Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 564
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 1 335
Оф, ужас!!! Shocked  И без това толкова ме е страх от раждането! Ненавиждам груби гинеколози! Карат ме да се чувствам като някакво добиче, толкова е обидно!!!
А как протичат визитациите след раждане? Ще ме извинявате, ако ви се стори тъп въпроса.....

# 1 336
  • гр.Пловдив
Хм,аз чак се учудвам на постове от рода "без избор на екип и не ми взеха 1ст" и направо ми звучи невероятно Thinking

То и без избор на екип,само с направлението за почерпки и разни други разходчета по престоя олекваш с 300,400лв  Mr. Green

# 1 337
Оф, ужас!!! Shocked  И без това толкова ме е страх от раждането! Ненавиждам груби гинеколози! Карат ме да се чувствам като някакво добиче, толкова е обидно!!!
А как протичат визитациите след раждане? Ще ме извинявате, ако ви се стори тъп въпроса.....
Мога да кажа само за визитациите в отделението за раждали оперативно - в стаята влизат цялата тумба доктори, начело с Йончев старши и започва великото 'гледане'. Родилката трябва да е без бельо, с чиста превръзка (лигнин) отдолу. Самата родилка трябва да е легнала по гръб, със свити крака в коленете. Поглеждат колко е кървенето, гледат и торбичката с урина (дали е бистра или с кръв), после натиска по корема, пита дали си пуснал газове, раздвижена ли си, дали имаш някакви оплаквания. Може да обсъди нещо конкретно от операцията, на втори-трети ден може да пита дали вече имаш лактация и да иска да погледне гърдите (ако имаш някакво оплакване). Общо взето на ден минават няколко визитации - сутрин рано, в края на нощната смяна, минава нощния лекар и пита/гледа. После главната визитация с Йончев, след това минава сутрешната смяна лекар+акушерка, след тях детската лекарка+акушерка, следобед минава дневния лекар, надвечер в края на дневната смяна дневния лекар пак наминава, малко след него застъпва нощната смяна и пак минава лекаря. Но общо взето основното гледане и ръчкане го прави Йончев на главната визитация и дневния лекар следобед. Другите по-скоро минават само информативно да видят как протича възстановяването. Всичко трае не повече от 5 мин. на главна визитация и по минутка при другите лекари Simple Smile

Хм,аз чак се учудвам на постове от рода "без избор на екип и не ми взеха 1ст" и направо ми звучи невероятно Thinking

То и без избор на екип,само с направлението за почерпки и разни други разходчета по престоя олекваш с 300,400лв  Mr. Green
Пълни глупости! Една почерпка, и то само ако ти искаш черпиш, няма да е повече от 50 лв. Примерно 1 торта, кутия бонбони, 2 газирани. Макар че на докторите/акушерките/сестрите им е писнало от сладко и аз например при изписването накарах ММ да донесе нещо за хапване (2-3 пилета на грил с гарнитура + газирано), свекървата донесе една хубава пита и кутия бонбони. Както и да го гледаш няма как да излезе 300-400 лв.!  Whistling Mr. Green

А по престоя за мен нищо не съм плащала, а понеже бебето беше в спешното отделение (а и защото отидох да раждам по спешност и бях неподготвена) на място накараха роднините да купят памперси, подложки за легло, крем за дупе, мокри кърпи, в последствие физиологичен разтвор и Дактарин - но все неща, от които бебето ми се нуждаеше. За целия престой в отделението детето ми беше обличано с техни дрешки, не ми позволиха да внеса мои заради стерилността и проблемите при малчо...

Всеки сам да прецени дали едно раждане "без избор на екип" ще им легне 300-400 лв?!! Peace

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 13:30 от DanyV

# 1 338
За Щерев - така беше и при мен.
Визитациите минават сравнително бързо.
Тединм, защо се учудваш? Аз бях без избор на екип, по мое желание бях във вип стая и само за нея платих. Почерпката въобще не е задължителна, нашата беше скромна - ядки,  едни сладки и мисля плодове, забравила съм. Дежурната акушерка ни изписа, а не докторът и екипът му, т.е. няма от кого да ти стане неудобно, ако почерпката е скромна или липсва, не че акушерките не заслужават, напротив! 300-400 лв няма как да олекнеш.

