Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 490
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 1 395
  • Пловдив
Да повдигна въпроса за Карагеоргиев - има ли кабинет вече?
Също така, ако предстои второ раждане секцио, без избор на екип, как стоят нещата? Кога се ходи в болницата, дата, туй онуй?

# 1 396
  • Пазарджик
За д-р Карагеоргиев не мога да дам инфо.,но за прием мога.
Ако искате определен лекар да ви оперира(избор на екип-лекар)отивате при него.Но ако не искате да плащате за екип отивате около 10 дни преди термин в приемния кабинет(на 4 етаж -до 12ч)и казвате,че искате да раждате там и те ви насрочват дата.Може да поискат веднага да останете в отделението за изследвания,или пък те ще ви кажат кога ще постъпите в болницата.Носите си всички документи и изследвания + личен багаж за вас и бебето(като този за бебчо може и по -късно да ви го донесат)

# 1 397
Здравейте нова съм и предварително се извинявам ако объркал нещо.Не съм от Пловдив от Хасково съм бременна съм в 7 месец и съм решила да раждам в Окръжна болница.Тъй като ми се налага секцио може ли някой да ми препоръча добър лекар от тази болница.

# 1 398
Аз мога да препоръчам д-р Халил.

# 1 399
От личен опит ли и ако не си избера лекар дали ще ви обърнат нужното внимание или е по добре да си имам лекар.

# 1 400
Ако прочетете няколко страници по-назад, има полезна информация. Аз бях без избор на лекар и екип, доволна съм.

# 1 401
А секцио ли бяхте или нормално раждане.

# 1 402
Планирано секцио, поради седалищно предлежание.

# 1 403
Препоръчвам д-р Минчев. За секцио, нормално, операции и всичко. 😏 Човек и Лекар. С чувство за хумор, безкрайно търпение и е много мил.

# 1 404
и аз съм с две ръце за др Халил!
в момента тя ми води ЖК и съм мнго доволна от нея! безкрайно мила и любезна но и добър специялист!
мисля да раждам при нея през Май!

# 1 405
  • Сопот, Пловдив
Здравейте, извинявайте за нахлуването в темата, но искам  да получа информация от раждалите там в последните години. По принцип съм се насочила да раждам в тази болница. От друго място в интернет разбирам, че често в последните години, в тази болница, при нормално раждане, без усложнения, задържат родилката и бебето по пет денонощия, а при секцио без усложнения задържат седем денонощия. Мога ли да попитам раждалите там колко време са ги държали, нормално или със секцио са родили, коя година са родили и имало ли е някакви усложнения, които да налагат допълнителни дни престой, освен стандартните три денонощия за нормално и пет денонощия за секцио, които са по здравна каса? Мерси предварително.

# 1 406
Раждах секцио, миналата година, 5 дни ни задържаха.

# 1 407
...Мога ли да попитам раждалите там колко време са ги държали, нормално или със секцио са родили, коя година са родили и имало ли е някакви усложнения, които да налагат допълнителни дни престой, освен стандартните три денонощия за нормално и пет денонощия за секцио, които са по здравна каса? Мерси предварително.
През 2014 родих секцио - престой 5 дни, дори изписването беше в неделя. Миналата година пак там родих, отново секцио, бебето беше с проблеми - мен ме изписаха на 5 ден отново, като ми предложиха, ако искам, да ме приемат в другото отделение, за да съм близо до детето и да мога да го виждам ежедневно. Аз отказах, понеже трябваше да се грижа и за баткото, който още нямаше 2 годинки, но ежедневно имах достъп до бебето като му носех кърма. Бебето го изписаха след 20 дни престой...

По принцип стандартно държат по 3/5 дни (нормално/секцио), но ако родилката или бебето са с Т или има други усложнения, няма да бъдат изписани в стандартния срок (което си е напълно нормална реакция на лекарите). Peace

# 1 408
Вече се обърках не мога да се спра на лекар.На 23.03 има ден на отворените врати ще отида и дано избера моя лекар,че искам вече да се ориентирам а ако не мога отивам на случаен принцип така родих първия път в ВМИ всичко мона ок а сега кво се паникьосах толкова. Embarassed

# 1 409
  • Сопот, Пловдив
Да, при проблем е нормално да задържат повече. Но вече две майки, раждали нормално и без проблем там, ми казват, че са ги държали по пет дни, помислих, че е стандартна процедура в болницата.

Общи условия

Активация на акаунт