БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 282
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 360

Аха, изумена съм.... Изумена съм колко много я чаткаш биологията...  Laughing   

Не виждам какво толкова те изумява - да, по въпроса съм чела много и в случая знам повече от теб. Не е нужно да изпадаш в истерия от този факт. Можеш да научиш нещо обаче - ако не си губиш времето в пеняване. За да не е толкова неадекватно включването ти по теми, от които не разбираш, но си умираш да цъкаш изумено.

# 3 361
Всеки като погледне снимка на бременна, вижда хармония, симбиоза някаква.
Реално обаче се случва борба. Не че единият се опитва да убие другия. Просто
и двата огранизма се борят за най-добрия си интерес. Какъв е интересът за организма
на майката? Да има по-малко бебе, което да се роди лесно, да оцелее.

Какъв е интересът на бебето? Да порасне възможно най-голямо, на принципа
"ако мине".

В резултат на това на здравия разум е ясно, че бременността си има край, не може
да продължава безкраен брой седмици. Плацентата ще се калцира и накрая плодът със
сигурност ще умре. Тялото има начини да калцира и фетуса и да си го носи с десетилетия дори,
в някои случаи, но по-скоро ще го изкара. Така де, по-добре да го убие, отколкото да го остави
да расте до безкрай, като така ще умрат и двата организма. Сега сещате ли се защо преносването
е толкова опасно?

Колкото до "имунитет", и тук Стелт показва лека тъпота. Имунитет не са само специфичните или
общи антитела. Човек има и други нива на защита- бактериална флора по кожата, чревна флора,
киселинност и не на последно място, здрав разум да си мие храната, да спазва хигиена и да не пипа гадости. Поради това дори хора с компроментирана система на антителата могат да са здрави- най-вече с помощта на хигиената. Да не забравяме, че бременността включва и маниакално
чистене, отвращение от храни и други механизми, които могат по заобиколен път да
предотвратят инфекции. Самият плод пък също си има защити.

Добре че природата не е такава, каквато е в главата на Стелт, че тогава сме за никъде.

# 3 362
Цитат
Къде казах, че не се месят? Месят се да.... Е и? Как предотвратяваш бъг, ако не знаеш за него? Взех да се чудя колко ли пъти съм забременявала, ставал е бъг и тялото ми е изхвърляло зиготата още преди да ми закъснее цикъла и да заподозря нещо? Може би нито веднъж, а може би десетки пъти... Колко често се случва това като процент от забременявания? Кой и как ги изчислява тези неща за да разбере, че успешно се справя с предотвратяването им?
stelt77 - тук си много права... статистика има, че даже и с  близнаци се забременява много често, но в организма по някакъв начин единия фетус умира, още в началото на зачеването и остава само единия близнак. ( гледах го в Колибката) ...
Бъг или не, природата си знае работата... както е казала тази гинеколожка, за която преди малко четох. Дори не се сещате за БХС и амниоцинтезата, която правим ... нали за това са тези изследвания, за да се даде избор на родителите да разберат дали детето, което се развива в корема на майката е годно за нормален живот или не. От там на сетне те решават... Я погледнете темите при бременните ако сте забравили Wink там има информация Wink

Аз къде съм в тази статистика? Колко пъти тялото ми е изхвърляло зигота заради бъг без да разбера? Майка ми къде е в тази статистика? Баба ми? Как вкарваш в статистика нещо, за което дори не подозираш?
БХС и амниоцентеза от кога се правят? Всички ли жени си правят и колко са верни резултатите? Колко абортирани по желание бебета заради БХС и амниоцентеза наистина щяха да се родят негодни за нормален живот?
В моето обкръжение няма жени, които са си правили БХС и амниоцентеза, аз също не съм си правила...
Това го видях в научно-популярен филм... но съм съгласна принципно с теб че това е факт ... има жени с този проблем, а ти и аз къде се намираме в статистиката... откровено казано не знам ... може би с изследвания ще покаже Simple Smile  Peace
Гледам че си от Северна България та да те попитам на консултациите вземаха ли ти кръв?
Те там така и не натоварват младите майки с това да им казват, какви ги вършат. Ако имаше проблем с БХС със сигурност щяха да ти кажат да си направиш амниоцинтеза, но понеже си била в нормални граници, не са счели за необходимо, въобще да ти го споменават Wink

# 3 363
Сори, ама амниото дава толкова сигурни резултати, че не може
да се сравнява с БХС, което си е точно това- скрининг. Ако вече имаш
ДНК-то и се открие примерно тризомия 21 или 18, това е финално.
Гарантирано няма да се роди нищо хубаво...

Статистиката е работа на статистиците- първо да преценят дали
БХС не дава прекалено много фалшиви положителни заради парадокса на
фалшивите положителни резултати. След това дали фалшивите отрицателни
са в приемливи граници- щото и там е проблемно, да ти кажат, че всичко
е ОК, а да има Даун.

Фалшивите положителни и отрицателни на всеки тест непрекъснато
се следят с желание да се подобрят все пак. Но като се замисля,
откъм чисто житейска мъка, фалшиво отрицателен резултат и раждане на дете
с Даун, което да оцелее десетилетия, е по-голяма трагедия от загуба на здрав
плод в ранна бременност от млада и здрава жена заради фалшиво положителен.

Да не говорим, че едва ли някой в следствие само на скрининга би се
решил на такива стъпки. Ще има и амнио, а там нещата са сигурни. 

# 3 364
Колкото до "имунитет", и тук Стелт показва лека тъпота. Имунитет не са само специфичните или
общи антитела. Човек има и други нива на защита- бактериална флора по кожата, чревна флора,
киселинност и не на последно място, здрав разум да си мие храната, да спазва хигиена и да не пипа гадости. Поради това дори хора с компроментирана система на антителата могат да са здрави- най-вече с помощта на хигиената. Да не забравяме, че бременността включва и маниакално
чистене, отвращение от храни
и други механизми, които могат по заобиколен път да
предотвратят инфекции. Самият плод пък също си има защити.

