Дискова херния - 5

• 165 566
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
ity, супер е, че най-накрая всичко е наред. Направо ти завиждам!
Дай малко повечко инфо- как се казва клиниката, лекарят, ако може координати-телефон и и-мейл ако има за кореспонденция и каквото друго се сетиш. Ако не е удобно в темата, то моля на ЛС да ми кажеш и колко струва интервенцията.
Доколкото разбирам говориш немски, така, че поне езикова бариера е нямало. Дано лекарят да знае английски / не че аз го знам, но поне синът ми го владее отлично/.

# 436
до geni_66
аз също съм оперирана преди месец и половина. Имам болки.НЕ мога да се движа нормално камо ли да се обуя.  Ходила съм на доктори - казват че че ще се оправя.Преди операцията обаче ми казаха че след 1 месец даже ще ида на работа. Много ми е притеснено и на мен .

# 437
Привет,

Клиниката е http://www.confraternitaet.at/web/
Хирургът обаче замина за Щатите, не знам дали ще се връща в Австрия. Принципно почти целият персонал говори английски, а цената беше около 3700 евро (Тук ми поискаха около 15000 лв. за платена по здравна каса операция). Въпросът е принципен, не препоръчвам конкретната клиника, просто споделих опита си.

# 438
Опитах се да потърся с търсачката, но не можах да намеря... имате ли представа дали е проблем да се ходи на зумба (със дискова херния)? Също така се интересувам за фитнес (тук вече ми е ясно, че не всички упражнения са удачни, особено за гръб). Като цяло как стои въпроса със спорта, като изключим популярните плуване и каране на колело, които се препоръчват.

Не мислете, че е кой знае колко скъпо – излезе ми два пъти по-евтино от сумата, която ми поискаха в Пирогов.

Да не говорим, че от 2014 ще е безплатно в страни от ЕС.

За кое имаш в превдид, че ще е безплатно, че нещо не съм запознат?

Такаа - за спорта: Аз с дискова херния 4 години блъсках здраво тае-бо Simple Smile От опит казвам - всичко, свързано с подскачане не е добре. Аз понеже имам и сериозна сколиоза и не мога да не тренирам, накрая вече като не можех нищо да правя отидох при рехабилитатори в една болница да ми направят съобразена с проблемите ми програма. В момента ходя на зумба и няма нищо общо с тренировка - танцуване си е по-скоро. Доста е леко, няма кой знае какви резки движения, усуквания или подскоци, така че смятам, че е ок. От йога и пилатес колкото и да е странно получих такива проблеми, че после няколко седмици с лекарства се оправях.

Относно лечението в чужбина - в момента със здравна карта е безплатно само спешното лечение в страните от ЕС, плановите (каквато е например операция на дискова херния) - не. Изключение прави лечение, което не може да бъде осигурено в България. В този случай се попълва един формуляр, мисля, че Е112 и след разглеждане от Здравната каса ти казват дали ще се плати или не. В моя случай хем не се предлага точно това - хем документално не можах да го докажа, така че просто не се занимавах и с платих. От 2014 година обаче и плановите лечения щели да бъдат безплатни за здравноосигурени лица. Поне така ми казаха на консултация в Здравната каса.

# 439
ity ,сега разбирам че вече си се оперирала .колко време мина от операцията .за гръбнак говорим нали не за шия . доколкото разбирам си добре .нормално ли  да имаш болки след операцията според теб т.е. болките от преди операцията за  си остават .

# 440
bobiss, за шиен отдел става въпрос в конкретния случай. Потърси предния пост на ity.
ity, благодаря за отговора. И още нещо да попитам: имаш познати в Австрия ли,  или отиде просто заради клиниката. В хотел ли се настани и колко време след операцията се завърна в България /т.е. колко време изчака  да видиш дали няма да  има някакъв проблем преди да се прибереш/?

# 441
до geni_66
аз също съм оперирана преди месец и половина. Имам болки.НЕ мога да се движа нормално камо ли да се обуя.  Ходила съм на доктори - казват че че ще се оправя.Преди операцията обаче ми казаха че след 1 месец даже ще ида на работа. Много ми е притеснено и на мен .

