"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 096
  • 276
  •   1
Отговори
# 240
Направи се като котка-тази година се скъсаха да търсят котешки уши-явно е актуално.

# 241
         Не, че безпаричието оправдава, де.

Дали?
Твърде много хора в страната си поносват старите чисти и огладени дрехи, уж са спретнати, но личи, че не са последна мода. Сигурна съм, че са много щастливи от факта.

А необходимо ли е да бъдат по последната мода???

# 242
Не съществува човек, с който да не намерите някакво свързващо ви преживяване, общ интерес или съвпадения в дата на раждане, имена, деца и тн. Има обаче важни сходства, чието отсъствие най- често се брои за отхвърляне и става повод за отхвърляне. Те са от типа "ние сме от една порода". дали породата ти ще се определя от дрехите или от друго вече е въпрос на лични приоритети. Няма нужда да броим едно отхвърляне за обезценяване на цялата ни личност, нито да се страхуваме да отхвърлим нечий интерес към нас, защото това ще означава, че отхвърляме човека като цялостно некачествен. Просто не става за близост с нас и толкова.
Да,така е . Има свързващи звена ,но все някак се отчитат отличителните белези на несъвършенствата в облекло, вид, говор:) ,правопис и поведение при среща.
Все очарована оставам от хора,на които съм дала и втори шанс,а не съм отхвърлила веднага с първи впечатления и нагласа,че той/тя е "мой тип". Моя позната има много хубав израз за хората,които иска да хареса и хората ,които не иска да я харесват:
"Аз съм си мой тип и си свалям шапка!" .
         Не, че безпаричието оправдава, де.
Дали?
Твърде много хора в страната си поносват старите чисти и огладени дрехи, уж са спретнати, но личи, че не са последна мода. Сигурна съм, че са много щастливи от факта.
Надали щастливи ,но приветливи и приятни за окото-може би.
Ох, много ми е интересно върлите привърженички на външния вид в тази темичка да ги зърна хей така случайно отнякъде колко са спретнати, в тон и изобщо...иска ми се да ме грабнат със стил и финес.
Ще се разочароваш най-вероятно:) Особено представите за човека във форум или виртуала за по-кратко са едни от най-интересните ми типажи,защото са изтъкани от противоречия , и трудности в налучкването на характери и стил. Peace

# 243
Това, че си имаме предразсъдъци съвсем ясно се видя по коментарите на хората от МЕНСА. Пуловерчетата, жилетките и дънките бяха оценени като прилични, което е направо невероятно за ССФ. Не вярвам, че ако същите хора бяха представени като работници и касиерки от някой супермаркет, оценката на същите дрешки щеше да е добра. Тук стана обратното - приехме, че това са умни хора и веднага станахме благосклонни и към облеклото им.

# 244
Хм.... ми страя се да не, казвам, че не.. обаче някъде вътрешно, мноооого назад, без да успея да го изконтролирам навреме - да, почти винаги.. Както ме интересува все пак моя външен вид, така ме вълнува и този на другите.
Но определено не вярвам да има човек - или по-скоро има, но са единици, със съзнание близко до това на тибетските монаси, може би - който наистина, ама наистина наистина Wink , не се вълнува грам от външния - своя и на околните - вид. Повечето, които го казват абсолютно се преструват, все до някаква степен..
То може и да е в нормални граници, не е задължително да е до крайност.
Но външният вид... определно значи нещо и често може да покаже някои неща - така или иначе външната обвивка е някакво отражение и на вътрешната, зависи разбира се какво се показва и какво се гледа Wink
Абе изобщо... зависи много..

Последна редакция: ср, 31 окт 2012, 16:27 от Сова

# 245
Когато бяхме малки ученици ни обясняваха, че облеклото е израз на уважение към околните и към нас самите. Сега въобще не се коментира подобно нещо. Неглиже-облеклото завладя всички и всичко и даже му измислиха ново име-"спортно". А то няма нищо общо със спорта. Просто е неглиже. Било удобно.....Не зная. Оттам се появи и другото объркване-малко по-приличното облекло да се определя като официално. Разбира се, на дъното на този хаос са производителите и търговците. Разбрали са, че могат и така да печелят добре без да се стараят по отношение на материите, кройката, цветовите съчетания.....Просто го обявяват за модерно и баламите кълват, вместо да ги оставят да бракуват големи количества от тези противни парцали!
Някога излезе немачкаемото. Стоеше като изгладено дори след пране. А сега за голям ужас на мода са измачкани и дори скъсани дрехи! Как мислите, каква е тяхната себестойност? А цената им?