Добре че природата не е такава, каквато е в главата на Стелт, че тогава сме за никъде.

Хубаво е, че показвам лека тъпота, че някои показвате тежка тъпота...  Laughing
При мен бременносттите не са свързани с маниакална чистота, нито съм се отвращавала от някакви храни... Нищо конкретно не ми се е прияждало и нищо конкретно не съм избягвала по причина, че ми се гади от него... Егати колко съм нестандартна... Май съм уцелила десятка от тотото...  Laughing

Аха, изумена съм.... Изумена съм колко много я чаткаш биологията...  Laughing  

Не виждам какво толкова те изумява - да, по въпроса съм чела много и в случая знам повече от теб.

Сигурна съм, че си ги чела тези неща... Аз пък съм природно интелигентна и ми идват отвътре... Ех, тази биология...  Flutter

# 3 365
При мен бременносттите не са свързани с маниакална чистота, нито съм се отвращавала от някакви храни... Нищо конкретно не ми се е прияждало и нищо конкретно не съм избягвала по причина, че ми се гади от него... Егати колко съм нестандартна... Май съм уцелила десятка от тотото...  Laughing

Явно си ненормална...

Иначе Mamacita ти казва, че това са естествени защитни механизми по време на бременността. Явно при теб са бъгави. Simple Smile

# 3 366
  • София
Аз също не съм се вманиячавала на тема чистота, нито съм променила хранителните си навици.
Сигурно и аз съм ненормална.

# 3 367
При мен бременносттите не са свързани с маниакална чистота, нито съм се отвращавала от някакви храни... Нищо конкретно не ми се е прияждало и нищо конкретно не съм избягвала по причина, че ми се гади от него... Егати колко съм нестандартна... Май съм уцелила десятка от тотото...  Laughing

Явно си ненормална...

Иначе Mamacita ти казва, че това са естествени защитни механизми по време на бременността. Явно при теб са бъгави. Simple Smile

Прекрасно разбрах какво казва Мамацита...  Laughing   А ти разбра ли, че й казах, че греши?   Laughing   Иначе, щом не ми се е повдигало от нищо, то значи, че имунната ми система не бачка... Вероятно съм и умряла - без да разбера поради бъг в системата...  Laughing

# 3 368
stelt77 бременноста влияе на различните жени по различен начин.
С първата ми дъщеря до 6 месец не спрях да повръщам.
С малката отслабнах с 6 кг. и след това напълнях 6 кг. т.е. като родих бях по слаба отколкото когато забременях. Нямах проблеми с гаденето въобще.
Малкия ме направи вегетарианка. Не ядях въобще месо. Първо защото като го видех цвета му сякаш беше различен от този които познавам, а вкуса направо ми беше отвратителен. Не съм повръщала и не ми се е гадило от друго.

Дъщеря ми сега казва, че въобще няма проблеми нито с храната нито с нещо друго.  newsm78

Ти не си по различна, просто явно организмът ти е "понасял" добре бременността  Peace

# 3 369
Сори, ама амниото дава толкова сигурни резултати, че не може
да се сравнява с БХС, което си е точно това- скрининг. Ако вече имаш
ДНК-то и се открие примерно тризомия 21 или 18, това е финално.
Гарантирано няма да се роди нищо хубаво...

МОже би трябва да внимаваш какви ги пишеш... Thinking

Иначе по повод амниоцентеза и др.скрйининги...дават много грешни резултати.
Внимавайте!

# 3 370

Аха, изумена съм.... Изумена съм колко много я чаткаш биологията...  Laughing   

Не виждам какво толкова те изумява - да, по въпроса съм чела много и в случая знам повече от теб. Не е нужно да изпадаш в истерия от този факт. Можеш да научиш нещо обаче - ако не си губиш времето в пеняване. За да не е толкова неадекватно включването ти по теми, от които не разбираш, но си умираш да цъкаш изумено.
Е колко години още да учи?

# 3 371
  • Западен парк
Кристияне, амниоцентезата не е скрининг.

Стелт, основната задача на имунната система е да се бори с чужд белтък. Зародиша е 50:50 собствен/чужд.

# 3 372
Стелт, основната задача на имунната система е да се бори с чужд белтък. Зародиша е 50:50 собствен/чужд.

Каква е задачата на имунната система е тема на друг разговор... Мнооооого дълъг разговор при това...  Peace
Какво мислиш за другото, което написах? Може и да не ми отговаряш - само искам да помислиш дали работата на майчиния организъм е да убие бебето, а работата на бебешкия организъм е да отслаби майчиния и да го направи податлив на заболявания.... Кой прав и кой крив може и да не разберем... Идеята е да си размърдаме горните етажи, заради които главите са ни толкова големи, та чак не можем да се раждаме и сме на път да се затрием като вид - умни, но умрели...  Laughing

# 3 373
Кристияне, амниоцентезата не е скрининг.

А,добре.

# 3 374
  • София
Парадокс, но е така - за да може да се осъществи бременеене, имунната система на майката трябва малко да отстъпи, затова и бременните са по-уязвими към инфекциозни болести и е добре малко от малко да се пазят.

Амниоцентецата, както и всеки метод, основаващ се на вероятности и статистики, дава някакъв процент фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати. Демек, дават едно число, което вече човек интерпретира и да вземе решение. когото го е страх от това да се изправи пред ситуацията на такова тежко решение, е по-добре изобщо да не прави амниоцентеза, а да разчита на късмета в своя полза.

Общи условия

Активация на акаунт