Майка също не може да се обува сама. Притеснява се, защото тръпненето и стягането не само не са същите, ами са и в повече.... Лекарите и на нея са й казали, че след месец едва ли не ще бяга. Днес прави 1 месец от операцията, а на контролен е чак на 15-ти.... До тогава ще се "побърка". Затова и ще съм благодарна, ако някой с по-стара операция сподели мнение. Молим се да не става по-зле  Praynig

# 442
  • хасково

geni_66  в коя болница се оперира майка ти?

# 443

geni_66  в коя болница се оперира майка ти?

Гръбначен център във ВМА.

# 444
до geni_66
не мога да разбера - 1месец след операцията дават 2хконтролнни прегледа те ако е минал 1 месец прегледите са минали. а иначе е нормално да имаш болки и изтръпвания и в двата крака до един месец за повече  не знам .аз съм 1 месец и половина и още имам болки и в крака и в кръста.и на мене ми е зор,направа съм в депресия -, месец много плаках.оперираращия велик професор каза преди нова година че си е свършил перфектно работата и няма какво да направи повече за мен.тогава още нямах изтръпвания и в другия крак в  който нямах преди операцията. ходих при друг доктор които каза че болките в  кръста трябва да спрат веднага. сега чакам да ми  направят  алергични тестове след това 10 дни консервативно лечение и след това рехабилитация.правих ямр -не е много добър. кой и прави операцията в гръбначен център.доволна ли е от хирурга и персонала и условията.това което казах важи ако не са ти слагали импланти.наистина нека пишат по стари оперирани .предварително им благодаря. познавам много хора който след един месец отиват на работа

# 445
След операцията не е ходила още на контролен, първия е на 15-ти.
Оперира я д-р Стоев, доволна е от него и от болницата като цяло. Слагаха й гел само. Теб кой те оперира?

# 446
някой знае ли дали като се прави ямр след операцията може да се каже дали е рецидив или неизчистен фрагмент

# 447
някой знае ли дали като се прави ямр след операцията може да се каже дали е рецидив или неизчистен фрагмент
исках да кажа установено е че има херния на ямр -пише херния

# 448

Честита Нова Година на всички от форума! Бъдете здрави и позитивни за бъдещето!
 hahaha  Gift Tada

Относно зумбата и упражненията - при мен физиотерапията и упражненията с физиотерапевт се оказаха фаталните, така, че внимателно и там.
Доколкото познавам и си кореспондирам с други оперирани - зумбата за нас май е доста добър вариант и имам намерение да пробвам /за неоперираните не давам мнение/. Освен, че раздвижва, създава и настроение, за прроклетите кила  #2gunfire  Mr. Green  #2gunfire  да не говорим. Йогата трябва да се практикува със засилено внимание, но пък практиките на дишането са чудесни! 

# 449
Аз съм опериран, вече съм писал тук, след десетина дни ще станат 6 месеца. И аз в Гръбначен център от д-р Стоев. На работа тръгнах преди месец. Сега съм много по-добре, отколкото преди операцията. Болки има, но бих ги определил като незначителни. Изтръпване и слабост в лявото ходило също, но много слаби, с пъти по-малко от преди операцията. И като че постоянно намаляват, макар и бавно. Има периоди, когато симптомите се усилват и такива, когато почти изчезват. За обезболяващи изобщо не съм мислил, просто няма нужда. И аз все си мислех, че едва ли не десетина дни след операцията ще стана спортист, да, ама не. Нещата не се случват толкова бързо, колкото ни се иска. Разбира се, има и хора, които се оправят много по- бързо, но си зависи както от организма, така и от самата интервенция, а и от пораженията, които са се случили преди това.
Наясно съм, че цял живот трябва сериозно пазене, иначе съм доволен, че вече водя нормален начин на живот.
Поради същата причина, че се чувствам добре, не съм правил ЯМР. Иначе мисля, че там ще се види дали има рецидив, недоизчистено при операцията, или сериозни сраствания. Гел не са ми слагали, отказах го.
Това е, ако ви интересува още нещо, питайте.

Общи условия

Активация на акаунт