За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
нормално ли е, да и се спи след всяко хранене, вече е на 1 година и 13 дни и винаги след като се е наяла, 2ч. след това и се приспива, понякога е издържала и повече защото аз не я приспивам или от превъзбуда. Вечер пък заспива късно, последния сън е към 17-18ч. иначе млякото не го яде, ако и се спи. Нормално ли е, да има режима на пеленаче все още или не.?  Thinking
Е колко хранения имате Simple Smile И как спи?
Това колко спанета са - 2? или 3?
Щом й се спи да спи Simple Smile

# 646
Е колко хранения имате Simple Smile И как спи?
Това колко спанета са - 2? или 3?
Щом и се спи да спи Simple Smile
5 хранения, спи по 3 пъти  Grinning ако сме излезли по магазините с баба и, пропуска едното спане, като сме в къщи спи 3 пъти.  Crazy
Сутрин като се събуди за млякото към 7-8ч. сменям памперса и е заспала след 10 мин. , след това като закуси преди обед, след 2ч. пак спи и така........  Simple Smile
Имам една поспаланка в къщи.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 12:49 от МимитоСавова

# 647
  • v. turnovo
Здравейте! Да споделя и аз своя проблем.Във вторник правихме на сина ми реимунизацията за 16м.,като при нас я поставихме малко по-късно ,тъй като и първоначалната имунизация е забавена. Вечерта във вторник вдигна температура 37,почнахме с Панадол,вчера отново вдигаше като вечерта достигна до 38.6.През цялото време поддържам връзка с педито,но тя като че ли не е  особено притеснена.Днес детето отново стана с 38.2.След прием на Нурофен я сваля и след 3-4 часа отново е с 38.Утре ме вика да правим кръвна картина на детето,като не съм наясно защо.Въпросът ми е има ли други като нас,при които да продължава толкова време температурата.Иначе детето е абсолютно здраво и никакви други оплаквания няма

# 648
Ааа, няма абсолютно здраво дете с температура.
Има 3 варианта:

1. Реакция от ваксината. До 3 дни най-много може да поддържа температура
2. Вирус
3. Бактериална инфекция

Педиатърът иска кръвна картина, за да установи дали е бактериална или вирусна инфекцията, или е просто реакция на организма към ваксинирането.

Приорикс ли апликираха?

# 649
Чери кое рибено масло би препоръчала?  Thinking

# 650
За такова малко дете трябва да е на сироп - Ескимо.
Ако пие формула, в нея има достатъчно омеги (стига да съдържа), та не е нужно допълнително да даваш.

# 651
а ми пие, на Хумана сме, мисля че има, не знам. То и Витамин Д има в формулата, но се дава допълнително. Ще навреди ли въпреки това или?  Thinking

# 652
Няма как да навреди.
Посъветвай се и с педиатъра за вида, който ще предложиш.
Но тогава трябва да спреш добавката от витамин Д, която даваш.

# 653
  • v. turnovo
Ох,хич не съм наясно коя е ваксината.Като чета в имунизационния календар трябва да е
Комбинирана петкомпонентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш с ацелуларна компонента, инактивирана полиомиелитна ваксина, конюгирана ваксина срещу хемофилус инфлуенце тип В
INFANRIX-IPV+Hib. А че е реакция от ваксината тази температура съм сигурна.Детето преди това ,а и в самия ден си беше здраво ,бодро и без температура.Всичко почна след това

# 654
Никита, педиатърът ще прецени най-добре.
Може и да е съвпадение и детето да се е разболяло в деня след апликацията.

# 655
Като стана въпрос за вит. Д  -  давате ли и през втората година? И докога всъщност се дава?
Педи ми каза, че може да давам може и да не давам, каза ако искам да взема Джеймисън вит. Д и да давам по 1 капка през ден. Ние пием АМ 400 мл дневно, но въпреки това количеството вътре не е достатъчно. Сега не излизаме навън в студа и се чудя да давам ли? Thinking

# 656
Мами, помагайте със съвети .... имаме проблем с изхожданията на детенце. От миналата седмица. Първоначално акаше топченца (като додронки-не знам дали така се пише тая дума). Мислех, че е от пуешкото месо, което въвеждах. Спрях месото въобще и останахме само на зеленчуково пюре на обяд, но топченцата останаха за няколко дни,  а сега вече акото е като пластелин, но от много сбити топчета (как само зе изразих, дано ме разберете  Laughing).
Изхождаме се всеки ден поне. Мислех, че е от непиенето на вода и за да го прилъжа, тъй като не иска да я пие започнах да му давам водичка всеки ден, смесена със сок от пресни круши. Така си мислех, че хем ще пие вода, хем крушите ще оправят акото. Ама не. Вече втора седмица изхожданията са ни същите. Пробвах с пюренца от сини сливи, круши...нищо не променя консистенцията. Започнах да се чудя дали не е от готовите пюрета, които му давам всеки ден, тъй като ги тъпчат с ориз и разни нишестета, но пък ги ядем вече повече от два месеца и не сме имали проблеми до сега. Това е накратко...

# 657
Мами, помагайте със съвети .... имаме проблем с изхожданията на детенце. От миналата седмица. Първоначално акаше топченца (като додронки-не знам дали така се пише тая дума). Мислех, че е от пуешкото месо, което въвеждах. Спрях месото въобще и останахме само на зеленчуково пюре на обяд, но топченцата останаха за няколко дни,  а сега вече акото е като пластелин, но от много сбити топчета (как само зе изразих, дано ме разберете  Laughing).
Изхождаме се всеки ден поне. Мислех, че е от непиенето на вода и за да го прилъжа, тъй като не иска да я пие започнах да му давам водичка всеки ден, смесена със сок от пресни круши. Така си мислех, че хем ще пие вода, хем крушите ще оправят акото. Ама не. Вече втора седмица изхожданията са ни същите. Пробвах с пюренца от сини сливи, круши...нищо не променя консистенцията. Започнах да се чудя дали не е от готовите пюрета, които му давам всеки ден, тъй като ги тъпчат с ориз и разни нишестета, но пък ги ядем вече повече от два месеца и не сме имали проблеми до сега. Това е накратко...
Моята като я захраних и стана така.Така си и остана.Важното е че се изхожда и не е проблемно за детето. Peace

# 658
Мами, помагайте със съвети .... имаме проблем с изхожданията на детенце. От миналата седмица. Първоначално акаше топченца (като додронки-не знам дали така се пише тая дума). Мислех, че е от пуешкото месо, което въвеждах. Спрях месото въобще и останахме само на зеленчуково пюре на обяд, но топченцата останаха за няколко дни,  а сега вече акото е като пластелин, но от много сбити топчета (как само зе изразих, дано ме разберете  Laughing).
Моята като я захраних и стана така.Така си и остана.Важното е че се изхожда и не е проблемно за детето. Peace
и ние сме така от захранването, пробвай с чая Блевит Л, пробиотик БиоГая.... . Peace

# 659
Ако не се мъчи детето не виждам проблем.
Нормално е след захранвана акото да не е същото вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт