Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 458
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 1 410
  • Пловдив
Аз родих на 27 декември (2014) и ни изписаха на 31. Нормално раждане, без проблеми с мен или детето. Обясниха ми, че имало значение по кое време на денонощието раждаш, защото това се отразявало на клиничната пътека.  Shocked В моя случай, раждане в 20:30 часа, първи ден от пътеката бил 28 декември.  Crazy
Нямам представа дали това е причината. Такъв беше отговорът на акушерките и лекарите тогава.

# 1 411
  • Сопот, Пловдив
Да, това с часа е навсякъде така, аз родих първия си син в друга болница, в 13:43 следобед, първия ден не го смятаха, брояха от следващия. Смятат го ако родиш преди 12:00 на обед. Общо взето трябва да имаш три пълни денонощия като те изписват, а ако родиш следобед няма как това да стане на третия ден, понеже обикновено се изписва сутрин. В случая обаче майките ми говореха за пет пълни денонощия, при раждане без усложнения. А може би пък те да не се разбрали, че е имало някакъв проблем.

# 1 412
  • Пловдив
Аз родих там и трите си деца, 12, 14 и 16-та година и трите нормално раждане. С първото ни държаха ден повече, но то беше защото аз имах много лоши шевове. С второто ни държаха три дни. С трето също ни държаха три дни, като даже направиха всичко, за да не ни задържат. Малкия имаше доста силна жълтеница и го водиха на "солариум", за да му избледнее жълтината и да не ни задържат.

# 1 413
galka83 значи на 23 03 е денят на отворени врати в Окръжна!? 
мерси за инфото тъкмо се рових из нета да открия такава!
има ли определен час или нещо такова?

# 1 414
  • Сопот, Пловдив
13:30 часа,на третия етаж са написали.

# 1 415
Да на 23.03 от 13.30 без час е аз звънях да питам.

# 1 416
благодаря !

# 1 417
Има ли раждали секцио със спинална упойка в Окръжна?

# 1 418
Здравейте, интересуваме при раждане със секцио, упойката пълна ли е или спинална?

# 1 419
Пълна е. Това много пъти се писа.

# 1 420
Пълна е. Това много пъти се писа.

Благодаря Ви!

# 1 421
Днес бях на отворените врати и беше анестезиолог да обяснява за упойката.Може и спинална ако искаш и ако е планопланово секцио,защото за тази упойка си има подготовка и ако секциото е по спешност няма време затова се слага пълна.Аз ще раждам там през май планово секцио и мисля да е със спинална упойка.

# 1 422
Днес бях на отворените врати и беше анестезиолог да обяснява за упойката.Може и спинална ако искаш и ако е планопланово секцио,защото за тази упойка си има подготовка и ако секциото е по спешност няма време затова се слага пълна.Аз ще раждам там през май планово секцио и мисля да е със спинална упойка.
Това е много добре, аз също ще раждам през май, но пълната упойка ме притеснява и за това не съм взела решение къде ще раждам все още. Ще отида да говоря и аз по този повод с някой. А знаеш ли дали трябва задължително да си с избор на екип за да ти сложат спинална упойка? За това че при спешни случаи не се слага спинална упойка не съм много съгласна. Може при някои извънредни да не позволява но не и при всички. Първото си дете родих в София и нямаше жена с пълна упойка, дори и спешните случай просред нощите бяха със спинални.

# 1 423
  • Сопот, Пловдив
И аз бях на отворените врати в четвъртък, не чух да се споменава за задължителен избор на екип за каквото и да било. Няколко пъти казаха, че освен ако не ползваш някакви екстри като ВИП стая, всичко е безплатно.

# 1 424
  • Пловдив
Здравейте, момичета
Може ли  координати за д-р Минчев,къде преглежда и тел.за запазване за час?!
Благодаря Ви предварително!

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 17:23 от embrion_f

Общи условия

Активация на акаунт