Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 458
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 285
В Окръжна от няколко години не правят клизми нито преди, нито след раждане. Ако е секцио - ти казват от предната вечер да не ядеш нищо, а при нормално раждане самите лекари са ми казвали, че като наближи моментът, организмът сам се пречиства и ви кара често-често да тичате в тоалетната.

# 286
  • Пловдив
Момичета, ето, че дойде и моят ред да споделя радостта си Hug:
На 3 април секцио, след 9 дни преносване се роди нашето слънчице Кирил. Операцията извърши доктор Симеонов, който следеше и цялата ми бременност. Изключително съм му благодарна за човешкото отношение, разбирането и професионализма, които прояви. И понеже зная по себе си как трескаво следях всяка публикация в темата за Окръжна болница, ще разкажа и аз накратко за своите изживявания и ще споделя впечатленията,които натрупах.
Та такаа: Преносих бебчо и доктор Симеонов ме прие в Патологична бременност за наблюдение. Бях там 9 дни, през които всеки ден следяха тонове, освен това периодично  проверяваха за разкритие и наблюдаваха състоянието на бебчо чрез ехограф. Индикации за нормално раждане обаче нямах, разкритие никакво, главата подвижна. Много се изтормозих психически от това чакане. И така на 9-я ден д-р Симеонов заедно с д-р Пелев решиха да се направи секцио. Нямаше смисъл да се предизвиква раждане, защото така мъките били по-големи, страдал и плода и аз. Хареса ми това, че за разлика от ВМИ, в Окръжна докторите се презастраховат от евентуални нежелани изходи, което пък за нас майките е от голямо значение. Иначе целият персонал от Патологична бременност е страхотен, много са мили и отзивчиви.
По обяд  гладна жадна влязох в родилна зала. Сложиха ми катетър (което беше много добре, че после иначе си е зор), обичайните подготвителни процедури и хоп - опойката. Най-гадното след операцията беше това преместване от масата на леглото. След операцията много ме болеше, но то няма как. Като си видях слънчицето и всичко ми мина. Много приятно ми стана, когато още след като почнах да излизам от опойката, едната от акушерките ми показа бебчето снимано в телефона й. Голям жест от нейна страна. Иначе за белега - страхотни шев и кройка, едваааа личи. Другото, за което искам да предупредя момичетата, които ще раждат - обръщайте внимание на гърдите, изцеждайте отначало на ръка, за да се отворят каналите, правете топли компреси, че аз така се препълних, на изписването като магаре плаках от болка.
В отделението за секцио също са приятни от персонала, само дето д-р Белчев много стриктно следи за дисциплината (храненето е  в столовата, не може и пред вратата да се покажем да видим близки и разни такива неща). Раздвижват на 2-я ден.  Бебето първите два дни само ми го показваха за по няколко минути. От 3-я ден вече си беше при мен през деня.
С много хубаво впечатление останах от Бачуров, един млад д-р Карагеоргиев мисля, че беше (много разбрано и приятно момче), Пелев, детската сестра Димитрова (мисля, че това е полякинята, за която говорихте), неонатоложката д-р Аргирова.
Пожелавам на всички бъдещи мамчета леко раждане и не се плашете от това, болката е преходна и в момента, в който видиш бебчето - всичко се забравя.   ylinfant Heart Eyes smile3541

# 287

Честита радост! Бъдете здрави!!!

Дано и ние като теб един ден разказваме с добри чувства преживяното  Hug

# 288
  • Пловдив
Честита рожба! Бъдете много здрави и щастливи!

# 289
Честито!
Дано и аз да мога да се похваля след няколко месеца Simple Smile
Момичета , на 18.04 има Ден на отворените врати в ОБ, само трябва да се обадиш да се запишеш, на сайта им го пише
Аз се чудя дали да ходя   newsm78
Че има време до септември Simple Smile

# 290
  • Пловдив
Благодаря, момичета!  HugДа ви се връща радостта!

# 291
Някой ще ходи ли в Окръжна утре ?
Аз като се обадих ми казаха, че нямало места.
Набирали групи от 20 човека, и вече били запълнили бройката

# 292
Честито Ласкааа,да сте живи и здрави с рожбата ти...дай Боже всички да се похвалим с приятни отзиви и преживявания от ОБ...

Разкажете после за отворените врати,който ще ходи... Wink

# 293
Честито на мама Ласка и добре дошъл сред нас на малкия Кирил  Hug
На мен живот и здраве ми остава още мъничко надявам се всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

еееее ама пак съм изпуснала деня на отворените врати значиииии  #Cussing out #Cussing out #2gunfire Айде другия път  Laughing Хубав ден на всички

# 294
 Здравейте,момичета!Знам,че ми е много рано още ,но аз съм от хората,които искат винаги да са подготвени предварително иначе ми е много притеснено.Та исках да попитам раждалите вече мами в Окръжна какво представляват ВИП стаите в Окръжна болница и изобщо имат ли разлика от останалите,освен че могат да те посещават в стаята?А ако не съм във ВИП мога ли да излизам от болницата ,за да се виждам с роднините си?Ходила съм до сега 2 пъти на преглед там по спешност,но съм влизала само в кабинета с ехографа.Първия път се паднах при двама младоци,които страшно ме притесниха.Говореха един през друг единия "Легни" ,другия"Свали си гащите да ти видим кървенето Shocked" и аз само седях и ги гледах без да мога да взема решение кое да направя първо.Нямах търпение да се махна от там.Втория път попаднах на една много мила докторка и една млада акушерка от които останах много доволна.Нямаше нищо общо с първия преглед.Цареше спокойствие и разбиране.Така че явно зависи при кой ще се падна при раждането,защото не мисля да плащам за екип.

# 295
В списъка им за прием има памперс пелени? Това е малко чаршафче с найлон за родилката ли?

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 11:57 от Agate

# 296
  • Пловдив
А ако не съм във ВИП мога ли да излизам от болницата ,за да се виждам с роднините си?
Ти няма да излизаш- те ще дойдат при теб, но няма да влязат в стаята- освен ако не е ВИП-а, а ще се видите пред вратата на отделението.

В списъка им за прием има памперс пелени? Това е малко чаршафче с найлон за родилката ли?
Да. В аптеките знаят като им кажеш.

# 297
  • Пловдив
Ако си във ВИП там ти ги предоставят, но все пак си вземи, че не се знае дали ще има свободна стая. После можеш да си ги ползваш като преобличаш бебето. Peace

# 298
Привет и от мен! Бременна съм в 30 г.с. и в края на юни очакваме първото си детенце - момче. Твърдо съм за ОБ и най-вероятно за д-р Симеонов. Следя се в Торакс, но им нямам доверие за раждането. Ще раждам нормално (ако всичко е ОК до края). Вчера се видях със Симеонов и той категорично ми отказа епидурална упойка! Сега ви изчетох и разбрах, че за жалост тази упойка и в ОБ и във ВМИ я има само на думи, както и да е  Laughing Доктора ми каза, че може да ми влива обезболяващи венозно - има ли такава практика там?
Иначе аз ходих на отворените врати и в ОБ и във ВМИ и просто съм удивена от Окръжна, на светлинни години е от ВМИ, а и за докторите няма смисъл да коментирам - докато там се лутат някви неориантирани стажанти в Окръжна са все лекари с опит и авторитет.  Peace

# 299
Привет и от мен! Бременна съм в 30 г.с. и в края на юни очакваме първото си детенце - момче. Твърдо съм за ОБ и най-вероятно за д-р Симеонов. Следя се в Торакс, но им нямам доверие за раждането. Ще раждам нормално (ако всичко е ОК до края). Вчера се видях със Симеонов и той категорично ми отказа епидурална упойка! Сега ви изчетох и разбрах, че за жалост тази упойка и в ОБ и във ВМИ я има само на думи, както и да е  Laughing Доктора ми каза, че може да ми влива обезболяващи венозно - има ли такава практика там?
Иначе аз ходих на отворените врати и в ОБ и във ВМИ и просто съм удивена от Окръжна, на светлинни години е от ВМИ, а и за докторите няма смисъл да коментирам - докато там се лутат някви неориантирани стажанти в Окръжна са все лекари с опит и авторитет.  Peace
Изобщо не разчитай на венозни обезболяващи Simple Smile
Мен ме приспаха  Mr. Green буквално - но нищо не усетих да имат влияние над болката  Crazy
Първия път като раждах си ми сложиха система окситоцин с разните му там уж боклоуспокояващи.. тръцки - почти заспивах като трябваше да напъвам  Joy
Втория път изобщо не се наложи, не съм и искала.

Общи условия

Активация на акаунт