За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 240
и аз имам такъв спомен от една приятелка, които стигнаха дори до болница. Побързай и закарай детето по-скоро.  Peace

# 241
За съжаление тук няма друг лекар Tired,като беше бебе го виках вкъщи,май ще го викна и сега Rolling EyesТака ще е най-добре,защото като се зачетох за този ларингит и аз се уплаших,но дано не се стига дотам Praynig

Снощи му правих парна баня,през деня оставих стаята където спиме без парно,защото май това е голям проблем при ларингита.Каза да се сдобием и с инхалатор.

# 242
  • в огледалото на живота
За съжаление тук няма друг лекар Tired,като беше бебе го виках вкъщи,май ще го викна и сега Rolling EyesТака ще е най-добре,защото като се зачетох за този ларингит и аз се уплаших,но дано не се стига дотам Praynig

Снощи му правих парна баня,през деня оставих стаята където спиме без парно,защото май това е голям проблем при ларингита.Каза да се сдобием и с инхалатор.

Парното изсушава допълнително въздуха,слагай съд да се овлажнява.
Инхалации  опитах един път да правя,но не стои дребното.Можеш да затоплиш банята предварително с гореща вода и така докато се къпете да вдишва парите.
Дано бързо отшумят проблемите и се възстанови детенце  Praynig

# 243
Някой може ли да ми обясни,какво представлява ларингита?

Християн е болен от 1 седмица с хрема и кашлица,имаше и конюнктивит,изписа Тобрин за очите и сироп Флавамед,за носа само физ.р-р,защото хремата не е бактериална.След 3 дни почти се оправи,но аз реших да дам сиропа още 1-2 дни.На втория ден,през нощта не спря да кашля,а нямаше сополи.

Заведох го при педи,сигурна,че ще изпише АБ,но не изписа,каза,че най-вероятно е реакция от сиропа и ако след 2 дни не спре кашлицата,или вдигне Т,да дам Азатрил.Кашлицата намаля,но пък се появи една лаеща кашлица през нощта,но повече сутрин и пак много сополи ooooh!.

Обадих се на педиатъра,защо работи до 11ч.,а не искаше да стане от леглото и да отидем,само по телефона му обясних как кашля и реши,че е ларингит.

Изписа Зиртек и Хомеовокс за смучене.Интересно ми е защо при ларингит изписва противоалергични капки,а не АБ и как е сигурен,че ларингита не е бактериален,не,че напъвам да пие АБ,но не ли е възможно и да трябва АБ,как тази кашлица ще се оправи от тези капки Зиртек?

Утре педиатъра е дежурен цял ден и ще го заведа,но ми е много притеснено,че трабва да го лекувам от разстояние.
Не искам да те плаша но само преди месец дъщеря ми направи такъв ларингитен пристъп,че се наложи инжекция урбазон за да може да диша самостоятелно.Ей така,с леко подкашляне  което  пренебрегнах и на 2 ден беше без глас,с ужасна лаеща  кашлица.Нямаше Т и хрема и това ме спря да я заведа на преглед....и сгреших  Confused
Тогава се наложи прием на АБ,защото педиатъра прецени,че е бактериална инфекция и трябва да овладеем положението веднага за да не слезе надолу. Противоалергичните капки или сиропи се изписват за да се намали отока на лигавицата и се подобри дишането.На нас ни изписаха Цетиризин/или Ериус/

Няма ли начин да заведеш детето на друг лекар за да си спокойна и ти?
Казвам го най-искренно ,а не да те притеснявам излишно  Hug
И моята е правила ларингит.Изписа й сироп,отделно Фенистил капки,да стои и най-вече да спи на прохладно.Ако вземе да кашли лошо да я изведа на въздух.

# 244
Благодаря ти Девичка Hug,да запарвам банята и го слагам вътре,сложила съм и съд с вода,по-цял ден е отворено в тази стая,рано спирам радиатора,за да е хладно като спим,но от 1м. почти не можем да се отървем от хремата,гадната задна хрема,която спря само за 1 седмица Sad.

Май тази хрема ги докарва тези усложнения,но не знам какво да правя.Дърпам постоянно с аспиратора,но понякога са толкова гъсти,че не мога да ги издърпам.Изследвахме секрет-няма нищо.Не знам как да се справям вече.Капех какво ли не от бабешките и само с временен ефект. Tired.

Звъннах на педи да дойде,каза,че и да дойде,няма какво повече да направи,дал бил лечение.Аз исках да чуе кашлицата само,но той каза утре да го заведа да го преслуша,за да прецени дали да изпише АБ.

Днес е цял ден навън с баща му,само за обяда и съня се прибра,даже сега закуси навън.И на мен ми казаха,стане ли нещо,да го изкараме на студено.

# 245
момичета колко трябва да е влажността в стаята? По мои спомени между 50-60 Thinking, но не съм много сигурна. Whistling

# 246
Аз знам между 40 и 60%

# 247
Решихме да вземем овлажнител,някой може ли да ми каже какъв е по-добре да вземем?С топла,или студена пара?

# 248
Решихме да вземем овлажнител,някой може ли да ми каже какъв е по-добре да вземем?С топла,или студена пара?
АКо имаш уред за готвене на пара, ползвай него като овлажнител Simple Smile Върши прекрасна работа.

# 249
  • в огледалото на живота
Виж в тази тема,може да ти е от полза:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=174561.330

Цитат
АКо имаш уред за готвене на пара, ползвай него като овлажнител Върши прекрасна работа.   
Съгласна съм,обаче как да готвиш в спалнята?
Предполагам момичето иска да го ползват там където се спи.

# 250
  • на последния етаж
В момента бебето е с конюнктивит и капем Унифлокс (до петък). Това пречка ли е за ваксиниране във вторник?

# 251
В момента бебето е с конюнктивит и капем Унифлокс (до петък). Това пречка ли е за ваксиниране във вторник?
Пречка е. Дано бързо се оправи Peace

# 252
  • на последния етаж
Така си и мислех. Благодаря, GiannaHug
Детето вече е добре, но капките са назначени до петък, така че оставаме ваксинацията за другата седмица!

# 253
Каквато и да е действаща инфекция е пречка за ваксиниране.
Оптималната влажност е от 50 до 70 %.

# 254
Милинка, давай продължително време пробиотик, не само седмица.
Но нещо важно - ако АБ е от пеницилиновата група, задължително е да спазваш 4-часов интервал от даването на лекарството и пробиотика.
Ако АБ е от групата на макролидите например, може да ги даваш и заедно.

От петък е на Суметролин.

Общи условия

Активация на акаунт