БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 073
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 470
  • До хладилника, който обичам
Държавата е осигурила място където могат да родят, обгрижено и под наблюдение. За всичко извън "основният пакет" би трябвало да се погрижи ползвателя.
С дребния детайл, че по действащите закони в момента медицинско лице не може да присъства планирано на домашно раждане, без да подлежи под ударите на закона Peace

# 1 471
  • До морето :)
И аз питах защо пък искате да има асистиране при домашното раждане, но никой не ми отговори.  Tired Както се вижда, който иска може да роди вкъщи, никой не му забранява. Явно много хора се смятат за по-големи лекари от лекарите, нищо че им е първо раждане. Те са чели в интернет и смятат, че знаят всичко. За какво им са акушерки тогава?  newsm78

Не знам каква информация 4ерпите от интернет,но се замислям дали някои могат да за4енат без да са 4ели в интернет преди това?

Еми нали затова е медицината. Интернет в много от случаите повече вреди, отколкото помага. Четенето на какви ли не глупости може много да обърка една жена.

А ако родилката вкъщи започне да крещи и съседът пенсионер в 2ч. посреднощ реши да извика полиция, защото му нарушават съня, какво правим?

# 1 472
  • На земята, която е всъщност звезда.
С враг като Mamacita Bandida, която е способна с агресивността си да отблъсне всеки човек с умерени виждания, крайните застъпници на домашното раждане нямат нужда от никаква защита. Достатъчно е само да я провокират и тя да се развихри.

Значи всъщност съм най-добрия актив на движението за естествено раждане. Всъщност съм сивия кардинал на Родилница.

Не знам дали си най- добрият, но играеш за техния отбор.

И аз питах защо пък искате да има асистиране при домашното раждане, но никой не ми отговори.  Tired Както се вижда, който иска може да роди вкъщи, никой не му забранява. Явно много хора се смятат за по-големи лекари от лекарите, нищо че им е първо раждане. Те са чели в интернет и смятат, че знаят всичко. За какво им са акушерки тогава?  newsm78

Кои те и къде се вижда? Прочела си 10 мнения на няколко жени в Родилница и смяташ, че знаеш какво искат всички жени, привърженички на домашното раждане?  ooooh!

# 1 473
Невероятно! И доводи против къпането се намериха. Значи бебето трябва да е мазно, лепкаво, с кървави съсиреци и за нищо на света да не се къпе, как ли се чувства горкото малко човече...

Редовно гледам документални филми за раждания в Англия, и там не ги къпят. Толкова са изостанали горките и така си мъчат децата  Mr. Green

# 1 474
Невероятно! И доводи против къпането се намериха. Значи бебето трябва да е мазно, лепкаво, с кървави съсиреци и за нищо на света да не се къпе, как ли се чувства горкото малко човече...

Вече се чудя в кой век сме - 19-ти или 21-ви? Да раждаме вкъщи, защото сме твърде нежни и раними за болничните условия, да не къпем бебето, защото е вредно, да не го ваксинираме, защото щяло да се разболее от аутизъм, да кърмим до първи клас по възможност, да не се лекуваме...изобщо естествен подбор до последно. Който оцелее, оцелее. Невероятно!  Shocked
Биологията е по умна от теб и вси4ки нас и е помислила как да защити едно малко бебе вьпреки суетата на някои вьзрастни.
Ето това е при4ината да се вьзмущават някои.
Можеш да се гнусиш и от изпражненията си,урината си и от секретите на мьжа си,които за4еват децата.Ей такива неща,сьвсем естествени....и есенциално нужни,за да сме живи.
Но не...ние сме гнусливи и това пре4и на децата ни да полу4ат природната благословия за оцеляване.
Не е за у4удване защо и колко деца днес са толкова болни....В корена винаги са родителите им. Peace

# 1 475
Е, то в 21 век е най- модерно да се ражда в космоса, в частна совалка. За мен пък болниците са си чисто демоде!  Crossing Arms
Може ли с къпането да си обособите темичка, ако ви е толкова трудно да се вместите в тази? Предварително благодаря.

# 1 476
Аз не разбирам как се прави анкета,но ако някой може да направи да видим колко са желаещите да родят в къщи?Не дали подкрепят правото на избор,а дали искат да родят у дома?

Също ще ми е интересно да разбера колко % дават пари под масата.Защото тази практика сега е в болниците,но по-късно ще се пренесе и при акушерките,израждащи в къщи.

