БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 451
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 670
Значи са бити само ваксините. В епикризата ще пише, ако е поставен.
В Токуда преди 4 години ми обясниха, че нямат и внасят само за недонодени, като и на тях по принцип няма практика да слагат.
С второто ми раждане подписвах за всяка процедура по отделно и такова нещо нямаше.

# 2 671
  • Западен парк
Представям си сега как, няколко майки на десетинадневни бебчета, звънят в болницата и питат дали на тяхното е даден вит. К. И ако не е, започват да се взират в бебето - дали не му тече кръв от ушите? Заради кръвоизлив от мозъка. Щото, нали... тук и компоти има, между компютрите.

# 2 672
"Липсата на Вит К ли предизвиква инсулт?"

Не може да кажем. Но знаем, че без него се случват инсулти. Ето това знаем. Или не?

Има връзка като взех да се замислям. Баба ми претърпя 1 инсулт преди 10 години. Сама си определя храненето (никой не и е казвал, какво да яде) в менюто и от тогава присъстват 3 бурканчета кисело мляко всеки ден, станала е вегетарианка, и за моя огромна радост в момента е жива и подвижна. Сега е на 89 години Simple Smile Скоро ще и празнуваме юбилей Simple Smile Жива здрава да е Simple Smile

Малко не е по темата, но да не спорите Simple Smile  Wink

# 2 673
Един въпрос. Ако детето кармично може да "избере" да умре при раждане, не може ли да избере и да се роди рутинно, окситоциново, от бръсната и изклизмена майка...или даже секцио, ваксини, вит. К и да не е носено в слинг...

Може да... Както и може да избере да бъде родено у дома си с помощта на акушерка...  Laughing  И темата е за точно тези бебета... Онези, които избират да се родят със секцио май си имат друга тема...

А как разбираш? Тоест, ако не се е получило, значи бебето така е организирало нещата, че да закара мама до родилното, дори напряко на мераците й за естествено, нали?

Освен всичко останало, имам и телепатични способности... За другите не зная как разбират какво иска бебето им... Вероятно, ако бебето желае да се роди в болница, но не иска вит. К, влачи майка си към болница, в която витамина не се поставя или го няма в момента...

# 2 674
Аз имам въпрос към "компютрите".
Какво значи да се "подготвиш" за домашно раждане?
Да ходиш на йога?
Да общуваш с жени с подобен опит?
Да четеш и гледаш клипчета в нета?
Да влезеш във връзка с Родилниците?
Да завършиш акушерство и гинекология?
Наистина ми е любопитно в какво толкова се изразява тази подготовка.  Thinking

Не си ме разбрала. Под "компютри" имах предвид хора с медицинско образование, които дори със странни за моите представи възгледи (справка - Christian и НГМ), понякога дават адекватна медицинска информация, като например сукрозата преди продупчването на петичката. Аз лично нямам касателство към домашното раждане в България или по света. Интересува ме обективно, като феномен, и мнооого отдавна приложих връзки към информация за това раждане в Канада, където е регламентирано.

# 2 675
Аз пък имам предложение за "сукрозата". Взимаме няколко групи пациенти- на едните им казваме, че ще им даваме захар, на другите- сукроза. Даваме и бодем с игла. Събираме резултати за субективната болка (щото други не можем...тези са най-лесни).

След това същите тези хора ги бодем пак с игла, пак със сукроза/захар. Дали след време само вкусът на захарта няма да им стане неприятен, защото качеството "сладко" ще се промени в съзнанието им заради свързване с болка...

Ей затова ме притеснява Кристиян- малко дървено мисли, дава латински термини, да впечатлява народа...как се пееше в мюзикъла Мери Попинс? A spoonful of sugar makes the medicine go down...

В случая имаме налице неща от здравия разум, казани с езика на науката- но това не добавя смисъл, а дори го отнема. Не сукрозата, а усещането за сладък вкус. Има разлика, нали? Лесно може да се провери, като се даде заместител на захарта, или пък се провери дали след ядене на захар в безвкусни капсули се усеща по-малко болка. Това на Кристиян не е наука, а наукизъм.

"обективно, като феномен"

Това е оксиморон:)

Последна редакция: пт, 23 ное 2012, 15:08 от Mamacita Bandida

# 2 676
# 2 677
Аз пък имам предложение за "сукрозата". Взимаме няколко групи пациенти- на едните им казваме, че ще им даваме захар, на другите- сукроза. Даваме и бодем с игла. Събираме резултати за субективната болка (щото други не можем...тези са най-лесни).

След това същите тези хора ги бодем пак с игла, пак със сукроза/захар. Дали след време само вкусът на захарта няма да им стане неприятен, защото качеството "сладко" ще се промени в съзнанието им заради свързване с болка...

Ей затова ме притеснява Кристиян- малко дървено мисли, дава латински термини, да впечатлява народа...как се пееше в мюзикъла Мери Попинс? A spoonful of sugar makes the medicine go down...

В случая имаме налице неща от здравия разум, казани с езика на науката- но това не добавя смисъл, а дори го отнема. Не сукрозата, а усещането за сладък вкус. Има разлика, нали? Лесно може да се провери, като се даде заместител на захарта, или пък се провери дали след ядене на захар в безвкусни капсули се усеща по-малко болка. Това на Кристиян не е наука, а наукизъм.

"обективно, като феномен"

Това е оксиморон:)

Уф, точно затова направих коментара за компютрите и компотите. Няма значение какво е - стига да е със сладък вкус. Просто така се нарича в медицинската литература и К., като медик, употребява адекватната терминология.
Кое му е противоречието на обективно, като феномен? Добре, не ме касае, но се ограмотявам отстрани за това явление. Това по-добре ли е?

# 2 678
Обективната гледна точка предполага да се разграничиш от наблюдаваното, да поставиш себе си срещу разглеждания обект, да го опишеш с термини, които не съдържат човешкото преживяване.

Феноменологията разглежда събитията във връзка с човека и преживяването.

Обективно бихме могли да разглеждаме дали сукрозата като химическо вещество намалява болката дори извън феноменалното усещане, по подобие на, примерно, диаморфина (което си е жив хероин).

Феноменологично може да проверим дали сам по себе си сладкият вкус (примерно от стевия) променя усещането за болка.

Не казвам, за да се хваля, а защото в дискутирането на дом. раждане често се бърка феноменалното с обективното.

Ама за тази цел трябват и философски акушерки, като Сократ...

В случая медицинското обяснение стои доста глуповато.

# 2 679
Обективната гледна точка предполага да се разграничиш от наблюдаваното, да поставиш себе си срещу разглеждания обект, да го опишеш с термини, които не съдържат човешкото преживяване.

Феноменологията разглежда събитията във връзка с човека и преживяването.

Обективно бихме могли да разглеждаме дали сукрозата като химическо вещество намалява болката дори извън феноменалното усещане, по подобие на, примерно, диаморфина (което си е жив хероин).

Феноменологично може да проверим дали сам по себе си сладкият вкус (примерно от стевия) променя усещането за болка.

Не казвам, за да се хваля, а защото в дискутирането на дом. раждане често се бърка феноменалното с обективното.

Ама за тази цел трябват и философски акушерки, като Сократ...

В случая медицинското обяснение стои доста глуповато.

Компот!

# 2 680
Далеч не, просто изясняваме виждането на нещата.

Не че едно и също нещо не може да се опише с две терминологии, но обикновено едната е по-подходяща. Като ти давам готварска рецепта, не говоря на езика на органичната химия, нали? Не ти казвам, повишаваме температурата до постигане на реакция на Майер- а ти казвам, печем до златисто. Реакцията на Майер предизвиква златист цвят и приятна миризма, но това не значи, че като я спомена, готвачът ще разбере какво да прави, нали?

# 2 681
  • София
Нявам представа дали на моите са слагали въпросния витамин, дори непомня какво пише в епикризата.

# 2 682
Довечера ще прочета епикризата , че моето дете се роди много рано . Thinking

# 2 683
  • София
Хора, ще ме прощавате, но много глупости са се изписали за витамин К, той още не се ползва РУТИННО във всички български болници и не виждам кохорта от бебета с хеморагична болест. Сега, тепърва ще се въвежда в имунизационния календар, така решили умните глави, защото не знам къде си се правело така. Досега в различните болници, когато има и по преценка се е действало. Препоръчва се основно за недоносени бебета и ИМА странични ефекти, затова не е добре да се прилага РУТИННО.

# 2 684
  • Западен парк
Вит.К нали е мастноразтворим? Значи е лесно да се предозира като всички мастноразтворими. Само не помня точно какви бяха признаците на предозиране. А и предозиране е различно от нежелани реакции. Туцка, може ли накратко да ги припомниш, ако е удобно? Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт