За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Жълтък - минимум 10 месеца навършени.
Стъпват различно. Обикновено около 8-ми, 9-ти месец се изправят за първи път.

# 616
здравейте момичета, ето и изследванията от другата лаборатория :

HGB ( Хемоглобин )                                   119g/L                               М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
RBC ( Еритроцити )                              4.52T/L                           М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
HCT ( Хематокрит )                              0.35L/L                              М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
WBC ( Левкоцити )                                   12.4G/L                              3.5 -10.5
MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )              340g/l                              300-360
MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )              26.4pg                             27.0-33.0
MCV ( ср. обем на еритроцитите )           77.7fL                              82.0 -96.0
PLT ( Тромбоцити )                                      216G/L                              100-440
MPV ( ср.обем на тромбоцита )                8.3fL                               7.5-11.0
RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )         11.8%                               11.6 - 15.7
LYMF ( Лимфоцити - бр )                       8.1G/L                               0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
GRAN ( Гранулоцити - бр. )                       3.7G/L                               1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
MID ( Междинни по обем клетки - бр.)      0.6G/L          
LYMF% ( Лимфоцити - % )                       65.00%                       20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г.)
GRAN% ( Гранулоцити - % )                       29.60%                       30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г.)
MID% ( Междинни по обем клетки - % )   5.40%    
СУЕ                                                                5mm/h                             М до 18 ( Ж до 25 ) Деца до 12

какво ще кажете, мисля че са добри стойностите, другия месец ще направим още веднъж изследванията за да ми е мирна главата. Днес даже не беше нужно да я боцкат два пъти. Simple Smile

# 617
Аз нищо притеснително не виждам.
Консултирай се и с педиатъра.

# 618
  • София
Мимито, браво за хубавите резултати  Peace Според мен всичко е съвсем ОК.

Момичета, аз с такова питане: вчера ни биха втората ваксина (тази на два месеца) - петвалентната, обаче педиатърката реши да я раздели на две части, за да не боцка наведнъж двете крачета. Каза да дойдем за другата част на 27-ми, т.е., след 10 дни. Така ли е правилно или трябва да мине 1 месец?  newsm78

# 619
следобед ще ида до педиатърката, да си каже и тя мнението , на гледно като види резултатите.
Вчера утайката, СУЕ-то беше 22, много се изплаших и в нета такива неща пише, че въобще човек да не се рови, от вчера покой не намирах, докато не излязоха резултатите. Hug

при нас всичко бе наведнъж и според мен, мисля че така е по добре.... пак да я боцкат.До 4 месец имате 5валентни ваксини. Другия месец пак ще ви боцкат и разделят на 2 пъти. Аз лично смисъл не виждам Thinking

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 15:22 от AnMary

# 620
  • Шумен
Аз така бях изпаднала в паника от лоша урина пък на изследванията на 6 м. Уж от колектор я взех и всичко точно а излезе с левкоцити, белтък и още нещо не и беше наред в пробата на Миша. Доки само ми даде ново направление, като ме успокои с думите "Може да е замърсена пробата, от теб или в лабораторията, най-добре повторете изследването а после ще говорим" и права излезе на следващия ден резултатите бяха перфектни  Peace

Изпускането на Миша миналата седмица нямаше последващи или други симптоми, явно не се е събудила навреме за тоалетна и се е изпуснала.

# 621
Жълтък - минимум 10 месеца навършени.
Стъпват различно. Обикновено около 8-ми, 9-ти месец се изправят за първи път.

Не да се изправи само ,а както го държиш да стъпва на крачетата си -без да го отпускаш newsm78.Тъпо го обясних ама...
Толкова късно ли жълтъка -аз мислех в 6 месец

# 622
Не да се изправи само ,а както го държиш да стъпва на крачетата си -без да го отпускаш newsm78.Тъпо го обясних ама...

Не държа бебе, за да стъпва. Като се изправи само, тогава започва да стъпва встрани и после напред. Зависи от детето - някои прохождат с опора на 8-9 месеца, други на 12, че и след това.

Нали няма да правиш опити да го държиш, за да пристъпва на тази крехка възраст?
Явно бебето ти е под 6 месеца, щом: 

Толкова късно ли жълтъка -аз мислех в 6 месец

Бебетата до 6 навършени месеца трябва да пият само мляко.
Друго - жълтък се дава минимум на 10 навършени месеца, като преди това бебето е захранено с основните видове меса. Това става не по-рано от 8 навършени месеца.

# 623
здравейте момичета, ето и изследванията от другата лаборатория :
.................
Честито! Hug

# 624
  • София
при нас всичко бе наведнъж и според мен, мисля че така е по добре.... пак да я боцкат.До 4 месец имате 5валентни ваксини. Другия месец пак ще ви боцкат и разделят на 2 пъти. Аз лично смисъл не виждам Thinking

Сега и аз не виждам, но педиатърката искаше да провери как ще я понесе първия път, другите сигурно ще ги слага накуп  Peace За следващата каза, че ще е 1 месец след втората част, значи ще спазим сроковете правилно  Simple Smile

Въпреки това продължавам да се чудя дали разликата между двете части трябва да е 10 дни  newsm78 Сега четох, че всъщност са две различни ваксини, но питането ми остава  Praynig

# 625
на нас  ваксините в 2-я месец ни ги разделиха на 2, тъй като едната я нямаха в наличност да и я бият. Биха и я след 4-я месец,ако не се лъжа в 5-и месец, много късно.  Peace

# 626
  • София
Мимито, пак нещо не ми се връзва  newsm78 Според новия имунизационен календар се бият еднакви ваксини 3 поредни месеца http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

ІІ, ІІІ и ІV месец - Имунизация против дифтерия,тетанус,коклюш,полиомиелит и хемофилус инфлуенце (І, ІІ, ІІІ прием) + Имунизация против Стрептококкус пневмоние (І, ІІ, ІІІ прием).

В момента ние имаме само Имунизация против дифтерия..., а трябва да отидем за Стрептококус.
Един месец по-късно ще ни бият и двете накуп, след още един месец - пак.

При вас явно едната (предполагам Стрептококус) просто са я изместили с 1 месец. Така ли?  newsm78

# 627
Деси, аз пак да си продължа за бабата Wink Laughing.
Кажи й, че детето е с реимунизации и доктора е забранил всякакви контакти с болни или скоро преболедували от нещо си.

# 628
Моя шомпал на 10 се изправи сам в кошарата, на 10 и половина започна да прави плахи крачки в страни, а сега на 12 м. пълзи като хлебарка  Mr. Green Държи се за мебелите и не се пуска, без опора не може да стои прав. като го хвана за ръцете и прави 10на крачки. Надявам се до 2-3 месеца да проходи.

# 629
едната е 5компонентна/Пентаксим/, а другата конюнгирана пневмококова ваксина/ SYNFLORIX/ . Пневмококовата не ни я биха, нямаше я в наличност, в 3 месец ги биха и 2-те, 4-ти също и остана за 5-ти месец. Няма как да се бият 2-ве инжекции/двойна доза/ Пневмококова ваксина.
В случаите когато я няма в наличност, едната ваксина какво се прави?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт