За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, открих ви и мисля да се възползвам от вас   bouquet

Бебенцето ми е на 12 дни. Много силно е подсечен, не само на дупето ами и отстрани на едното крачето където се опират тестисите. Той постоянно ака и го отдавам на това. Днес се порових в Интернет и попаднах на лечение с хума. Дали някоя от вас има мнение за нея. Искам да уточня че в момента 2-3 дни го мажа със Судокрем, според мен има ефект, но не отминава.
Благодаря предварително за вашите отговори.

# 181
Тя нашата педиатърка  знае само да изписва различни неща без да има никакъв ефект за съжаление в нашия град е само една и тя от нищо не разбира дали да се върна към фризолак защото добре я нпонасяше преди да ида да кажа че е повърнал или в мен може да е грешката щото за първи път станах майка и сигурно аз сама се филмирам незнам много съм объркана

# 182
  • In Hell
И според мен бебето има колики.Ако сменяш често формулата е нормално да се предизвика раздразнение на стомаха и да се засилят коликите. Не знам по каква логика сте минали на фризовом, за едното връщане на мляко, щом не е на фонтан. Клея от рожкови във фризовома спомага за храносмилането, но в никакъв случай не мога да се съглася с рекламния надпис, че е срещу колики. Симетиконовите препарати действат с натрупване и ако не сте ги давали с постоянство е нормално да няма резултат, но така или иначе според мен коликите са просто период, който трябва да си отмине и ако са силно изразени нищо не помага, освен търпението.

При подсичане действа добре обливане с отвара от смрадлика. Пробвай, аз един път имах такъв лек проблем и за два дни се оправихме.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 17:00 от AnMary

# 183
Мимка, за бебе на 12 дни не рискувам с нищо, освен с предписано от лекар.
Задължително е да спазваш изрядна хигиена и когато бебето се изака веднага да бъде измито само с водичка.
Можеш да оставяш седалището голо след всяка смяна на мръсната пелена. Така кожата поема въздух и подсичането отминава по-бързо.

Тедибеър, аз лично Фризолак не харесвам. Но щом е понасяло на бебето ти, не е имало колики, запеци, повръщания на фонтан - върни се на него.
За ориентир - нормално е върнатото мляко да оставя петно върху чаршафчето/дрешката с размер на мъжка длан.
И не се притеснявай - повечето бебета връщат мляко. Можеш съвсем леко да повдигнеш матрачето откъм главата, на не повече от 30 градуса.

# 184
Мимка, за бебе на 12 дни не рискувам с нищо, освен с предписано от лекар.
Задължително е да спазваш изрядна хигиена и когато бебето се изака веднага да бъде измито само с водичка.
Можеш да оставяш седалището голо след всяка смяна на мръсната пелена. Така кожата поема въздух и подсичането отминава по-бързо.
Много е трудно след наакване да го мия, че той ака и на сън и общо взето само спи. Но ще трябва да започна при възможност да го мия с водичка. И другото е че след като се събуди реве за ядене и допълнително е напрегната обстановката за хубаво почистване на дупето.

Благодаря на всички за бързото включване за използването на отвара от смрадлика.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 13:48 от mimka_8

# 185
  • на последния етаж
mimka_8, не е малко бебето да го обливаш с отвара от смрадлика. Обливах сина ми първите 10 дни след изписването заради обрив по препоръка на педиатъра.

# 186
  • София
Не сте малки. С хума също можеш да пробваш (прави се кашичка и се намазва подсечения участък).

# 187
Готовата отвара от смрадлика може да се сипва във водата на вечерната вана.

# 188
mimka_8 моето бебе също беше подсечено аз му слагах Bepanthen след 5  6 намазвания му мина

# 189
мимка_8, ако ползваш мокри кърпички спри ги.

# 190
И аз се записвам в темата. Ние сме на десет дни, но все се притеснявам с тая температура в стаята. В момента е 24 градуса и не мога да я сваля... Когато отваряме вратата лъхва студен въздух дали би могла да настине?
В болницата имахме жълтеница със стойност 240, изписаха ни на 165, а педиатърката вчера като идва пак ми изписа глюкоза 500мл 10%. Аз обаче не смятам да я давам, понеже ще откаже да суче, според мен. Дали сама би могла да отмине жълтеницата?

# 191
  • In Hell
Билиурбина се изхвърля с изпражненията на бебето, следователно е препоръчително да кърмиш на поискване т.е. често! Глюкозата е един от лекарските митове и представа си нямам защо още си умират на ината и продължават да го препоръчват това. Правилно си преценила да не я даваш.

# 192
Дейза, нормалната стайна температура за новородено е 19-21 градуса по Целзий.
Щом 24 по Целзий е стайната в момента, обличай и завивай бебето съвсем леко.
Когато проветряваш, с бебето излезте от стаята най-добре. Проветрявай поне няколко пъти дневно и 1 път преди нощният сън.

# 193
Благодаря момичета.

# 194
  • София
deiza, кърмете на поискване.
Моят син беше с много високи стойности на билирубина. При изписването бяха почти в нормални граници. Глюкоза не съм давала. Но понеже се роди недоносен се хранеше на час, час и нещо. (за няколко месеца се беше сраснал с мен Simple Smile)
За проветряването на стаята - достатъчни са 10-15мин (по няколко пъти на ден), но излезте с бебето от стаята. Обличайте и завивайте леко.

Общи условия

Активация на акаунт