# 1 339
Какво им изследват на бебенцата като се родят?

# 1 340
Аз родих два пъти в окръжна болница и съм много доволна. Моите впечатления са , че младите доктори който са там се стараят много повече. Старите който се махнаха, свикнаха  на пари на ръка и ако не им платиш са арогантни и груби - визирам д-р Бабаков . ПРи него бях първия път, втория се паднах при един млад доктор, който се държеше супер спокойно и създаваше настроение. В интерес на истината акушерката свърши цялата работа той само беше нащрек, ако нещо се случи. И при двете раждания не съм дала НИТО ЕДИН лев.  Разбира се на изписването роднините ми носеха почерпка и букет за акушерката която ни го изписа. Тази почерпка се прави дори и когато си си платила за екип и когато не си, дори и в частните клиники в които си броила приди това хиляди левове.

# 1 341
Сещам се за едно генетично изследване. Взимат по-точно изтискват кръв от пръстчето и го намазват на една картонета бланка с кръгчета. Изпращат го в София за изседване,и само ако има нещо се свързват.

# 1 342
ПЪрвият път родих 2012 при Бабаков - отидох с контракции, приеха ме, родих. Дори предварително мислех да бъда във вип стая, но в течение на раждането хич не ми беше до това и реших, че и нормалните стаи са си супер и веднъж дневно свиждане на вратата от мъжа ми стигаше Simple Smile Вярно Бабаков не беше кой знае колко любезен, но пък и не е било кой знае колко зле, просто ми помогна да родя, дори по-скоро акушерка Желева свърши тази работа, а тя е тооолкова мила. Вторият път същата работа, само че родих при младият Минчев 2015 - ее разлика голяма - младо момче, доста по-внимателен и любезен. Акушерките са супер и двата пъти сме занесли почерпка на изписването и само това...

# 1 343
Да, всъщнос израждането,говоря за естественото,и не уговореното се извършва от акушерката.Доктора само седи острани и си включва  ако има нужда.

# 1 344
Много се радвам, че акушерките са печени.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 06:56 от Анонимен

# 1 345
  • Karlovo
Здравейте... Попрочетох из темата. Утре ще влизам в окръжна болница и др.Белчев ми препоръча Демирев. Отивам да ме оводнят защото карам тежко бременността с много повръщане. След като изляза ще дам мнение. Тук прочетох негативни коментари за него, но дано всичко да е наред. Благодаря за мненията, ще са ми полезни.

# 1 346
С какво направление те насочват там?
Много ще ти бъдем благодорни са споделиш впечатления.

# 1 347
Не се притеснявай при който и доктор да се паднеш,всичко ще е наред.Все пак са професионалисти.

# 1 348
  • Пловдив
Влизала съм на посещение във вип стаите, знам, че на две легла има отделен санитарен възел. При обикновените стаи колко легла в стая има и тоалетна и баня една за стаята ли е пак или за всички не вип?

# 1 349
Влизала съм на посещение във вип стаите, знам, че на две легла има отделен санитарен възел. При обикновените стаи колко легла в стая има и тоалетна и баня една за стаята ли е пак или за всички не вип?
В Патологична бременност стаите са с по 2 и 3 легла, като има и такива, в които няма баня и тоалетна, ползват общата такава в отделението. В следродилен сектор стаите са с по 2 легла и всяка стая си е със собствен санитарен възел и баня. И една публична тайна - циганките ги слагат в отделни стаи, само ако е мнооого пълно в отделението (нещо, дето реално не се е случвало в последните сигурно 10 години) може в една стая да настанят българка и циганка. Peace

П.П. Разликата между ВИП и обикновена стая е само в следното: във ВИП-а е разрешено посещението на близки, има ТВ и малко по-луксозно обзавеждане (ТВ шкаф, пердета, за климатик не съм сигурна...). Всичко останало си го носиш ти (чаршафи, памперси, пелени и прочие).

Общи условия

Активация на акаунт