Честно казано това след 3 раждания не ми е познато... Не че не съм имала проблеми, но не са ми слагали нищо такова... на второто ми раждане даже аз им казах че съм готова
... А на третото след 15 години ме оставиха да си се разхождам напред назад в родилното, защото контракциите ми спираха като лежах, но не са ми слагали нищо. Виждала съм други жени да лежат със системите, но както казах на мен не ми се е случвало

Водите при първото раждане бяха зелени и бяха спукани от лекар, както и при третото... Докато второто ми раждане беше най-гадно, защото бяха изтекли доста по рано и раждането беше сухо... Предпочитам първите две
Аз не съм медицинско лице за да знам при коя ситуация какво ми е необходимо, още повече във фазата на изгонването... Там СЛУШАМ И ИЗПЪЛНЯВАМ, а не ДАВАМ НАРЕЖДАНИЯ, както искат някой майки... Според мен само затрудняват помощниците си, да свършат работата... Още повече че като не знаеш, какво става отдолу по скоро си мълчи, а не давай съвети ... те искат винаги да има здрава майка и живо и здраво бебе, винаги!!! Спомням си как в края на третото раждане имах проблем с двойно усукана пъпна връв на детето... В последния момент почувствах, че нещо странно се случва и че детето се върти в корема ми и се дърпа нагоре, а не надолу, както каките му
Толкова се уплаших, че ги извиках веднага и те пристъпиха към измъкването му по скоро отколкото са се надявали
И ако бях изпаднала в паника какво щеше са стане? Добре че беше Д-р Кръстева да ми напомни, че тоновете се губели... защото в това време не ги чувах въобще понеже съм се вглъбила в болката... Да се съобразяват с мен и моя комфорт по време на раждането и аз да им диктувам нещо дето те знаят , а аз не... ДА НЕ СТЕ ЛУДИ?!? Още веднъж бих постъпила така!!!
Добре че бяха те!!!Че иначе не знам какъв щеше да е резултата!!!
.