"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 409
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
Толумбе, малко са по различни нещата. Добър родител не е най умният, най богатият или най успелият в бизнеса.
Аз например бих гледала подозрително някой, на който трябва да си поверя парите, и изглежда като оръфляк, рокер, рапър , абе изобщо всичко различно от традиционното.
Но изобщо не смятам, че някой с татуировки е лош родител, или че професорът/банкерът/артистът е по добър.
Човешките качества са съвсем друга бира, дори обикновено колкото си по умен и успял, толкова повече страничен 'багаж' имаш ( в негативен смисъл).

# 121
Как ще сключиш сделка ,ако си облечен с евтини дрехи?Клиентът ще помисли,че ни си надежден и утре ще фалираш.

Като всички знаят, че Х, тоя с мърлявата жилетка на топчета, скъсаните дънки и никога небръснатата брада, е най-добрият, който предостава съответната услуга и при него провали няма. Т.е. оценен е вече по ума си. Но, както се каза няколко пъти в темата, трябва наистина да си изключителен, за да можеш да се появяваш навсякъде по жилетка.

# 122
Аз например бих гледала подозрително някой, на който трябва да си поверя парите, и изглежда като оръфляк, рокер, рапър , абе изобщо всичко различно от традиционното.

Сигурно и на лекар без бяла престилка няма да се довериш  Wink

# 123
  • София
Ако влезе в операционна/манипулационна с кални обувки и по суичър и тръгне да ми обработва раните -  Crossing Arms Иначе на обикновена консултация нямам нищо против да е ако ще и с розови прашки и поличка от тюл.

# 124
Не се срещам ежедневно с милиардери, но цитираните случаи са по-скоро изключение. Можеш да си по дънки на конференция и пак да имаш приятна визия, ако имаш усет за модата. Разбирам хората, на които не им е приоритет да имат собствен стил в облеклото, но не ми харесва. Модата е изкуство и харесвам хора с отношение в тази насока.

# 125
Като започнете да забивате в крайности и снимки от нета на хора, с които вероятността да се срещнете да е минимална.
Навън, сред колегите, близките, приятелите, семейството е пълно с нелепо облечени, пълно е с хора, за които дрехите са просто вещи, прикриващи тялото, пълно е с такива, за които дрехата е култ и винаги са запомнили с какви блузи сте били през цялата минала седмица, но не знаят цвета на очите ви. И същите тези са учители, лекари, съседката.
Невероятно е личният лекар да те преглежда, докато обувките му залепват по пода от кал, или под бялата престилка се подават мърляви панталони, да речем.

# 126
Модата е изкуство и харесвам хора с отношение в тази насока.

Аз също!  Simple Smile Но дрехите и визията на хората нямат НИЩО общо с интелекта им. Имат общо само с нашите стереотипи, предразсъдъци и ограничения от опита и средата ни.
Иначе, да живее модата!
  bouquet

# 127
Но дрехите и визията на хората нямат НИЩО общо с интелекта им.

Явно дефинициите ни за интелект се разминават. Аз използвам тази от учебника по Обща психология и визията е естествен резултат от нивата на интелекта.

# 128
Съгласна съм,че облеклото има общо с психологията,но не и с интелекта.

# 129
Но дрехите и визията на хората нямат НИЩО общо с интелекта им.

Явно дефинициите ни за интелект се разминават. Аз използвам тази от учебника по Обща психология и визията е естествен резултат от нивата на интелекта.

Много явно се разминават!  Laughing Хората с най-добра визия ще да са в Менса, вероятно (по твоето определение)!  newsm78

Ето и една снимка на хора от Менса България. Изглеждат ми по-скоро като обикновени хора, без голям усет за мода.  newsm78

# 130
Добре, че не сме в първобитно общинния строй.
От коя част на мозъка зависи облеклото? От коя умствените способности?
Съгласна съм с Касита.
Ума, интелекта не е свързан с външния вид, дрехите, създаване на уют и красота. За второто трябват други качества.
Хубаво е човек все пак да спазва някакви норми, поне да не нарушава драстично представите на другите.

# 131
Хората с най-добра визия ще да са в Менса, вероятно (по твоето определение)!  newsm78

Я прегледай пак определението за интелект, та ако ще и това в Уикипедия да е.

... способността на човек да мисли, да възприема и осъзнава дадена информация, както и да си служи с нея.

Един и същ човек може с различен успех да използва информацията от учбеника по физика и тази в модните списания. Въпрос на приоритети. 

# 132
В модните списания има реклама, миличка. Не информация.  Информация вероятно има в колежите по дизайн и мода. 

Приятен ден ти пожелавам!
  bouquet

# 133
Покровителственият тон, за да замести аргументите ли се появи?!

# 134

Да си чувала израза "волева брадичка"?
Тънките и присвити устни говорят за гаден характер.
Сключените и присвити вежди са знак, че човекът често и доста се притеснява....
По-изразените скули, освен за добра костна система, говорят и за що-годе силен характер....
Не е задължително да ми вярваш.   Grinning[/b]

Това са мимики, а мимиките отразяват настроението и нагласата на хората, те не са черти на лицето. А ако вярваш, че всеки с волева брадичка е волеви, а изразените скули говорят за силен характер, очевидно пребиваваш в 19 век.

Общи условия

Активация на акаунт