За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • в огледалото на живота
Доколкото си спомням май беше на АБ бебчето нали..... Confused
Дали не е от приема на лекарствата,кога започна да се обрива,веднага ли?
Най-добре да посетите педиатъра според мен,ако се увеличава обрива.

# 586
  • Burgas, Bulgaria
да беше на Панцеф , само под очичките е и нали се захранваме , та се чудя дали не е от храна ???

# 587
Може да спреш захранването и като изчезне обривчето да подновиш. Аз мисля, че не е от храна обаче.

# 588
Аз мисля, че не е от храна обаче.

И аз. Странно е, но може и от претопляне да е. Когато им е топло, много често се потят под очите.

# 589
  • Burgas, Bulgaria
благодаря момичета , за пореден път ми помагате , тя е с едно памучно гащеризонче и чаршафче отгоре , но може наистина да и е топло , ще отворя да влезе хладен въздух малко .... леле всичко съм забравила от баткото  Tired
ще опитам ,а ако стои все още ще я заведа да я видят утре .

# 590
здравейте момичета, днес правихме рутинните изследвания за кръв и урина и левкоцитите са надвишени Confused От горна граница 10, ние сме 16,3 , има ли смисъл за притеснение? Утре ще правя повторни изследвания само на левкоцитите в друга лаборатория. Педито  ми каза, че може да са надвишени левкоцитите и от никненето на зъби и ако е боледувала на скоро. Не сме боледували, но има обилно слюноотделяне и постоянно ръцете са и в устата, предмети и т.н.
Има ли други причини за да са така надвишени левкоцитите и какви други мерки да взема, освен повторните изследвания ?

# 591
Няма какви мерки да вземеш - просто наблюдавай детето и направете повторно изследване.

# 592
преди малко взех резултатите и на урината, там всичко е ОК, но скороста на утаяване на еритроцитите също е увеличена 22, Sad а мах. граница е 14-15.
Много бързо и се съсирва и кръвта, два пъти я боцкаха за да и вземат кръв за изследванията. Това проблем ли е?

# 593
  • София
МимитоСавова, ако те притеснява нещо в ПККто говори с педиатъра.

# 594
говорих, писах че е казала за зъбките и ако е боледувала, но тя боледува преди 2 месеца. За това ще правя повторни изследвания. Peace

# 595
  • София
говорих, писах че е казала за зъбките и ако е боледувала, но тя боледува преди 2 месеца. За това ще правя повторни изследвания. Peace
Може и това да направиш.
Моята щерка беше на системи в родилното, обяснението беше "много й е гъста кръвта".
Знам, че проблем има когато кръвта се съсирва бавно.

# 596
  • София
Да се отчета за нашия плач преди пишкане  Simple Smile Лекарката беше много озадачена, добре че точно в този момент детето направи този коронен номер, та го видя с очите си и много се учуди. С две думи - пращат ни на стерилна урина, защото най-вероятно има гъбичка или възпаление, които се лекуват с антибиотик  Tired С нищо друго не можа да си го обясни, ако не излезе нищо - ще ходим на уролог. Също така каза "лека фимоза", но го имало при огромен процент бебета-момчета, най-вероятно ще мине сама с времето  Simple Smile

# 597
Вероятно се касае за вирус. Може да е началото, а може и да прекаран "на крак". Следи детенце.

# 598
  • Пловдив
МимитоСавова повишените левкоцити и скорост на утаяване на левкоцитите са признак за прекарана или съществуваща инфекция.Това е преходно и не е някакво заболяване на кръвта.

# 599
В БГ продават ли се храни с ниски стойности на фенилаланин или протеини", "PKU". Става дума за дете на 1 г.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт