За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 546
  • 752
  •   1
Отговори
# 435
  • в огледалото на живота
Аз да попитам за капсулите на Рибчо:срещам ги във вариант само на таблетки,които не трябва да се дъвкат.Дъщеря ми не може да пие хапчета,няма ли ги в алтернатива на желирани ?

# 436
  • Шумен
Моите деца винаги са ги дъвкали от втория прием, първия "истисках" перличките както ме посъветваха в аптеката. Обадих се на лекарката да я уведомя, каза ми че нямало проблем да ги дъвчат. И до сега не знам доколко грешно е това дъвкане. Факт че им харесва и всичко после си гълтат (маслото и обвивката).

# 437
  • в огледалото на живота
Ами незнам дали е вариант това.
Хапчета досега не е пила,освен хомеопатични,но и тях хруска  Crazy
Намерих подобни,но дали са с същата формула незнам.
Ето тези:
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=29313&a … ilki_p=3143 
Очаквам Чери да се изкаже компетентно,че досега хич не сме приемали на добавки  Hug

# 438
Ето ме Laughing.
Девичка, давай си Рибчо, няма проблем и да ги сдъвква, но предлагай повече течност с тях - вода, чаша айрян, сок и пр.
Аз давам вече втора година - сутрин и вечер х 2 капсули, приети със закуската и вечерята.

Тези от линка не съм ги виждала и нямам мнение. Може Звездички на Волмарк да вземеш, но цената е убийствено завишена, в сравнение с Рибчо и по мое мнение не си струва. Те се дъвчат обаче.

# 439
  • в огледалото на живота
Благодаря ти  Hug
И аз видях Звездичките и в сравнение с Ехиначи-то/с цена около 8лв/ на същия производител ми се стори скъпо да дам 20лв..... Crazy
И още един въпрос,само не ми се смей  Embarassed  какво представляват капсулите на Рибчо;с твърда обвивка ли са?Като тези на Геритамин ли?

# 440

На сестра ми едното момченце, на 2 г. са, пие по много вода, към 2-2.5 л. на ден, лекарката е казала, че е много и коремчето е подуто, да направят изследвания, но не е искала да каже повече за какво се притеснява, докато не види изследвания.

Има ли тук деца на тази възраст, които пият над 2 л. на ден и правили ли са изследвания?

# 441
  • Шумен
Рибчо е с твърда капсула, но децата се справят с дъвкането. Не са точно кръгли а леко продълговати. Май ти трябва да решеш какво да бъде, ние го приемаме втора зима вече  Peace

Предполагам многото вода може да е индикация за много неща, аз правя асоциация с нивото на кръвната захар или проблем с бъбреците. Нека направят назначените изследвания и хванат на време проблема ако има такъв. Ние стигаме рядко до литър зимата, пак пият но не много вода в чист вид.

# 442
Девичка, капсулките на Рибчо са мънички и мекички. Като капсулките на рибеното масло от време оно, но жълти, а не червени Hug.

Ако влезеш в дрогерия, пък дори и в аптека, помоли да ти покажат блистера, за да ги видиш. Мънички са капсулките, лесно минават през капризно детско гърло. Пиша това, тъй като не малко деца, че и възрастни имат проблем с пиенето на таблети и капсули. Но тези са мънички и сравнително мекички и проблем няма. За дъвченето им - също много лесно се пукват в устата, вкуса не е неприятен.

Звездички са доста по-големи. Имат портокалов вкус.

# 443
  • в огледалото на живота
Благодаря още веднъж  Hug
Полезна и много изчерпателна както винаги......
Ще пробваме  Peace

# 444
За нищо Hug!
Дано да иска да ги пие/хруска, защото само ще й помогнат в борбата с вирусите.
Ако тотално ги откаже, изпий ги ти. Пък може и Ескимо да вземеш, то е сироп и не би трябвало да има проблем с него и приемането му.

# 445
  • София
silvanchence, нека направят изследвания.
На мен ми се вижда доста голямо това количество вода, за тази възраст.

# 446
И моето мнение е, че са необходими изследвания, най-вече на кръвна захар.
Ако всичко е наред, тогава майката на детето да си помисли как предлага водата. Понякога просто шишето с биберон изиграва лоша шега.

# 447
След поставена ваксина /днес/ мога ли да изкъпя детето? Като беше по- малък педиатъра ме съветваше да не го къпя, но сега забравих да попитам.

# 448
  • On the sea
Искам да ви попитам нужно ли е да давам на дъщеричката ми витамин Д, при положение че е родена лятото? Също искам да попитам за тези хапчета на хлорна основа, за измиване на бебешките съдове, след накисване изварявате ли ги или става само да се стерилизират шишенцата?

# 449
  • на последния етаж
Искам да ви попитам нужно ли е да давам на дъщеричката ми витамин Д, при положение че е родена лятото?
Нужно е. Аз давам по две капки Вигантол от началото на зимата по препоръка на лекаря ни.

Общи условия

Активация на акаунт