Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 481
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, кажете ми кой от лекарите в ОБ е добър при проследяване на проблемна бременност, може би Бачуров?!
Не държа на безплатно проследяване на бременността, даже  предпочитам частните прегледи, за да се обръща достатъчно внимание.
Моят глас определено отиваше при д-р Йончев, но за съжаление той отдавна вече не работи там, а на " Весела" май нямам достатъчно доверие.
За проблемна бременност ти препоръчвам Симеонов.Завеждаш отделение на патологична бременност е,аз лично също бях  с проблемна и ако не беше той аз нямаше да изкарам до края.А колкото до това дали прави всичко по ЗК,да всички изследвания си ги прави без пари.Аз лично съм си плащала само за ехо понеже държах на 2 седмици да ме гледа,но и в повечето пъти пари не ми е искал.

# 271
Хм, май избора ми ще бъде доста труден.
Като си спомня какви проблеми имах с първата бременност и после с раждането, изпадам в тих ужас да не се повтори всичко и сега.
Затова хем искам да ходя при лекар на когото имам доверие, че ще улови и първия признак за проблем в бременността, а за мен този човек е Йончев, защото благодарение на него износих сина си.
Хем искам да родя в надеждна болница, каквато е ОБ, защото ме е страх , че ако получа същите усложненията покрай секциото в друга болница, може да нямат нужната апаратура и професионалисти за да реагират навреме.

# 272
Хм, май избора ми ще бъде доста труден.
Като си спомня какви проблеми имах с първата бременност и после с раждането, изпадам в тих ужас да не се повтори всичко и сега.
Затова хем искам да ходя при лекар на когото имам доверие, че ще улови и първия признак за проблем в бременността, а за мен този човек е Йончев, защото благодарение на него износих сина си.
Хем искам да родя в надеждна болница, каквато е ОБ, защото ме е страх , че ако получа същите усложненията покрай секциото в друга болница, може да нямат нужната апаратура и професионалисти за да реагират навреме.

Важното е да имаш доверие на лекаря си а и болницата не е за подценяване.Тук ще чуеш доста различни мнения за лекари и специалисти,реши си ти къде ще се чустваш сигурна и спокойна.Аз съм на мнение че всички лекари от ОБ са доста добри и условията за раждане са на ниво.Чесно казано за Весела съм чувала само лоши отзиви.Нищо не ти пречи да си ходиш при Йончев и пак да родиш в ОБ.С момичето с което бяхме в една стая при раждането тя си вкара лекар в ОБ да я изроди секцио.Не съм запозната дали е плащала нещо за това.

# 273
А, ако изрично се поиска доплер от Бачуров - той би ли отказал? Някой знае ли?

# 274
На мен ми е правил няколко пъти, защото бебето изоставаше към края.

# 275

Ти сама ли настоя или той така реши?

# 276

Ти сама ли настоя или той така реши?
Той - аз как да знам какво трябва да се гледа  Rolling Eyes
Но ми обърна внимание - следеше през няколко дни кръвопотока на мозъка, на сърцето и на плацентата (доколкото имам спомен).

# 277
duhi_puhi, благодаря за отговора.

# 278
Здравейте, момичета,
благодарение на многото информация нагоре няма да се налага да задавам много и странни въпроси, но колкото и да чета, не можах да се ориентирам в следното. Към ОБ има женска консултация и ако се запиша там, примерно при д-р Симеонов, в болницата ли трябва да ходя на прегледите, или в кабинета, където той работи (Капана)? Май въпроса с женската консултация като цяло не ми е ясен.. Благодаря на всички пишещи тук!

# 279
В ОБ няма женска консултация. Ходи се в кабинетите на съответните лекари.

# 280
Момичета и аз се записах на ЖК при Симеонов. Да, консултацията мина мн бързо, но ми каза всичко необходимо.Венага ми пусна необходимите изследвания, при положение, че предишната лекарка, при която ходих от както разбрах че съм бременна така и не ми ги беше пуснала.Надявам се да съм била полезна.

# 281
Момичета,искам да попитам нещо-четох,че в Окръжна не правят клизма на родилката
Някоя мама може ли да сподели как се процедира с 00
 newsm78

# 282
 Blush да, наистина не правят клизма. АЗ например като усетих от предния ден, че нещата ми отиват към раждане не ядох почти нищо, кисело мляко и разни леки неща и то малко. Ама може би донякъде е добре, че не правят, защото като чета клизмата донякъде стресира родилката и това й пречи да се отпусне максимално, за да получи разкритие. Така или иначе по време на раждането може да се изпуснеш, че дори и след клизма, а аз дори и не разбрах имала ли съм такъв момент

# 283
много благодаря за отговора Simple Smile

# 284
Идея нямам какво става по време на раждането, хич и не ми е било това да го мисля... но знам че сутринта преди раждането няколко пъти ходих до тоалетна по голяма нужда Simple Smile Той организма си знае Simple Smile Simple Smile
Родих ужасно бързо и нямаше време за нищо, камо ли да мисля какво физиологично ми се случва  Mr. Green

Първия път ми правиха клизма и си беше ОК всичко Simple Smile Не ми е било неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт