БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 517
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 170
Ох, Човече - известните имат права срещу пари - точно както и ти - плати и тогава може...почти всичко.  Wink

# 1 171
200 е, обаче за да присъства бащата, трябва да избереш екип и вип-зала и става 1100-1200.

# 1 172
За мен е изключително грозно да искаш пари на един баща за това, че посреща детето си. Имам предвид, когато има желание, разбира се. Би трябвало да се приема за нормално, както в другите страни, че бебето се посреща от двамата му родители, пък ако някой не ще, да не влиза. Но да плащаш за присъствие и просто  Sick

Ох, Човече - известните имат права срещу пари - точно както и ти - плати и тогава може...почти всичко.  Wink

Предложихме пари Simple Smile отказаха.

# 1 173
200 е, обаче за да присъства бащата, трябва да избереш екип и вип-зала и става 1100-1200.
Мхм, а акушерката ще дойде безплатно у вас, щото просто те харесва.... Човек като чете може да реши,че  има различни школи за акушерките, в които ги правят изконно добри и  благородни и такива  за доктори, които ги преврущат в меркантилни, корумпирани и зли изчадия ...  Crazy

# 1 174
За мен е изключително грозно да искаш пари на един баща за това, че посреща детето си.
И за мен е изключително грозно да се обадиш на линейка 3 часа след смъртта на детето си. Даже е повече от грозно.  Tired

# 1 175
  • До хладилника, който обичам
Принципите ми не означават,че ще погубя близък заради тях.Но мога да очерня този,който си позволява своеволия.Моята работа ще си я свърша,оттам нататък нямам власт.
Тоест, ако правилно разбирам, няма да заложиш живота на близък на карта, ще платиш под масата, също като повечето от нас, искащи като малки деца Confused Или първо ще платиш, а после ще ходиш да си търсиш правата? Интересно ми стана просто...

Tired може, може. 5% си е цифра. Това е нормално, значи - навсякъде да се разпространи тая блага практика, да почерпят челен пример и други държави от нас. Права си сигурно. По-правилно е така, отколкото да се регламентира това, което така и така се случва, и да могат да присъстват законно медицински лица.
Убедена съм, че  процента е 5 не заради заплащането, всъщност колко струва , 200-300 лева?, а заради нежеланието на съответния човек. Ако за някой е от жизнено важно решение това дали бащата ще присъства тази сума не може да е от решаващо значение!  Naughty
Моята най-добра приятелка се ужасяваше, че мъжът и може да е с нея на раждането и имаше съвсем разумни аргументи за това. Въпрос на избор, не на пари.  Wink
Няма нужда да ми обясняваш, неведнъж съм чувала и чела всякакви похвати да се разубедят семействата, че бащата не трябва да присъства, най-често идват от здравния персонал, особено ако в болницата няма стриктна политика "против" бащите на раждането официално. Ще припадат... ще се отвратят от жените си... ще се страхуват... каквото се сетиш, влиза в ход. Такива са те, нашите български мъже. Друга им е и психологията, и физиологията, за разлика от онези в западна Европа и зад океана, там другояче ги правят и още фабрично ги вадят с други параметри  Laughing

В болниците в моя град, например - в едната просто не дават бащи; в друга дават, само ако ВИП родилното, a.k.a. изолатора, е свободен в тоя момент; в трета дават, ако няма друга родилка в родилното. В частните дават, но не окуражават особено много, а и не говорим само за частните болници, все пак.

Мхм, а акупшерката ще дойде безплатно у вас, щото просто те харесва.... Човек като чете може да реши,че  има различни школи за акушерките, в които ги правят изконно добри и  благородни такива,  за доктори, които ги преврущат е меркантилни, корумпирани и зли изчадия ...  Crazy
Ти сериозно ли  Shocked смяташ, че е нормално мъжът ти да присъства на раждането само, ако ви извият ръцете да платите за екип и зала?
Честно, много от живеещите извън страната не оценяват какви неща приемат за даденост, а тук ни ги дават като привилегии и ни карат да викаме "ура" и "мерси"  Confused

# 1 176
Подобни порочни практики се наблюдават,защото системата го позволява,имам предвид здравната система.Здравеопазването е скъпо удоволствие навсякъде по света,само че при нас е много лошо организирано.

# 1 177
ако ВИП родилното, a.k.a. изолатора
Хем не искаш да сте по 3-4 в стая, хем единичната била изолатор ....  newsm78

Ти сериозно ли  Shocked смяташ, че е нормално мъжът ти да присъства на раждането само, ако ви извият ръцете да платите за екип и зала?

Смятам, че е неизмерима загубата на 200-300 лева, с тази на човешки живот.

# 1 178
За мен е изключително грозно да искаш пари на един баща за това, че посреща детето си. Имам предвид, когато има желание, разбира се. Би трябвало да се приема за нормално, както в другите страни, че бебето се посреща от двамата му родители, пък ако някой не ще, да не влиза. Но да плащаш за присъствие и просто  Sick

Предложихме пари Simple Smile отказаха.

Joy Човек трябва да може да прави предложения, на които да не получи отказ - дано ме разбереш. Но пък и да предлагаш пари за нещо, което е абсолютно забранено - също не е редно. Като си знаела, че не може и татко да присъства - защо избра точно там - ако е така важно присъствието - човек избира място, което покрива поне повечето му изисквания.
Не че има връзка с темата.
Хората с пари, възможности и власт - никога не биха избрали да родят вкъщи всъщност.

# 1 179
.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 17:33 от ОМ

# 1 180
Някои отново забравят, че София не е България... Ако в тази болница не пускат бащата, идете в съседната на другата улица или в третата на по-горната улица...  Tired

# 1 181
  • До хладилника, който обичам
Не това попитах. Разбирам, че там, където си, всичко е организирано другояче, но сега обсъждаме конкретно ситуацията тук, плюс дребните детайли като - рутинно 'извиване на ръце' на пациенти, за да получат нормални права, корупция, недобро отношение и прочее.
Също така стана дума неведнъж, че при узаконяване и регламентиране, домашното раждане няма да е безплатно - дали по каса изцяло или частично, но никой здравен работник няма да идва у вас, "щото просто те харесва"  Rolling Eyes

Нямам какво повече да кажа по въпроса-преливане от пусто в празно оставам за другите.Нищо лично. Peace
Нищо лично и от мен  Peace успех с горещото сърце и хладния ум  Peace това в някои държави е лесно, а тук - много рядко.

# 1 182
... Като си знаела, че не може и татко да присъства - защо избра точно там - ако е така важно присъствието - човек избира място, което покрива поне повечето му изисквания...

Че аз откъде да знам, чета тази родила там с таткото, онази, по другите болници го има като опция, откъде да знам, че не може, дори не съм предполагала, но и затова ще ги осъдят след време  Laughing

За мен е изключително грозно да искаш пари на един баща за това, че посреща детето си.
И за мен е изключително грозно да се обадиш на линейка 3 часа след смъртта на детето си. Даже е повече от грозно.  Tired

Да прикриеш лекарска грешка или да не окажеш помощ на жена в болница също е грозно, но какво да се прави. България.

# 1 183
Нищо лично и от мен  Peace успех с горещото сърце и хладния ум  Peace това в някои държави е лесно, а тук - много рядко.

И тaм има такива среди-при нужда ме питай Simple Smile .Но се постига с практика и не от днес за утре! Peace

# 1 184
Не това попитах. Разбирам, че там, където си, всичко е организирано другояче, но сега обсъждаме конкретно ситуацията тук, плюс дребните детайли като - рутинно 'извиване на ръце' на пациенти, за да получат нормални права, корупция, недобро отношение и прочее.
Също така стана дума неведнъж, че при узаконяване и регламентиране, домашното раждане няма да е безплатно - дали по каса изцяло или частично, но никой здравен работник няма да идва у вас, "щото просто те харесва"  Rolling Eyes
Така, нека се концентрираме върху общите ни допирателни! Не е ли по-добре обществения натиск да е в посока преодоляване на цитираните от теб проблеми, а не в създаването на практики със съмнителен финансов, морален и здравословен ефект??????????

п.с. и аз нямам нищо лично, единственото нещо, което приемам лично е запазването на живота на децата. не мога да не приемам тази тема лично и емоционално, опитвала съм, но не ми се получава.

Общи условия

Активация на акаунт