За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • на последния етаж
Бебето ми е на 6м. Мога ли да го изведа на терасата,когато навън вали?
Може. Може и на разходка с дъждобран.  Wink

# 271
  • в огледалото на живота
Разбира се.
С дъждобран на количката ще се чуства приятно стига да не е пороен дъжд  Wink

# 272
  • София
Не бих извеждала бебе само при гъста мъгла. Моите и двете съм ги извеждала всеки ден, независимо от времето. Няма лошо време, само лошо облечени деца Simple Smile

# 273
  • Шумен
Е те мъжете малко сопол да им текне и лягат и умират  Laughing Туй хич не го смятам за достоверност  Crazy

Колко си права  Laughing Сега ми говори по телефона за някакъв АБ, баща му го препоръчал чудеше се да ходи ли да си го купува като го боли гърлото само  Confused То за заразата гаранции няма, факт че от баща им започва за втори път. В градината си шетат вирусите, няма как да се избегне контакта щом ходят там.
Децата на такива бани няма да стоят на краката, 2 мин на едно място не можеш ги задържа  Rolling Eyes Ще си продължа по познатата схема, мислех си ако има нещо противовъзпалително което мога да включа за превенция.

# 274
Здравейте.
Благодарение на вас и на консултантите по кърмене , кърмя момченцето си вече трети месец .    Първият месец малкия наддаде 850 гр. , което смятам , че е добре , но сега през вторият е наддал едва 550 гр. Лекарката ни всеки път ми натяква да дохранвам и да давам вече сокчета , но аз упорито отказвам . Според вас нормални ли са качените гръмове през вторият месец ? Да отбележа , че детето расте повече на сантиметри- за тези два месеца е пораснал с 8 см. Иначе детето е спокойно , жизнено , ака и пишка често и обилно и не поема нищо друго освен кърма . Единственият "проблем" в случая са тези 550 гр.
Благодаря !

Зададох същият въпрос  и в кърмаческия , но исках да се консултирам и тук

# 275
  • на последния етаж
Най-много какъв интервал може да има между втори и трети прием на Синфлорикс и Пентаксим? Питам, защото вторият прием беше на 11.10., но третият се отлага засега, до кога може да се отлага?

# 276
  • в огледалото на живота
Най-много какъв интервал може да има между втори и трети прием на Синфлорикс и Пентаксим? Питам, защото вторият прием беше на 11.10., но третият се отлага засега, до кога може да се отлага?

И двата вида ваксина ли слагате?
Питам,защото на нас преди време ни предложиха по-избор една от двете.

# 277
  • София
Слагат се и двете ваксини по имунизационен календар. Може да се слагат по една на месец (т.е. единия месец Пентаксим, после Синфлорикс, после пак Пентаксим), за да не се натоварва прекалено много организма. За тези ваксини имат минимален срок между два приема (един месец за първите три дози и 12 месеца между 3 и 4та доза), няма максимален. Когато сте здрави ги продължете. При голямото ми дете между първи пентаксим и последващи имунизации (отделно полио, ДТ) имаше повече от 9 месеца разлика. От РИОКОЗ не са ни правили проблем.

# 278
  • в огледалото на живота
Слагат се и двете ваксини по имунизационен календар. Може да се слагат по една на месец (т.е. единия месец Пентаксим, после Синфлорикс, после пак Пентаксим), за да не се натоварва прекалено много организма. За тези ваксини има минимален срок между два приема, няма максимален. Когато сте здрави ги продължете.
Явно има промени.
За родените 2009 от които е дъщеря ми беше по-избор.Спомням си,че ме питаха от стандартните които се дават безплатно ли ще поставяме или от въпросните.
И колебанието ми бе голямо коя от двете да слагаме.

# 279
  • София
Да, мисля че промените са от април, 2010. Набор 2009, като големият ми син, не ги обхващат.

# 280
Бебето ми е на 7 месеца Simple Smile Днеска я напъхах в космонафта с кенгуруто + чадър ходихме да взимаме батко й от училище. 1 час бяхме навън на дъжда почти буквално Simple Smile Нищо й няма. Супер щастлива е навънка и даже ми помага да държи чадъра  Laughing
Та на терасата нищо не пречи да я вадиш Simple Smile

# 281
  • на последния етаж
Слагаме двете едновременно. За минималния срок между приемите знам, чудех се има ли максимален. Благодаря, Endira!
Промените са от април 2010, дъщеря ми също е 2009 и не я засягаха.

# 282
Здравейте.
Благодарение на вас и на консултантите по кърмене , кърмя момченцето си вече трети месец .    Първият месец малкия наддаде 850 гр. , което смятам , че е добре , но сега през вторият е наддал едва 550 гр. Лекарката ни всеки път ми натяква да дохранвам и да давам вече сокчета , но аз упорито отказвам . Според вас нормални ли са качените гръмове през вторият месец ? Да отбележа , че детето расте повече на сантиметри- за тези два месеца е пораснал с 8 см. Иначе детето е спокойно , жизнено , ака и пишка често и обилно и не поема нищо друго освен кърма . Единственият "проблем" в случая са тези 550 гр.
Благодаря !

Зададох същият въпрос  и в кърмаческия , но исках да се консултирам и тук
това според мен не е проблем. за сокчета е много рано. кърми си бебето.

# 283
Слагаме двете едновременно. За минималния срок между приемите знам, чудех се има ли максимален. Благодаря, Endira!Промените са от април 2010, дъщеря ми също е 2009 и не я засягаха.

В имунизационния календар от 2010 г. е записано следното:
"Тъй като за поставянето на ваксините има противопоказания-остри инфекциозни заболявания,висока температура,диария и др.,поставянето им може да се отложи, но за не повече от 6 месеца ( по временни медицински противопоказания )! Отлагането по медицински противопоказания за срок, по-дълъг от шест месеца, се извършва с решение на областна специализирана комисия. Имунизациите могат да се отложат ,но не и да се поставят предварително през интервал по-малко от 1 месец,тъй като технологичното време необходимо на организма да изработи имунитет срещу поредната доза ваксина е точно толкова, и намесата на нова ваксина в този период компрометира процеса."

# 284
  • на последния етаж
Благодаря за изчерпателния отговор, jo_anna!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт