БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 506
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 185
... Като си знаела, че не може и татко да присъства - защо избра точно там - ако е така важно присъствието - човек избира място, което покрива поне повечето му изисквания...

Че аз откъде да знам, чета тази родила там с таткото, онази, по другите болници го има като опция, откъде да знам, че не може, дори не съм предполагала, но и затова ще ги осъдят след време  Laughing

За мен е изключително грозно да искаш пари на един баща за това, че посреща детето си.
И за мен е изключително грозно да се обадиш на линейка 3 часа след смъртта на детето си. Даже е повече от грозно.  Tired

Да прикриеш лекарска грешка или да не окажеш помощ на жена в болница също е грозно, но какво да се прави. България.

Моля? Ти не си проверила условията като си избирала?  Shocked

# 1 186
Конкретно това не, дори не ми беше минало през акъла, че може да е забранено. Наивна съм, знаеш  Simple Smile

# 1 187
  • Бургас
аз не исках бащата да присъства, нито пък той искаше и никой не ме е убеждавал с нищо. не познавам и някой, който да е искал. ако има желание - вече има начини. но може наистина да се работи в посока да се улесни тази опция за желаещите. за съм и за това бащата да е в болницата заедно с родилката и бебето, докато ги изпишат. дори и да е срещу заплащане на първо време. въобще има много неща, които трябва да се променят и подобрят в болниците, няма спор за това. но в крайна сметка животът и здравето са по-важни от удобството.

# 1 188
  • До хладилника, който обичам
Аз не мисля, че едното изключва другото Peace най-малкото защото по-назад писах мнението си за опитите да се промени почернения текст.

# 1 189
Аз не мисля, че едното изключва другото Peace най-малкото защото по-назад писах мнението си за опитите да се промени почернения текст.
А защо няма  да отпадне необходимостта от второто, ако се преодолее първото? *

второто - домашно раждане
първото - корупция, меркантилност и т.н.

# 1 190
Конкретно това не, дори не ми беше минало през акъла, че може да е забранено. Наивна съм, знаеш  Simple Smile

Въобще не става въпрос за наивност тук. Но съм сигурна, че си даваш сметка за какво говоря.  Peace

# 1 191
Чудя се пък, какво толкова им пречи бащата на нашите лекари?
Страх ли е? Липса на отделна стая ли е? Честно, не го проумявам.
За много жени ( аз включително ), това присъствие може да бъде от
наистина голямо значение за психическото им състояние. И спокойствие.

Освен споделянето на това как е уредено едно домашно раждане навън,
е важно да се спомене и различния начин на мислене, култура,манталитет.

Много мои приятелки тук, идващи от страни, където има секцио по желание,
плащаш си за епидурал и пр. , намират тукашната система за абсолютно примитивна.
Смеят се на холандките, че искали да раждат като " бабите си".
Ами - така е. Колкото по-естествено, толкова по-добре. Това е всеобщата нагласа.
За тях, бременността не е болест, изследванията са сведени до минимум
и раждането трябва да бъде възможно най-изчистено от интервенции.

# 1 192
  • София
В една софийска болница акушерка ми разказа за мъж, припаднал в родилното докато жена му раждала. Те били заявили присъствие, но в  най- сюблимния момент хората се чудели как да свестят таткото едновременно с акуширането. СемейСтвото уж било подготвено с курсове и йога. Та така...жената, опитна акушерка, е доста дребна, ако й се случи домашно
Раждане с усложнение плюс колабирал татко, не ми се мисли.

# 1 193
В една софийска болница акушерка ми разказа за мъж, припаднал в родилното докато жена му раждала. Те били заявили присъствие, но в  най- сюблимния момент хората се чудели как да свестят таткото едновременно с акуширането. СемейСтвото уж било подготвено с курсове и йога. Та така...жената, опитна акушерка, е доста дребна, ако й се случи домашно

Това е любимото на акушерките. Да натъртят и разказват за единия припаднал мъж, за да докажат, че е най-голямата грешка, която семейството може да допусне. Как пък все българските мъже излизат такива кекави, не знам  Laughing
Иначе ги разбирам, къде къде по-лесно е да командваш една родилка, която не може да мръдне  Peace

# 1 194
Колкото по-естествено, толкова по-добре. Това е всеобщата нагласа.
Моля без генерализации. Иначе ще се наложи да те питам дали се епилираш, гримираш и защо се храниш със сготвена храна.

В този ред на мисли държа да подчертая, че практики за секцио по желание в 36-37 и т.н седмици с цел запазване на фигурата намирам за престъпни, както и преднамереното раждане в домашни условия.

В една софийска болница акушерка ми разказа за мъж, припаднал в родилното докато жена му раждала. Те били заявили присъствие, но в  най- сюблимния момент хората се чудели как да свестят таткото едновременно с акуширането. СемейСтвото уж било подготвено с курсове и йога. Та така...жената, опитна акушерка, е доста дребна, ако й се случи домашно

Това е любимото на акушерките. Да натъртят и разказват за единия припаднал мъж, за да докажат, че е най-голямата грешка, която семейството може да допусне. Как пък все българските мъже излизат такива кекави, не знам  Laughing
Иначе ги разбирам, къде къде по-лесно е да командваш една родилка, която не може да мръдне  Peace
Е, като се отнасяш с такова пренебрежение към акушерките как ще се оставиш точно на тях да те израждат у дома?  newsm78

# 1 195
  • До хладилника, който обичам
Да, мисля, че навсякъде сме чували за този татко Laughing извинявай, но е по-скоро в графа градски легенди. Наистина. Не казвам, че няма и такива мъже, но е абсурдно да не се допускат повечето от тях, които искат, заради такива аргументи.

Това е любимото на акушерките. Да натъртят и разказват за единия припаднал мъж, за да докажат, че е най-голямата грешка, която семейството може да допусне. Как пък все българските мъже излизат такива кекави, не знам  Laughing
Иначе ги разбирам, къде къде по-лесно е да командваш една родилка, която не може да мръдне  Peace
Анджък  Peace

Milla Elaine, горчивата истина е, че ако присъства бащата, ще се попречи на куп недобри практики, които има в болниците, а това не е приоритет.

Цитат от много известен и търсен лекар в частна пловдивска болница защо форсира рутинно всички раждания, без значение желанията на родилките: "Абе нямам време да ги чакам да раждат по естествен път".

Такива едни неща.

# 1 196
Е как, аз докато лежах в родилно, всичко успяваше да роди до полунощ. После - спокойствие.  Peace

# 1 197
# 1 198
quote author=W'A'S'P' link=topic=685638.msg23529602#msg23529602 date=1352814289]
http://novanews.bg/news/view/2012/11/13/39265/%D0%BC%D0%B5%D0%B3 … utm_campaign=menu
[/quote]

Чудесно, нека помогнем на тази мила фондацийка да захлеби  Tired

# 1 199
Моят мъж почти припадна, макар да влезе след като бебето беше извадено вече.
Ти самата, Човече - казваш, че те е страх от раждането - пък очакваш, че мъжете са длъжни да се кефят на гледката?  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт