БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 506
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 845
  • София
"Целта оправдава средствата" е особено приложима за жени, преживели няколко опита ин-витро например.

А според мен фразата е приложима единствено в политически контекст, за какъвто е била създадена.

# 1 846
"Целта оправдава средствата" е особено приложима за жени, преживели няколко опита ин-витро например. Мислите ли, че средствата имат значение в сравнение с крайния резултат? На жени, които правят чудеса от храброст, за да забременеят, не им пука за тайнството на раждането, за йогата, мантрите и прочие "модни комфорти". Имам приятелка, която пролежа 9 месеца време в абсолютен дискомфорт в болница, но накрая получи жива и здрава крайната си цел.

А ако целта може да бъде постигната по няколко начина, защо да не избираме този, който ни допада най-много? Приемете, че има жени, които забременяват и износват бебетата си съвсем безпроблемно...

# 1 847

А ако целта може да бъде постигната по няколко начина, защо да не избираме този, който ни допада най-много? Приемете, че има жени, които забременяват и износват бебетата си съвсем безпроблемно...

Това обаче се разбира по-късно - а не при планирането на раждането. И докато сме на тази вълна - знаете ли, че Лукреция Борджия е умряла при раждане. На осмото си раждане, за да сме по-точни.

# 1 848
Приемете, че има жени, които забременяват и износват бебетата си съвсем безпроблемно...

Приели сме! Просто те не винаги ги и РАЖДАТ безпроблемно и едното (зачеването и износването без проблеми) не е гаранция за второто (раждането без проблеми). Това ни притеснява! Както и риска за живота на неродените им деца заради комфорта на техните майки.
Ох, зарекох се да не пиша повече, ама....

# 1 849
  • София
orchid, трябва ли да размахаме личните си трагедии за да получим право да защитаваме тезата за правото на избор на родилката и да се види, че и такива като мен - с репродуктивни проблеми, писала в Проблемния и Рискова бременност, могат пък и да не са против правата на други. В този форум забелязвам зомбиране по много направления. Аз например си бях съставила убеждението, че деца и особено близнаци от ин-витро се израждат само секцио. Обаче ето, вече втора майка с близнаци от ин-витро ми споделя, че е родила естествено. И понеже бях зомбирана, отначало бях смаяна и дори леко разочарована - как така се рискува такава скъпоценна бременност, ама ей на, имало и таква хора  Shocked.

# 1 850
  • София
ето малко за Рибново /от 20 мин./ и една велика акушерка, не е отделено  достатъчно време, но все пак се разбира, че жената е изродила сама над 1000 бебета. /ааа, и който чете между редовете ще разбере малко за лобито на акушер-гинеколозите/

http://www.btv.bg/shows/deniat-e-prekrasen/videos/video/18137980 … ot_s_Ribnovo.html

# 1 851
Приемете, че има жени, които забременяват и износват бебетата си съвсем безпроблемно...

Приели сме! Просто те не винаги ги и РАЖДАТ безпроблемно и едното (зачеването и износването без проблеми) не е гаранция за второто (раждането без проблеми).

Това е ясно... Но някои противопоставят жени, които забременяват и/или износват трудно бебетата си, готови са да изтърпят какво ли не и да поемат какви ли не рискове само за да имат дете... А има и такива, които декларират, че при нужда, избират да се спаси живота на бебето, а не техния собствен... Е не всички са така...

Това ни притеснява! Както и риска за живота на неродените им деца заради комфорта на техните майки.

Това ли ви притеснява? А притеснява ли ви, че има бременни, които практикуват екстремни спортове, пушат и правят какво ли не, което се приема, че застрашава техния и съответно живота на неродените им бебета? Или това не ви притеснява?
Мен по би ме притеснило, ако правата на неродените или дори незаченатите бебета се вземат предвид пред правата на майките им...

# 1 852
Ох, щом Рибново взехте да давате за пример, ясна е работата ooooh!

# 1 853

Щом е ясна, да закриваме темата и да се разотиваме...  Laughing

# 1 854
  • волно калдъръмче
Мен по би ме притеснило, ако правата на неродените или дори незаченатите бебета се вземат предвид пред правата на майките им...

Майките си имат право да правят всичко, което си изброила. Ей на, зачитат им се правата. И никой не ги е спрял да си раждат вкъщи, щом искат  Peace
има бременни, които практикуват екстремни спортове, пушат и правят какво ли не, което се приема, че застрашава техния и съответно живота на неродените им бебета
От никого не се иска да представи отрицателен тест за бременност, преди да се метне от моста с бънджито; а пушещите бременни не са прецедент. Нали не пречат на никого  Wink

# 1 855

Щом е ясна, да закриваме темата и да се разотиваме...  Laughing

Ми, да. Въпросът е решен - който иска да ражда извън болница, отива в Рибново.

# 1 856

Майките си имат право да правят всичко, което си изброила. Не се оплаквай, зачитат им се правата. И никой не ги е спрял да си раждат вкъщи, щом искат.
има бременни, които практикуват екстремни спортове, пушат и правят какво ли не, което се приема, че застрашава техния и съответно живота на неродените им бебета
От никого не се иска да представи отрицателен тест за бременност, преди да се метне от моста с бънджито; а пушещите бременни не са прецедент. Нали не пречат на никого  Wink

Не се оплаквам... За мен е все тая кой скача с бънджи, кой пуши и кой къде ражда...  Laughing  На някои явно им е проблем обаче...  Rolling Eyes

sunny day, който иска да ражда в Рибново, отива в Рибново, а който не иска да ражда в Рибново, не отива в Рибново...  Laughing    По-ясно от това - здраве...  Mr. Green

# 1 857
  • София
orchid, трябва ли да размахаме личните си трагедии за да получим право да защитаваме тезата за правото на избор на родилката и да се види, че и такива като мен - с репродуктивни проблеми, писала в Проблемния и Рискова бременност, могат пък и да не са против правата на други.

Не, Туцка, далеч съм от мисълта да се развяват лични трагедии. Прощавай, ако съм те засегнала. Аз само дадох пример за "Целта оправдава средствата" и използвах примери от моето обкръжение. Иначе нямам представа кой пише в Проблемния.

Първо бяха 'белите държави', сега Рибново ли вече стана критерий?  Rolling Eyes

# 1 858
  • До морето :)
Въпрос: съгласни ли сте, ако се приеме този закон, майката изришно да се подписва, че не иска да ражда в болница, наема си акушерка (като раждането не се поема от ЗК) и при фатален край, под съдебна отговорност се водят и акушерката, и майката?  newsm78

# 1 859
Орхид,
не виждам противоречие, точно обратното.
Това, че нещата се случват по сходен начин в Рибново и в т.нар. "бели държави"; че за изолираното, затънтено село и за богати, модерни общества важат едни и същи природни (и не само) закони - да те навежда на някаква мисъл?

П.П. Между другото, аз съм ходила за последен път през 2005 г., от репортажа (2010) научих, че вече всички родилки се изпращат в Гоце Делчев... абе чуйте доктора и акушерката и си преценете сами Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт