За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Но 99 в никакъв случай не е опасно ниско ниво на хемоглобина.

За дете или по принцип имаш предвид?
В този ред на мисли, референтните стойности при децата като тези при възрастните ли са или?

# 151
  • София
Различни са.

# 152
  • Пловдив
Здравейте ! Моето бебе тази вечер много плака-не знам от глад ли от растящи зъби ли .Вие как се справяте,когато започнат да растат зъбите?

# 153
  • In Hell
Но 99 в никакъв случай не е опасно ниско ниво на хемоглобина.

За дете или по принцип имаш предвид?
В този ред на мисли, референтните стойности при децата като тези при възрастните ли са или?

Референтните стойности са различни при деца и възрастни. Братовчедка ми е педиатър-неонаталог и ми е обяснявала, че при децата от 100 до 130 са в нормата, от 90 до 100 са най-често срещаните стойности, които се оправят само с диета, а под 90 вече се говори за желязодефицитна анемия.
Аз да попитам, моята щерка май малко съм я претоплила (за пръв път ми е), има лек обрив по вратлето от вчера и сега се чудя за колко време долу горе минава това, и как аджеба да я обличам в тоя сезон, щото явно боди с дълъг ръкав и блузка отгоре и идва множко!?

# 154
  • In Hell
Здравейте ! Моето бебе тази вечер много плака-не знам от глад ли от растящи зъби ли .Вие как се справяте,когато започнат да растат зъбите?

Как не знаеш дали е от глад, не я ли нахрани? Иначе зъбите са период, също като коликите, просто изчакваш да отмине.

# 155
За около 2-3 до 4 дни минават пъпките от претопляне. Мий само с вода през това време и обличай детето леко, както и завивай леко, когато спи.

# 156
  • Пловдив
Нахраних го и заспа,но до сега не е ревал така,мрънкал е търкал си е очите.

# 157
Стига с тези зъби. Бебетата са бебета и затова плачат - когато са мокри, когато са гладни, когато са уморени и пр.
Гушкане, галене и много любов - това е единственото решение.

# 158
  • In Hell
Нахраних го и заспа,но до сега не е ревал така,мрънкал е търкал си е очите.

Оооо, ще има и такива моменти, моята реве истерично понякога без видима причина, просто им идват и емоциите много, понякога им е скучно и какво ли още не, носим се, пеем си, говоря и разни неща за да се разсее и забравя. Зареди се с търпение.  Hug

# 159
  • In Hell
За около 2-3 до 4 дни минават пъпките от претопляне. Мий само с вода през това време и обличай детето леко, както и завивай леко, когато спи.

Мерси, тая вечер я оставям да спи леко облечена. Аз от три дни се пробвам да я тикам в един чувал за да свиква за зимата и май така  си прецаках детето.

# 160
какво значи прецаках ? Детето само си показва, какво му харесва и какво не. Аз както съм за чувалите , така съм и против. Предпочитам топла завивка, пред чувалче, за предпочитане широкичка и дългичка. Много шава, завива, обича да се въргаля в завивката и така се чувства комфортно.  Peace

# 161
  • In Hell
какво значи прецаках ? Детето само си показва, какво му харесва и какво не. Аз както съм за чувалите , така съм и против. Предпочитам топла завивка, пред чувалче, за предпочитане широкичка и дългичка. Много шава, завива, обича да се въргаля в завивката и така се чувства комфортно.  Peace

Ми "прецаках" значи, че предпочетох да и е топло на ръцете, като са в дълги ръкави (само за протокола, взела съм и по-голямо чувалче, за да и е широко и ръцете да са някъде там в ръкавите) и да съм спокойна, че одеалцето няма да е изритано в минутата, когато съм заспала, но явно се оказа, че температурите вкъщи са доста високи все още и чувалчето няма да е вариант.
Whatever, питането ми беше за пъпчиците, така или иначе сменихме от тази вечер начина и на обличане и на завиване.

# 162
Има и един друг момент - ръцете, когато са отвити служат за терморегулиране.
Страхът, че е добре цялото тяло да е завито е неоснователен, защото от голи или незавити ръце не се "изстива".
В началните месеци и аз му докарвах обриви от претопляне, нормално е - всяка майка греши.

# 163
  • София
Малвиночка, за моя син като бебе използвах чувалче без ръкави. Детската стая беше най-топлата в апартамента.

# 164
Добре ,но колко градуса поддържате за да е в чувал?

Общи условия

Активация на акаунт