Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 517
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 1 380
Шрьоки, азсъмдоволна от доктор Андрей Минчев. Голяма душа и мастър gaynacolog. Като черна нинджа нищо не може да му се опъне. Доктор Милен Карагеоргиев го срещнах за малко и повече не го видях като лежах, ама е душица и той.. а моя приятелка каза, че много добре се справя със ситуации и чака кабинет да отвори и да ходи при него. За другите нищичко не знам. Освен за една кисела дама със странно име, което не запомних. Която се подписва с чуждо име.. 😠 И така Окръжна си е топ. 😊 Акушерките са мега, а неонатологията води др Аргирова, която няма равна. Дано не ви се налага да я виждате все пак.

# 1 381
Аз най-много се интересувам за неонатологията, защото моето бебе може да трябва да лежи там две седмици след раждането.
И се чудя как да намеря повече информация.

Преди няколко дни приятелка е родила секцио в Окръжна и без никакви усложнения, много добре се чувсвства.

# 1 382
  • Пловдив
Д-р Аргирова е прекрасен човек и лекар! Поне преди 2 години водеше лекции за родители в МБАЛ Пловдив. Може да проследиш на сайта им дали все още се провеждат, за да ги посетиш и да се запознаеш с нея. Убедена съм, че ще отговори на всички твои въпроси!  Peace

# 1 383
Леле, страхотна информация. Ако има такъв курс към тяхната болница непременно ще го посетя.

# 1 384
Д-р Аргирова е прекрасен човек и лекар! Поне преди 2 години водеше лекции за родители в МБАЛ Пловдив.
Подкрепям!!! Все още води лекции Peace

# 1 385
Герда, утре има лекция на д-р Аргирова от 10,30. И аз съм се засилила да ходя.
http://ag-plovdiv.com/news/index/
С предварително записване е.
Офффффф, сега пък звъннах - места нямало. Записаха ме за 1-ви април. Дано не ми е късно.

Последна редакция: пт, 17 фев 2017, 13:16 от Анонимен

# 1 386
red_balloon и на мен ми казаха същото, оставих телефон и за 01.04 казаха ,че ще ми звъннат за потвърждение  Simple Smile

# 1 387
  • Пловдив
Доктор Аргирова е изключителен специалист, човек и изобщо е страхотна. Отделението по неонатология беше, и мисля все още е, най-доброто за Южна България. Спасяват бебенца по 600 гр родени. Д-р Аргирова е в час с новото и изключително държи на кърменето и ранното слагане на гърда. Много я харесвам. Бях се притеснила, че най-малкият ми син не се храни добре. Ходихме на контролен преглед след раждането при нея. Оказа се, че нашата лична лекарка нещо не го тегли правилно. Благодарение на спокойствието, което ми вдъхна тази жена, успях да кърмя до годинката.

# 1 388
  • Пловдив
Аз успях да отида на лекцията - д-р Аргирова наистина остави у мен чувство, че бебето ми ще бъде в сигурни ръце, ако се наложи. По време на самата лекция, която продължи почти четири часа, успя да засегне най-важните неща, демонстрира къпане, масажи, обличане и др. Говори доста за кърменето и като цяло много я харесах. На 1 април отидете, ако имате възможност - няма да съжалите.

# 1 389
Неонатологията на болницата раждане  след коя седмица може да поеме ?
В смисъл колко недоносено бебе може да поеме?

# 1 390
  • Пловдив
Ще попитам в сряда, но предполагам, че в която и седмица да се роди, ще направят всичко възможно да го спасят

# 1 391
Тук четох една малко стара статия от 2010 год., но д-р Аргирова отговаря следното:

"С какво тегло е най-малкото бебе, което сте спасили?

Някъде около 540 г може би е най-малкото. Иначе в последните години все по-малки бебета поне се опитваме да спасяваме. Сега сме длъжни да го правим, защото потенциална граница на жизненост се определя 600 г и 22 г. с."

Ето цялата статия - http://kenguru.bg/%D0%A0%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0 … rMpWLQtiLcZm-YNeb

# 1 392
Родих втори път в окръжна преди 23 дни:) не съжалявам, че направих този избор отново. Първия път родих със спешно секцио и избор на лекар, този път реших, че няма нужда и отидох без избор на екип 10 ни преди термин. Приеха ме и ме задържаха за определяне на дата(и да мине пътеката за да си вземат парите). Тамън ми определиха евентуалната дата когато ми изтекоха водите, така че пак ми направиха непланирано секцио, в неделя - дежурния екип. Др Славчева ме оперира, като на смяна бяха и др Минчев и др Карагеоргиев(той беше с Славчева в операционната), млади и позитивни лекари. Опитваха се да потдържат настроението, както и останалата част от персонала на болницата. Лекарката направи всичко възможно да направи същото идеално зашиване, надявам се, че ще е успяла. Много съм доволна от отношението и! Както и на целия персонал м/у другото.
Хигиената, както и преди 2 г, си е на ниво. Никой не те кара за секцио, дори напротив! Разпитват те, защо се налага и тн., за багажа: аз си отидох с цял сак за мен и малко сакче за бебето. Носих си всичко - чаршафи, нощница и тн., но ако случайно отидете без чаршафи - те ще ви дадат, никой няма да ви върне:) Температурата в стаята си беше висока, аз лично спах само по чаршаф.
Визитации има по 4-5 пъти на ден. От всяка смяна по 2 пъти и една основна сутрин. Др Демирев наистина изглежда грубоват, но доколкото разбрах доста качествен лекар. Докторките от неонатологията са млади, старателни и много любезни. Преглеждат децата по 2 пъти на ден, като си свободна да зададеш какъвто и да е въпрос, дори от серията много тъпи:) Децата ги оставят в момента, в който видят, че вече можеш да се справиш самостоятелно с бебето. Баня се прави всяка сутрин, много настояват на кърменето, но ако имаш проблем ти носят и мляко. Детските сестри не са се променили от преди 2г насам, както и акушерките. Повечето са любезни, естествено си има и някои дръпнати. Но в общи линии се грижат много добре са родилките, особенно за пресните такива. На мен и чаршафи са ми постилали и всичко са ми вършели. Естествено, че няма да ти слугуват ако си способен сам да се справиш, но иначе са много отзивчиви.
Не съм платила и стотинка... Относно храната- еми не е нещо особенно, но гладен няма да останеш...
Негативи има като във всяко държано заведение: голямо чакане, голямо чудо. За всичко все чакаш. Simple Smile но относно другите аспекти - нямат грешка. Искам само да допълня, че ако човек е негативно настроен и се държи грубо с тях няма как да очаква нещо различно. Аз им се усмихвах и бях любезна и получих абсолютно същото, та дори и по-мило отношение.

# 1 393
Някой ходи ли на жк при лекари от ОБ?
Как става,къде?

# 1 394
Аз взех телефоните на две от лекарките на деня на отворените врати, като ги питах дали мога да се прехвърля при тях - д-р Славчева и д-р Халил. Казаха, че водят ЖК и мога да им звънна по всяко време, но още не съм го направила. Ако ги искаш пиши на лични.

Общи условия

Активация на акаунт