Дискова херния - 5

• 165 373
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Troy, много благодаря и аз за схемите.
По принцип за мен дисковата херния или дископатията, както най-общо се казва из между хората(абе имам дископатия) де е изразявала в схващане и силни болки в кръста и може би в крака. Но това като страничен наблюдател, минава курс от лечение на системи и хоп нещата се оправят, докато не се случи отново.
Обаче миналата година като се случи за пръв път, бях отново на това мнение и си мина так, без болки в каката и където и да е. Но сега е просто някакъв кошмар, живея в един омагьосан кръг и  всеки ден се лутам в нови и нови ситуации и не вярвам, че това ще е всекидневието.
Второто "сецване", така да го нарека добре се повлия първите два дена от системите и на третия ден след прегледа при невроложката и оставането само на диклофенека, милгама и мидокалм, нещата тръгнаха много на зле. Логично е, но в такива моменти не мислиш, че схващането на гърба, на краката идва ръка за ръка.
Но лекарствата, веднага след това физиотерапия, калолечение, всичко максимално бързо, за по ефективни мерки-ами временни облекчения и не помага. Иглотерапия, но по нейно време се появи тази болка и тежест в прасеца на десния крак(малка медианна херния така пише). Болката в левия крак отгоре надоло изчезна, болката в кръста я няма, като не броим сковаността и тежеста, но болката и схващането на врата и тила се появи и това в прасеца на крака.
...Та всичко това вече два месеца нон стоп, всеки ден нещо ново.
....и в този напълно объркан ред на мисли, така ли ще е всеки ден, това ли е заболяването ежедневно? Кризи ли са? Колко време продължават тези кризи? Това не е нормално ежедневие? Все си мислех, че ще е времено, ще отшуми, пак ще дойде? Това в момента ме съсипва много като мисли и се чувствам много зле.
А относно това дали има дискова херния и на тила, трябва да си платя нов скенер, за да видя,защото като правих първия преди 15 дни, ми казаха,че не можело с едни да се снимама на двете места, няма направления, нормалните глупости.
Извинявам се за объркания пост, но се чувствам ужасно зле психически и не мога да се преборя с физическото си състояние...... Cry Cry Cry

# 211
Евак, при всеки е различно, така че не можем да се водим по другите. При мен в първите години правех по 1 криза на година и ме държеше не повече от месец... 12 години по късно и вече съм по 6-7 месеца на легло. Опитах традиционното бг лечение с милгама, инжекции и какво ли още не , но повлияване никакво. Стигнах до там, че дори силни обезболяващи не ми действаха и единственото което ми помага е времето... Просто си лежа и чакам да ми мине Wink След като премине кризата правя една ударна доза от физиотерапия и така се закрепвам положението до следващата криза  Mr. Green Последните две години, да чукам на дърво, имам леки болки които ми напомнят за съществуването на херниите които имам, но намалих драстично работата и нещата сякаш се наместиха, но и моята работа е доста трудна и ми се налага да стоя на крак по 12 часа и да се занимавам с 150 кила пациенти ...
Хубаво е да се правят упражнения и да не се заседяваш много, но ако чустваш че това увеличава болките просто си почини. Мой приятел физиотерапев ми каза, че една от позите които успокояват болките е кучешката  Mr. Green знам че звучи смешно но помага  Wink

# 212
Разглеждам, на не всичко ми е ясно.

Ще го обясня с прости думи Simple Smile от всеки прешлен излизат нерви които в зависимост кой прешлен е стигат до главата (шийни прешлени), ръцете (тораични прешлени ) или краката (лумбарни прешлени), ако някой от тези нерви е силно притиснат се уврежда а тези нерви, командват най различни органи в тялото ни, така че ако примерно имам увреди нерви в лумбарните прешлени можеш да почнеш да се напикаваш или пък импотенция Wink Диаграмата показва какви евентуални проблеми може да имате ако нервите в съответните прешлени са увредени или притиснати.

# 213
Някой правил ли си е терапия с озон?

# 214
# 215
Благодаря ти много, но за жалост е на английски Sad

# 216
В общи линии помага , но ако е направно до 6 месеца от херниирането на диска, докато ако е направено по късно % на подобрилите се пациенти спада на 70%. Също така казват че има по голямо подобрение когато озоновите инжекции са комбинирани с стероидни инжекции в гръбначния стълб.
Също така се казва, че в общи линии това е процедура, която не крие чак кой знае какви рискове и бенефитите от нея са огромни.

