се оправя по друг начин,но като ги нямам а трябва да ги тегля,ще изчакам да видя дали пък ще успея да се оправя с системите и балноле4ението.

# 111
Иди се консултирай в София по-добре.Може и да не необходимо поставянето на имплант.Много рядко се слагат изкуствени дискове в лумбалната част.
Имаш ли ЯМР?

# 112
  • Mонтана
нямам ЯМР ,изчерпани са направленията за тази година за него от нашите невролози.

# 113
bega4ki_ ,
По всичко личи, че при теб нещата са сериозни. Ако мога да си позволя да ти дам съвет, трябва да си направиш ЯМР, или поне скенер, ако трябва със заплащане. Направления се дават трудно и е нужно много време, докато получиш такова. Резонансът струва 250 лв, а скенерът- около 70. Симптомите ти, според мен налагат поставяне на точна диагноза и лечение, като времето за действие е от голямо значение. Та направи си образно изследване и си запиши час за преглед при някой изпитан и добър лекар, тук много съфорумци ще ти дадат координати и препоръки.

# 114
  • София
bega4ki_, лошото е ,че потвърждавам писаното от Текс. Поне направи скенер, ще даде доста информация за състоянието ти, а ти имаш нужда от това. Насляпо не би трябвало да те лекуват. Успех Hug

# 115
Здравейте всички, отдавна не съм писала, но ви чета редовно   bouquet

Да кажа две думи за антидепресантите. Не са ми изписвали такива за ДХ, но ако ми изпишат, изобщо няма да се поколебая да ги пия. Това не са лекарства за „луди“ и към тях не се привиква. Пият се по схема, назначена от компетентен лекар, правят се периодични прегледи, накрая се спират пак по дадена от лекаря схема. Всеки, който страда от постоянни силни болки, получава някакви депресивни симптоми, това е неизбежно. Ако лекарят прецени, че антидепресанти ще помогнат, добре е да му повярваме.

Иглотерапията на мен ми помага като съпътстващи процедури, есен и пролет, не знам обаче дали помага в период на изострени болки.

Поздрави на всички и лек есенно-зимен сезон! Simple Smile

Обикновено предписват Амитриптилин в малки дози( 20милиграма) . Дозите при болки  е съвсем различна от дозите при депресия. Амитриптилина е по ефикасен при невропатични болки отколкото при хронични болки в гърба. След продължителна употреба се пристрастява към него и никога не трябва да се спира рязко за да не получиш абстиненция.... така че помисли дали си заслужава да го вземаш, ако ти го предложат Wink

# 116
Ползвали ли сте ВИМОВО табл. * 30, ТИЗАНИДИН табл. 4 мг. * 50 ТЕВА,  ХИАЛУРГЕН амп. 10 мл. * 10 и как ви подействаха, че на мен ми ги изписаха но се чудя дали да ги взимам ако са безобидни и не повлияват на болките  newsm78

Вимово е не стероидно противовъзпалително или нещо от сорта на Волтарена(Диклофенак) с единствената разлика, че има съставка която помага да не дразни стомаха както Волтарена... това лекарство определено не става за силни болки ....
Тизанидина пък е мускулен релаксант , който уж ще помогне да се премахне сковаността ... понякога за същата цел се използва и Диазепам ... лично аз не виждам никаква полза от него.
Хиалургеба по скоро е някаква добавка отколкото лекарство ... вместо да даваш толкова пари за него по добре си вземи съвсем обикновен витамин Б...

Аз съм пила вимово и бях много доволна,минаваше ми докато го пиех и като го спра пак почваше.другите не съм ги чувала дори.Невролога ми каза че е силно болкоуспокояващо.

Ако ти минава с Вимово определено не си имала силни болки. Wink
Противовъзпалителните имат много малък ефект върху болката, освен ако не е много лека.
За силни болки предписват Трамадол, Трамацет, Бутранс или нещо друго от групата на Опиодите.

# 117
bega4ki_, как си днес?
Понеже казваш, че идваш в Плевен. Аз също си правих преди десетина дни скенер, без направление-90лв. струва в Ависмедика го правих - болницата в Кайлъка. Стана за 30 минутки. Нямаше време да чакам да се реши проблемът направленията. Но определено трябва да направиш поне скенер. сега от болницата, в която си не може ли да те изпратят на скенер, не ти ли го предлагат или питай си ти.

# 118
  • Другата България
Задължително трябва да се направи скенер при престой в отделение, и то с такава симптоматика. Питай и си го искай, както и ЕМГ.

# 119
Ако ти минава с Вимово определено не си имала силни болки. Wink
Противовъзпалителните имат много малък ефект върху болката, освен ако не е много лека.
За силни болки предписват Трамадол, Трамацет, Бутранс или нещо друго от групата на Опиодите.

Аз не съм много съгласна с теб по простата причина, че всеки различно реагира на различните групи НСПВС. За мен най-подходящ беше Профенид, а познавам хора, които са доволни само от Диклофенак Дуо. Първото е Кетопрофен, а второто си е Диклофенак. Вимово съдържа Напроксен. Всеки реагира различно на тези лекарства! Трамадол съм пила, по-късно и в системите ми го слагаха след операцията и предимно ме приспива и омайва. Не притъпява болката, така както Профенид и някой кортикостероид примерно. Мисля, че не е редно въз основа на това да определяш кой колко го боли.

Общи условия

Активация на акаунт