За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
devi4ca да 10  Simple Smile, Iventse аз споделям какво е казала педито, никой не е длъжен дословно да изпълнява препоръките на педи. По принцип, има логика, зимата е влажна и мъглива, много често децата, бебетата са предразположени към астми. Аз мисля че от такава гледна точка го препоръчват. Peace

# 211
Беше на Фризолак сега е на Фризовом
И ние сме на Фризовом. В началото и той много пръцкаше, ама без да е неспокоен. Просто много газове имаше newsm78 Педи каза, че е от клея от рожкови. Друг е въпросът, че постепенно ни запече този Фризовом,макар на кутията да пише, че е и против запек ooooh!

# 212
В понеделник оперираха синът ми и от тогава е на антибиотик през няколко часа. До неделя ще му вливат през абоката. Необходимо ли е да му давам пробиотик или това, че го кърмя е достатъчно?

# 213
В понеделник оперираха синът ми и от тогава е на антибиотик през няколко часа. До неделя ще му вливат през абоката. Необходимо ли е да му давам пробиотик или това, че го кърмя е достатъчно?
Давай му пробиотик. Даже след като спрете с АБ около седмица пак е добре да се дава. Кърменето е само бонус  Hug

# 214
Милинка, давай продължително време пробиотик, не само седмица.
Но нещо важно - ако АБ е от пеницилиновата група, задължително е да спазваш 4-часов интервал от даването на лекарството и пробиотика.
Ако АБ е от групата на макролидите например, може да ги даваш и заедно.

# 215
Има ли сайт където мога да прочета за симптомите/признаците на различните синдроми и генетични заболявания? В неделя на пред операционният преглед от педиатъра /д-р Лазарова в Токуда/ ми каза да направя генетичен тест на синът си, защото имал големи ушни миди, дебели вежди и характерна форма на черепа. Всички тези белези и сочели, че имал синдром. Като я попитах какъв отказа да даде диагноза, защото не била специалист. Занесох кръвна проба в МД и на 13.12 трябва да звънна за резултата. Ама до тогава може и да изпуша.  ooooh! Sad

# 216
  • Berlin
Милинка,дано всичко да е наред!

Малкият е с Т 37.3 сега и понеже не можем да отидем до лекаря сега, се чудя какво да го правя, някакви съвети? По принцип педиатърът ми е казал до 38.5 да не давам Панадол и подобни, сега съм го съблякла по боди да се разхожда. В понеделник беше на ваксина и тогава имаше 37.7, но пък минаха вече няколко дни, едва ли е от нея.
Възможно ли е леко да се е разстроил от температурата?
37.7 e вече.

Последна редакция: пт, 16 ное 2012, 09:57 от abs

# 217
На мен също педиатър ми е казвал, до 38 градуса да не давам нищо, но може рязко да се вдигне...
37, 3 не е висока температура, но наблюдавай детето. Ако я задържа по-добре го заведи на лекар

# 218
Антибиотика е цефазолин.

# 219
  • на последния етаж
abs, реакциите от ваксина се проявяват до 72 часа след приема. До 38.5 нашият педиатър също ми е казал да не давам температуропонижаващи. Следи да не я вдигне рязко, а за твое успокоение може да посетите ЛЛ, когато това е възможно.

# 220
  • София
MuJIuHka, ето: http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=861
Дано Лазарова не е права!

За температурата и нашият лекар казва да не се дава нищо до 38,5, освен в случаите в които температурата се поддържа около 38 повече от ден и детето е отпаднало.

# 221
Милинка, мразя лекарски изказвания с недомлъвки Twisted Evil!

Ето тук можете да отидете: http://genetika.maichindom.com/

# 222
abs, реакциите от ваксина се проявяват до 72 часа след приема. До 38.5 нашият педиатър също ми е казал да не давам температуропонижаващи. Следи да не я вдигне рязко, а за твое успокоение може да посетите ЛЛ, когато това е възможно.
Реакциите от ваксината се проявяват месец след това...
Но много услужливо ги "рекламират" със 72 или 48 часа след това  Tired

# 223
Милинка, мразя лекарски изказвания с недомлъвки Twisted Evil!

Ето тук можете да отидете: http://genetika.maichindom.com/

точно там занесох кръвна проба.
Единствения "проблем", който има е хипоспадия, която по никакъв начин не е свързана с генетично заболяване.

Милинка, давай продължително време пробиотик, не само седмица.
Но нещо важно - ако АБ е от пеницилиновата група, задължително е да спазваш 4-часов интервал от даването на лекарството и пробиотика.
Ако АБ е от групата на макролидите например, може да ги даваш и заедно.

Антибиотика е цефазолин.

# 224
Цефазолин е цефалоспорин, т.е. можеш да даваш пробиотика, когато решиш.

Потърсете проф. Кременски за консултация.

Общи условия

Активация на акаунт