# 217
В общи линии помага , но ако е направно до 6 месеца от херниирането на диска, докато ако е направено по късно % на подобрилите се пациенти спада на 70%. Също така казват че има по голямо подобрение когато озоновите инжекции са комбинирани с стероидни инжекции в гръбначния стълб.
Също така се казва, че в общи линии това е процедура, която не крие чак кой знае какви рискове и бенефитите от нея са огромни.
Благодаря ти още веднъж! Но аз се интересувам дали някой от тук си е правил, къде в България и прочие, но явно няма никой.. Sad

# 218
Благодаря ти още веднъж! Но аз се интересувам дали някой от тук си е правил, къде в България и прочие, но явно няма никой.. Sad

Това е официално изследване, така че лично аз се доверявам на такова, а не какво казала комшийката Пена Wink

# 219

Това е официално изследване, така че лично аз се доверявам на такова, а не какво казала комшийката Пена Wink
Различни хора все пак..ти се доверяваш, а аз не. Искам да чуя мнения за конкретни места, защото смятам, че от човек до човек, от място на място има голяма разлика, от доктор до доктор също, където съм разглеждала не е евтина процедура, така че защо да си давам парите и времето на вятъра, щом няма да има ефект? Или ще отида при някого, който го прави само за да ми вземе парите, без въобще да го интересува здравето ми...и прочие!

# 220
  • Другата България
И как точно това, че на Х в болницата в Сунгурларе му е помогнала терапия с озон ще ти помогне да прецениш да идеш или не и ти там? Нали разбираш колко е индивидуално това? Зависи от организъм, от степен на увреда, от място на херниране и т.н.и т.н.
Ето, аз ти казвам, че колега ходи на озонотерапия в болницата на Мазнейков и си дойде превит на две. По-зле, отколкото отиде.
От същата тази болница изва доцент веднъж седмично в моя град /не е Сунгурларе, малко по-голям/ за такава терапия НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНА на пациенти, изпратени от неврологично отделение, та моята невроложка ме прати за консултация именно защото хернията ми е малка /но гадна Mr. Green/ и беше прясна тогава и отговора беше : "щом влизаш свободно нямаш нужда от терапия, трябва да те боли, за да ти направим такава."
Та всичко е до зависи, това на Ганчо или Пенчо какво ме казали и направили.......

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 17:47 от Merri_An

# 221

Различни хора все пак..ти се доверяваш, а аз не. Искам да чуя мнения за конкретни места, защото смятам, че от човек до човек, от място на място има голяма разлика, от доктор до доктор също, където съм разглеждала не е евтина процедура, така че защо да си давам парите и времето на вятъра, щом няма да има ефект? Или ще отида при някого, който го прави само за да ми вземе парите, без въобще да го интересува здравето ми...и прочие!

ok Laughing Wink

# 222
  • Златна Добруджа
Влизам само да се оплача, че ми е отвратно и повдигащо ми се от поредната инжекция с Нивалин  Tired

# 223
mentina, ако има гадене,дозата се намаля /задържа се на предната при която си се чувствала добре.
Много пъти съм писала за озонотерапията.Правили са ми инжекции с озон -10 процедури.Ефект никакъв освен мноооого болки .Докторката твърдеше ,че и старата херния може да се повлияе...цццц не позна  #CrazyМного мислих и за дисколизата,но и тя не ми вдъхна големи надежди предвид доста старичката ми приятелка /дх/...И двете процедури имат временен резултат... newsm78,ако въобще имат някакъв де  Wink

# 224
mentina, ако има гадене,дозата се намаля /задържа се на предната при която си се чувствала добре.
Много пъти съм писала за озонотерапията.Правили са ми инжекции с озон -10 процедури.Ефект никакъв освен мноооого болки .Докторката твърдеше ,че и старата херния може да се повлияе...цццц не позна  #CrazyМного мислих и за дисколизата,но и тя не ми вдъхна големи надежди предвид доста старичката ми приятелка /дх/...И двете процедури имат временен резултат... newsm78,ако въобще имат някакъв де  Wink
Благодаря ти! Къде ти ги биха?

Общи условия

Активация на акаунт