Изтрих си лака вече

Като каза "шпакловка" и се сетих за един приятел, който е маняк на тема дрехи. Особено внимателно подхожда към третирането им - пране, химическо чистене, сушене и т.н. От него съм чувала, че колкото е по-скъпа една дреха, толкова по-трудно се поддържа. Видът му е общо взето като на беден студент, но все е с някакъв суичър от 500 евро примерно в цвят "никакъв", дънки по хиладарка и въобще пада си по незабележими скъпотии. Два-три пъти сме били заедно в чужбина и мъжът ми с радост се отърваваше от шопинга, като ме оставяше с него. Та тогава за първи път видях как се купуват бели тениски за по 150 евро или тъмно син пуловер с бод деколте за много повече.
Той е ерген и носеше дрехите си на майка си да ги пере, но по едно време беше решил, че тя не може да се грижи достатъчно добре за тях. Търсил добро химическо чистене, намерил някакво, държал им дълги лекции за отговорността и накрая някак си им доверил скъпоценностите си.
Веднъж им занесъл дънки D&G, които имитирали размазана боя и не знам още какво (имам приятелка, която беше много горда с Мис Сиксти с имитация на мазни петна). Отишъл да си ги получава и жената много притеснено му казала: "Абе тези бояджийки как ли не ги мъчих, какви ли препарати не им сложих, но не излязоха всички петна и това е. Махнах ги повечето, но още има." Драмата беше голяма.

Ох, нямам думи! Това далеч надхвърля моите представи за маниащина към дрехите и парични разхищения за боклуци.....Поне да бяха прилични дрехи, а то.....