# 246
Сетих се за една серия на двама мъже и половина. Джейк се мъкнеше с някакви "противни парцали" и баба му купи някакъв скъп панталон и риза и каза, че с тези дрехи със сигурност ще му завиждат в училище, а той отвърна, че с тези дрехи със сигурност ще го набият. Положението при учениците е точно същото. Ризките и пуловерчетата си отнасят чемберите най-редовно. Честно казано предпочитам отвратителните парцали пред отвратителните униформи, които носят в някои училища.

# 247
  • Най-сетне у дома
Когато бяхме малки ученици ни обясняваха, че облеклото е израз на уважение към околните и към нас самите. Сега въобще не се коментира подобно нещо. Неглиже-облеклото завладя всички и всичко и даже му измислиха ново име-"спортно". А то няма нищо общо със спорта. Просто е неглиже. Било удобно.....Не зная. Оттам се появи и другото объркване-малко по-приличното облекло да се определя като официално. Разбира се, на дъното на този хаос са производителите и търговците. Разбрали са, че могат и така да печелят добре без да се стараят по отношение на материите, кройката, цветовите съчетания.....Просто го обявяват за модерно и баламите кълват, вместо да ги оставят да бракуват големи количества от тези противни парцали!
Някога излезе немачкаемото. Стоеше като изгладено дори след пране. А сега за голям ужас на мода са измачкани и дори скъсани дрехи! Как мислите, каква е тяхната себестойност? А цената им?

А едно време каква кал имаше....  Wink

# 248

А едно време каква кал имаше....  Wink

Имаше-доста улици не бяха асфалтирани. Имаше и калдаръмени тротоари......И често бяха тъмни дори главните улици-за икономия.....

# 249
Сетих се за една серия на двама мъже и половина. Джейк се мъкнеше с някакви "противни парцали" и баба му купи някакъв скъп панталон и риза и каза, че с тези дрехи със сигурност ще му завиждат в училище, а той отвърна, че с тези дрехи със сигурност ще го набият. Положението при учениците е точно същото. Ризките и пуловерчетата си отнасят чемберите най-редовно. Честно казано предпочитам отвратителните парцали пред отвратителните униформи, които носят в някои училища.

Ами те униформите май са навсякъде-дънкови(и то без заповед)! Вместо разнообразие от дрехи какво се получи?

Преди 25г. гледахме американски филми, в които цяла кръчма пълна с хора, а те в дънкова материя от горе до долу! Беше учудващо, но и тук стана същото. Май вървим по техния път....

Каква е тази думичка чембери? Какво означава?

# 250
  • София
Защо толкова зациклихте с тия дрехи? Прекалено буквално тълкувате поговорката.
Аз винаги съм я разбирала като посрещане според външния вид, не само дрехи, излъчване, изобщо първо впечатление. Освен това я възприемам двупосочно - напомняне да се обръща внимание на цялостното представяне - като външно и вътрешно изражение.

# 251
  • София
Защо толкова зациклихте с тия дрехи? Прекалено буквално тълкувате поговорката.

Като във всяка тема и тук идеята е всеки да си каже болката, да си поиграем на добри бедни и небрежни и лоши богати и елегантни, на скроени широко или тясно, да се прегрупираме или да затвърдим редиците си. Laughing

# 252
Аз с нетърпение очаквам нова тема, където можем да се похвалим колко сме над нещата от живота. В тази ми доскуча. Няма ли някой да измисли новата седянка?

# 253
  • Най-сетне у дома
Аз с нетърпение очаквам нова тема, където можем да се похвалим колко сме над нещата от живота. В тази ми доскуча. Няма ли някой да измисли новата седянка?

Доскучава, вярно. Но не можем ли да си измислим някакви по-интересни неща от живота, над които самодоволно да сме (или по отношение на които да си размахваме много основаните на опит предразсъдъци)? Защото усещането за deja vu в този подфорум става все по-натрапчиво... 

# 254
Клише, ама вярно-като не ти харесва, не чети Laughing

Общи условия

Активация на акаунт