БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 124
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 620
  • SA
Цитат на: Pippilota_Mentolka
Kameloth, ми да си живеем и тънем цял живот в мизерията, щото тук сме се родили и да не сме двигател за промяна, а?
[/quote

Ми обикновено човек трябва да се простира според чергата си- българска народна мъдрост. Инак нека си двигател на промяната! Няма лошо. Просто паричните измерения в Англия и БГ са различни и ще бъдат такива още дълго. Независимо от желанията ти.

# 1 621
Вий недейте, че Мег ........., като нищо скоро ще хваща бебетата на веган-юпитата...
Е защо сега намесваш и веганите?

Не че нещо срещу веганите, но е по-лесно статистически да се засечете с Мег, отколкото с мен, щото аз пазарувам главно сладката мъртва плът на прасето.

# 1 622
Много ще ми е кеф някоя от вас, дето сте против всякаква промяна в статуквото да земе да ражда и толкова бързо да стане, че не стигне до болницата овреме, а роди вкъщи (с второто раждане отидох в болницата на 9 см, без изобщо да подозирам колко е напреднал процеса, така че е възможно).
Да викне линейка после, да я откара до болницата и там лекарите да викнат журналистите и да й ги пуснат в стаята без да й искат разрешението и да я подложат на всички тия работи, на които сме свидетели напоследък. А после да вземе да се самолинчува, че без да иска е допуснала да роди в обора/на луната...

Kameloth - във Великобритания водното раждане в болницата е по зк, таткото е по зк и още един куп неща. Неща, които и тук би трябвало да са така, ако не беше нечия алчност за пари и не потъваха някъде осигуровките ни. А ти си живей според чергата, гледай не по-далече от носа си и не смей и да гъкнеш, че нещо в родината ти не ти харесва и не трябва да е така, защото си си виновен/а сам.

# 1 623
...Значи щом не е моето дете Станка, може да си убие нейното от залитане по някоя щуротия? Форумският съвет разрешава, Станке!
Много плоско изказване и далече стигна!

Никой не говори за убийство, а за раждане. Намести си терминологията. И да, Станка може да роди както и е угодно, макар и странно за теб... а пропо за мен също.
Ако след като роди, го хване и го удуши, тогава е убийство и има съответните закони, под които въпросната Станка попада.

# 1 624
И тук идва въпроса откъде ще дойдат тези акушерки, които ще са готови да асистират у дома по начина, по който родилките биха искали това да стане. Има ли в България такъв ресурс от точно такива акушерки?
Да речем, в началото ще мога да си викна Мери Шварц, която като се запише в "гилдията на акушерките" (не си спомням точно наименованието, но всяка чужда акушерка, ако стане член може да работи в БГ) и ще дойде вкъщи и ще ме изроди. И пак ще ми е по-евтино от раждането в болницата.
Ще дойде да ме изражда и няма да имам нищо против да е с някоя от желаещите да се ъпдейтнат акушерки и учещи се за такива. Ей така ще стане.

Дали Мери Шварц ще се навие да асистирана домашен  VBAC  в хотел*, в ка4еството си на акушерка, ако действието се развива в Холандия или Белгия?  (И в двете държави медицинският стандарт забранява домашен  VBAC  ). Дали ще й коства лиценза ако се разчуе, как мислиш?  Аз съм от ПРО-регламент групата, но ако това ще са хората от които ще се учим май ще мина в другия лагер.  Сега се сещам, че не съм проверявали дали тази безотговорница има право да практикува акушерство в Холандия и дали там "холистична акушерка" (за каквато тя се самообявява)  е държавно регулирана професия.

------------
* Мари Шварц  акушира при домашния хотелския VBAC  на Олга Дукат, която е много видна дула...... 

# 1 625
...Значи щом не е моето дете Станка, може да си убие нейното от залитане по някоя щуротия? Форумският съвет разрешава, Станке!

Никой не говори за убийство, а за раждане. Намести си терминологията. И да, Станка може да роди както и е угодно, макар и странно за теб... а пропо за мен също.
Ако след като роди, го хване и го удуши, тогава е убийство и има съответните закони, под които въпросната Станка попада.

Да, ама последната Станка от Бургас  е обвиняема за непредумишлено причиняване на смърт веднага или по време на раждане. Подвели са я под отговорност, както и помагачите й.

Пък на ДУЛА като й разместиш буквите се получава ЛУДА! Grinning

# 1 626
Чета , чета и вече ми иде да нашокам репите на някои потребителки на естествено до дупка, кърмене до кръв и раждане у дома до смърт. Народът толкова е изперкал, че се нуждае по-скоро от нов закон за спешна психиатрична помощ и построяване на психиатрии. Имаме си вече разни лече-дули-йога-астро-карма специалисти - 4-5 в едно. Това са изключително опасни хора, залитнали в разни крайности, с някакво образование и невероятни претенции в независимо каква област на живота. Но най-любима си им остава медицината. Нашите героини посещават някакви измислени курсове по няколко дни, срещат се с други световни откачалки (тези клер, мер и онази с италианското име , както и всичките мегита и пегита ме плашат дори и на снимка  с налудничавия си вид), размахват някакви сертификати от съмнителни организации и си позволяват да се опитват да диктуват генералните линии в българското здравеопазване. Всичко това е потресаващо и изцяло подкрепям докторите, които не им се връзват на дивотиите. Как си представяте докато раждате и се налагат разни спешни процедури , докторът да се занимава с вас , да си губи ценното време да ви убеждава и да се опитва да избие простотиите, с които е натъпкана дебелата ви дървена глава , вместо да си гледа работата? Не може да стане просто - докторът е там, за да се погрижи за раждането на здраво бебе  с минимален риск за майката.
На който не му харесва - има секти - отидете там - и може да си правите каквото си искате, вкл. и да ядете плаценти.
Мамасита, изцяло те подкрепям във всичко казано! Не им се давай на откачалките!
ooooh!

Ти пълнолетна ли си?  Shocked Щото тука не е тийн форум...
Или си някакво преродено хитлерче  Whistling

Мамицата Бандида, има огромна разлика между
Цитат
да се откажеш от претенциите да си личност
и
Цитат
да не се идентифицираш с егото си
най-общо първото се нарича обезличаване, а второто - социализация. Но подозирам, че го знаеш...
dobra  Peace

Общо взето го докарахме до това: народът срещу личността. Масата срещу отделни индивиди.
И тъй като масата се ограмотява и оформя ценностната си система от медиите, ЕЖК и случайен набор печатна литература, значи всички трябва да се съобразим?  Thinking
Ако източниците ни на информация са по-сериозни от някой форум и "докторите" (подозирам, че като го пишете имате предвид лекарите, ама знам ли...) и мислим и постъпваме както не ВИ е угодно, ще изкокне някоя кибритлия овца да ни шока репите?

# 1 627
  • София

Значи щом не е моето дете Станка, може да си убие нейното от залитане по някоя щуротия? Форумският съвет разрешава, Станке!

Горещо, те някои жени и аборт правят, въпреки че за много хора това е чисто убийсто. Но по закон имат право - това е техен избор.

# 1 628
....ще изкокне някоя кибритлия овца да ни шока репите?

Ама тя тая репите ли ни шока....  Laughing   Да скокне да ми нашока и марулите...  Laughing

# 1 629
  • SA

Kameloth - във Великобритания водното раждане в болницата е по зк, таткото е по зк и още един куп неща. Неща, които и тук би трябвало да са така, ако не беше нечия алчност за пари и не потъваха някъде осигуровките ни.

В Англиа ЗК няма.Не и подобна на съществуващата в БГ. Не знам защо това не ти е известно това, след като го даваш за пример.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 20:45 от kameloth

# 1 630
  • Tам през Атлантическия океан
Акушерка, която се навие да бабува, за мен не е с ума си.

Хората правят всичко за пари, не се заблуждавай. Ще дойде у вас като едното нищо.

Ти па може и без пари  Sunglasses ще я навигират я по скайп , я по телефон   Sunglasses
Чиста работа,  няма отговорности   Whistling

# 1 631
kameloth Ясно ти е, че под зк се има предвид осигуровки/застраховка или каквато е съответната система. Това не го прави по-малко безплатно (безплатно в сми на изплатено по някакъв начин през живота на трудовия човек). И се пише АнглиЯ, още повече, че аз говоря не само за Англия, а за Великобритания.

Tanid био на Шварц - http://www.birthworks.org/site/speakers.html За vbac и домашно раждане в Холандия не съм запозната и не ми е известно. Случаят, който визираш - доколкото ми е известно нещата са се случвали бързо - да зареже човека, защото е забранено ли?
На срещата с Шварц, на която присъствах си разказа кариерата - работила е в Холандия дълги години, така че вероятно и днес може да го практикува. Аз бих се радвала да ми води раждане.

# 1 632
Ахааа, аз схванах, май  Laughing
Мамаситата се изживява като радетел на справедливостта, в битката не с какво/кой да е, а конкретно само срещу Мег, най-вече. Тя й бърка и "в червата", както се казва, затова така се пали, и пъне, и я преследва навсякаде, за да я плюе, чрез направо завидни умения в писмената реч. Оттам и сигурно е срещу всичко, свързано изобщо с въпросната Мег.
Ама защо е така.. не знам точно, дано поне тя си знае...
Толкоз е осбсебена, че все повече изпростява, обаче... Поне така, като я чета - скоро не бях имала щастието, но и преди ми се е случвало, де  Laughing

Разкъсвай, Мамасита Wink

А поддръжниците й са все разни такива, като горещо...

# 1 633
  • Tам през Атлантическия океан
Meг , ми е лицемерна  Rolling Eyes

На времето следях темите за ДР в алтернативния и споделях много неща  Peace след миналогодишния смъртен случай , въпросната си смени името т.е. ника  Sunglasses
След случая много гъзове лъснаха и се разочаровах от идеята за ДР в България !

# 1 634
  • На земята, която е всъщност звезда.
А това за НЕкъпането на бебето и попиването на не знам си какво ( сякаш не е било 9 месеца в тия течности, та баш като излезе са му важни да попият в кожата ) е направо абсурдно и налудничаво Crazy

Ами значи у Западна Европа медицинските работници са абсурдни и налудни  Tired

Не само, не само! Както разбрахме от темата и правистите им са гОла вОда. Абе изобщо, дишат ни прахта и само от люта завист ни прецакват с тия решения!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт