За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 28 407
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Някой дали може да ме ориентира как расте детското краче  newsm78 или по-конкретно, ако дъщеря ми, която сега е на 4г. и 7 мес. и носи 26-ти номер обувки, пролетта кой номер ще е  ooooh! От както е проходила все не може да случи на обувки - или са й големи или малки. Сестра ми сега иска да й изпрати обувки за пролетта и ме пита кой номер и аз се чудя вече 27-ми ли, колко време горе долу задържат децата номер в тази възраст? АКо имате инфо ще съм много благодарна  Praynig

# 706
  • Mediterraneo
Няма общовалидност. Всичко е толкова индивидуално, аз на моите деца не мога да предвидя как ще се променят краката им за няколко месеца, ти искаш "рецепта"  Stop Сестра ми изпраща от години маратонки на голямата ми дъщеря, винаги поръчвам един номер напред от този в момента.

# 707
Момичета, беба е на 3 месеца без 4 дена. повръща страшно много- на фонтан и пресечено. Колкото и педиатърката да ми говори, че е нормално, за мен това не е. Преди малко направи локва на земята, сякаш голям човек е повръщал. Помагайте, какво да правя. Тегло качва нормално, вече е 6 кг.

# 708
Момичета, беба е на 3 месеца без 4 дена. повръща страшно много- на фонтан и пресечено. Колкото и педиатърката да ми говори, че е нормално, за мен това не е. Преди малко направи локва на земята, сякаш голям човек е повръщал. Помагайте, какво да правя. Тегло качва нормално, вече е 6 кг.
Нормално е и се нарича рефлукс.
И двете ми деца повръщаха поне веднъж дневно на фонтан до 6м. Малката все още го прави понякога.
Храниш по-малко и оригваш по-често.
И държиш изправена... на рамо, кенгуру, слинг..

# 709
  • София
Тарталета   bouquet и аз така правя, но реших да не би да има рецепта и аз да пропускам нещо  Mr. Green (в резултат на това обаче имаше една пролет, в която й останаха 3 чифта пантофки, които изобщо не носи, тъй като пролетта не й порасна изобщо крачето, а за следващата пролет вече й бяха малки).
**Elly** моето бебе беше така, рефлукс  Wink
скоро пак я водихме по друг повод при УНГ специалист, който при прегледа констатира, че е с рефлукс.
Не знам до колко са прави лекарите, като са по-малки бебетата връщат доста, докато им укрепне стомахчето, после вече трябва да се избягва хранене след определен час вечерта и определени храни и напитки  Peace

# 710
  • София
Момичета, кажете ми добър невролог в София  Praynig

# 711
Някой дали може да ме ориентира как расте детското краче  newsm78 или по-конкретно, ако дъщеря ми, която сега е на 4г. и 7 мес. и носи 26-ти номер обувки, пролетта кой номер ще е  ooooh! От както е проходила все не може да случи на обувки - или са й големи или малки. Сестра ми сега иска да й изпрати обувки за пролетта и ме пита кой номер и аз се чудя вече 27-ми ли, колко време горе долу задържат децата номер в тази възраст? АКо имате инфо ще съм много благодарна  Praynig
То няма гаранция, че и номерът ще съвпадне. На различни производители и модели може доста да варират размерите.
Заложи на 1 по-голям  Peace

# 712
Ели, както е казала Духи, храниш до половината, изправяш я да уригне и дохранваш.  Peace

# 713
  • София
То няма гаранция, че и номерът ще съвпадне. На различни производители и модели може доста да варират размерите.
Заложи на 1 по-голям  Peace
Заложих  Hug

Ели, както е казала Духи, храниш до половината, изправяш я да уригне и дохранваш.  Peace
... и не помага  Wink Казвам го от опит  Peace Няма рецепта и лек, когато бебето ти има рефлукс, гадничко е, но след 2-3 месеца положението ще се подобри. Ако е на кърма по-бързо, ако е на АМ, по-бавно.

# 714
Моята см я държала с дни денонощно на рамо, права да спи. Иначе повръщаше през носа на фонтан  ooooh! Всеки ден миех хола ... от локви с мляко  Confused
Израства се, но е неприятно  Rolling Eyes

Оставяй малко силната струя да изтече, за да не се нагълтва набързо, че тогава най бързо и го връщат  Tired

# 715
Оригването не помага, даже като е права повече повръща. Като заспи на гърда и леко я преместя в леглото, без да се събуди, без да я изправям, без да я оригвам, не връща, но условието е да заспи, изправя ли я, като се оригне и се почва едно повръщане и връщане- леле майко  #Crazy

# 716
Оригването не помага, даже като е права повече повръща. Като заспи на гърда и леко я преместя в леглото, без да се събуди, без да я изправям, без да я оригвам, не връща, но условието е да заспи, изправя ли я, като се оригне и се почва едно повръщане и връщане- леле майко  #Crazy
Ам, като я изправиш не я притискай. То и аз докато нагодя поза  ooooh!
Пробвай да я кърмиш като е намаляла силната струя в началото - изцеди малко, да тече лежерно Simple Smile

# 717
Атопичен дерматит имаме според педи, според мен просто крусти, някой да има добър дерматолог за целта?

# 718
  • Berlin
... храниш до половината, изправяш я да уригне и дохранваш.  Peace
Аха и после бебето свиква да яде до половината и всеки опит за дохранване след оригването се превръща в истерия и рев и така доста време. Споделям от опит.  Peace

# 719
  • София
Да се отчета: откакто промивам нашето проблемно пишле и лекичко дърпам кожичката, нещата са значително по-добре, вече не се спомена "лека фимоза", макар че хленченето остава  Peace

Имаме обаче друг проблем  Confused.
Нашата педиатърка (която по принцип е против ранното захранване) е в голяма чуденка, та и мен ме вкара в дилема  Thinking На възраст сме малки за захранване, обаче на килограми.... Сега го измери - 6600 (качил е 200 грама за 10 дни), докато направи пълни 3 месеца очаква да е около или над 7,000 кг (което по разни таблички, примерно, тази http://spravka.komarovskiy.net/pribavka-massy-i-dliny-tela-u-det … -goda-zhizni.html отговаря почти на 5 месеца). Каза, че ако не започна пюрета, няма да му стига млякото и ще стои гладен. Увеличаването на количеството мляко не е вариант, защото на тези килограми вече се давало по-засищаща храна, каквато са пюретата. Каза да изчакам да стане на 3+ и да започна пюре от ябълка+морков и пюре от тиква (веднъж дневно), а на мен не ми се щеше толкова рано. Вие какво ще кажете?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт