Дискова херния - 5

• 164 199
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • София
От много време чета тази тема, и винаги съм намирала добри съвети, но ми прави впечатление, че някои потребители имат прекалено менторски тон. Те не ни помагат, а ни се карат.???? /визирам Трой/. За съжаление, след като  видя този потребител да коментира в темата, изобщо не влизам, а получавах добра информация.....жалко.

# 586
Много моля да се придържате към темата и да комуникирате в рамките на добрия тон.
Абсолютно излишно и никому нужно е подобно нападателно, язвително поведение и думи.
Дори да има спорове, недоразумения или неясноти, то всеки интелигентен човек може да намери начин за културен диалог, избягвайки подигравки, язвителност и обиди.
Позачистих част от публикациите, които изобщо не подхождаха на темата и тона тук.

# 587
При изписването от болницата кинезитерапевтката на отделението (същото онова симпатично девойче което показва как се става от леглото на снимки в сайта на Гръбначен център) ми показа кои упражнения са подходящи и препоръчителни да правя. Едното беше точно тази коремна преса

От легнало положение със свити крака и само с повдигане на раменете и главата. Дали е подходящо при шийни ДХ - съмнявам се, но при лумбални е ОК, особено ако няма нестабилност на гръбнака, но именно тя стяга коремните мускули най-много.

Изрично забранена е тази коремна преса, в която се вдигаш от кръста.

# 588
  bouquet ,аха точно това е единият вид преса...също може и от това положение да се насочи свит десен лакът към свито ляво коляно...и обратно Аз правя и тия при които се става до седнало положение....може да се струва натоварващо,но коремните мускули,няма да укрепнат с лежане  newsm78
Ставането от леглото е точно такова,какво е описано и хич не споря  Hug...но в случай ,че си в края на леглото...Аз спя така...мъжът ми в края,аз до стена.....и някак трябва да стана...варианта е да е напред....другия да е през него  Wink то и от там не е лошо... Joy  newsm78

# 589
Реших да си запиша час за преглед в Гръбначен център.Казаха-първо невролог-и ми записаха час за д-р Каратанчева.Моля за мнения за нея...В нета нищо не излиза...

# 590
Спешна питанка - някой лежал ли е на системи в Св. НАум? Аз май натам съм се запътила, но искам да знам малко повечв инфо   bouquet

# 591
аз съм била в св наум - 5 то клиника лекуваща ми беше попиванова .доволна съм от нея.сприятелих се и със сестрите и със санитарките

# 592
аз съм била в св наум - 5 то клиника лекуваща ми беше попиванова .доволна съм от нея.сприятелих се и със сестрите и със санитарките

А колко време те държат там? И ако не искам да ми се вливат кортикостероиди, склонни ли са да се съобразят с желанието ми? На теб повлияха ли ти тези вливания?

# 593
При изписването от болницата кинезитерапевтката на отделението (същото онова симпатично девойче което показва как се става от леглото на снимки в сайта на Гръбначен център) ми показа кои упражнения са подходящи и препоръчителни да правя. Едното беше точно тази коремна преса

От легнало положение със свити крака и само с повдигане на раменете и главата. Дали е подходящо при шийни ДХ - съмнявам се, но при лумбални е ОК, особено ако няма нестабилност на гръбнака, но именно тя стяга коремните мускули най-много.

Изрично забранена е тази коремна преса, в която се вдигаш от кръста.

малко домашно докато аз спя Simple Smile
Открийте разликите ....

http://www.youtube.com/watch?v=rQlHlit_sFE

За да се заздравят коремните мускули коремните преси не трябва да са основното упражнение. Първо трябва да се заздравят мускулите които са дълбоко под коремните мускули (transverse abdominis).
Тези мускули директно подържат гърба и са много по важни от коремните мускули и има специалнии упражнения за тях Wink

Ето как изглежда този мускул ,къде се намира и каква му е ролята Simple Smile

Цитат
It's extremely important (actually more important than your 6 pack or your obliques) because it is the innermost stabilizer of your core.

Последна редакция: ср, 23 яну 2013, 14:17 от Troy

# 594
http://www.youtube.com/watch?v=jw_LAUwVsww&NR=1
на мен това мипоказа докторката само че със свитикрака колената допрени

# 595
и какви упражнения предлагаш за тези мускули
troy

# 596
и какви упражнения предлагаш за тези мускули
troy
Не съм специалист в физиотерапията и самата аз ходя на такъв Wink  намери си свестен физиотарапев и му се довери. Упражнения се предписват според състоянието на пациента, а не по симпатии Simple Smile
Първия ми физиотерапевт беше българин дълго време занимавал се с пациенти с дископатии и беше страхотен, но след това му изгубих дирите и почнах да ходя при една индийка, която имаше съвсем друг подход, но също бях много доволна.
Обикновено физиотерапията трябва да е превантивна терапия, а не както става при нас да я правим едва като имаме проблеми.

# 597
Колеги, дали някой ще ми отговори? Колко дни се седи в болница за системи? Пак задълбавате в тъпия спор  Naughty

# 598
  • София
Semplice, доколкото съм запозната,
клиничната пътека е пет дни.

# 599
За втори път ми се налага да прочиствам темата.
Напомням, че темата е за взаимопомощ, не е за заяждане, лични спорове, препирни и обиди.

Всеки тук има право да сподели личния си опит.
Напомням това, което пише и с червени букви отгоре:

Форумът е платформа за споделяне на лични мнения и личен опит!
Информацията не е предназначена да замени напътствия, назначено лечение или препоръки на медицинските специалисти.
Отговорността за всяка публикация се носи от нейния автор. BG-Mamma не поема отговорност за съдържанието, ползата, истинността и точността на потребителските теми и мнения.
Преди да започнете употреба на лекарствен, козметичен продукт или терапия, дискутирани във форума - потърсете съвета на Вашия личен лекар или друг медицински специалист!

Моля за умереност в изказа и избягване на каквито и да било лични конфронтации с другите потребители.
При последващ опит да бъде възроден личният спор и се употребят лични нападки и се отправят епитети към друг участник в темата, ще бъда принудена да огранича възможността на потребителя, който си позволи това.

Общи условия

Активация на акаунт