# 1 477
И аз питах защо пък искате да има асистиране при домашното раждане, но никой не ми отговори.  Tired Както се вижда, който иска може да роди вкъщи, никой не му забранява. Явно много хора се смятат за по-големи лекари от лекарите, нищо че им е първо раждане. Те са чели в интернет и смятат, че знаят всичко. За какво им са акушерки тогава?  newsm78

Кои те и къде се вижда? Прочела си 10 мнения на няколко жени в Родилница и смяташ, че знаеш какво искат всички жени, привърженички на домашното раждане?  ooooh!

То Родилница даже не съм и стигнала.  Joy Лежах ден и половина в предродилна зала и се нагледах и наслушах на какви ли не глупости. Да не говорим за липса на елементарно уважение към персонала от страна на някои родилки.  ooooh!

# 1 478

Вече се чудя в кой век сме - 19-ти или 21-ви? Да раждаме вкъщи, защото сме твърде нежни и раними за болничните условия, да не къпем бебето, защото е вредно, да не го ваксинираме, защото щяло да се разболее от аутизъм, да кърмим до първи клас по възможност, да не се лекуваме...изобщо естествен подбор до последно. Който оцелее, оцелее. Невероятно!  Shocked
Биологията е по умна от теб и вси4ки нас и е помислила как да защити едно малко бебе вьпреки суетата на някои вьзрастни.
Можеш да се гнусиш и от изпражненията си,урината си и от секретите на мьжа си,които за4еват децата.Ей такива неща,сьвсем естествени....и есенциално нужни,за да сме живи.
Но не...ние сме гнусливи и това пре4и на децата ни да полу4ат природната благословия за оцеляване.
Не е за у4удване защо и колко деца днес са толкова болни....В корена винаги са родителите им. Peace

Интересно защо животните тогава мият рожбите си веднага след раждането.  newsm78

# 1 479
Има хора, като мен, които искат да имат до себе си компетентно медицинско лице, което да не се намесва, когато хяма нужда, но да е там, за да може компетентно да прецени кога и дали има нужда от намеса. Смятам че, когато намесата е без нужда тя може и да навреди, или ако не навреди да доведе до ненужен дискомфорт.
Такова раждане всъщност имах, в болница, но нерегламентирано и отнесох учидени погледи и ми четоха конско няколко пъти Simple Smile

Мислите ли, че това е толкова чак сектантско и крайно?

orchid, видях си бебето и го гушках преди да го изкъпят- нямаше кървави съсиреци и не беше мазно и лепкаво, всъщност. Ако имаше такива неща бих могла да помоля да го изкъпят, нали? Не мога да повярвам че възможността майката да избере дали да изкъпят бебето и може да те доведе до бяс и едва ли не да излезе че заради това може бебето да не оцелее!!!

# 1 480
  • До хладилника, който обичам
Аз не разбирам как се прави анкета,но ако някой може да направи да видим колко са желаещите да родят в къщи?Не дали подкрепят правото на избор,а дали искат да родят у дома?
Има такава анкета Peace Проведена от здравното министерство, май. Около 5%.

# 1 481
  • Варна
Бу, навярно тези, които са създали този закон в този си вид са имали своите доводи и основания за това. Аз нямам нищо против да се разреши на медицинските лица да присъстват, но дълбоко се съмнявам, че ще има желещи предвид огромната отговорност, която носят.
И изобщо, не се ли замисляте, че въвеждането на болничното раждане е исторически и фактически обосновано, след като години наред се е практикувало именно домашното?
Този така модерен вик "Назад към природата!" е силно романтичен, но не винаги разумен.

# 1 482

Интересно защо животните тогава мият рожбите си веднага след раждането.  newsm78
Не ти предлагам интернет,4е там явно не ти харесва като изто4ник...но можеш да гледаш някой документален филм и да разбереш дали това е "миене" и каква е функцията му.

# 1 483
Значи пак стигаме до въпроса, че трябва да сее подобрят условията в болницата?  newsm78 Майката да има право на избор как да роди без някой да я гледа като луда.

# 1 484
Бу, навярно тези, които са създали този закон в този си вид са имали своите доводи и основания за това. Аз нямам нищо против да се разреши на медицинските лица да присъстват, но дълбоко се съмнявам, че ще има желещи предвид огромната отговорност, която носят.
И изобщо, не се ли замисляте, че въвеждането на болничното раждане е исторически и фактически обосновано, след като години наред се е практикувало именно домашното?
Този така модерен вик "Назад към природата!" е силно романтичен, но не винаги разумен.
В болницата не носят ли сьщата огромна отговорност?
Защо всеки мисли,4е вси4ко остаряло е автомати4но лошо?

Именно,4е вьвеждането на болни4ното раждане е истори4ески и факти4ески добре обосновано,може да се видят то4ните подбуди и намерения на определени общества,които са играели роля в тази посока.
И те не са в полза на болни4ното раждане. Peace

Общи условия

Активация на акаунт