Срещи на дамите от Тортената тема 3

• 22 173
  • 739
  •   1
Отговори
# 60
Да питам - някой ще поръчва ли нещо от Кукибуки? На мен ми трябва тайлоза, но не ми се плаща за доставка толкова, колкото ми струва тайлозата. Ако някой прави поръчка и му трябва нещо за да надскочи 50-те лева, моля да ме има предвид и да ми пише  Praynig
Ако ми кажеш колко им е финна тайлозата, искам и аз. Даже 2 бр. Ама нищо незнам за нея. Нито цена, нито консистенция, нито грамаж. Сега ще погледна, ама ако е финна като брашно, искам с 2 ръце.
Обаче нямааааааааа. Явно е свършила.  newsm78 ще им звънна.

# 61
Да питам - някой ще поръчва ли нещо от Кукибуки? На мен ми трябва тайлоза, но не ми се плаща за доставка толкова, колкото ми струва тайлозата. Ако някой прави поръчка и му трябва нещо за да надскочи 50-те лева, моля да ме има предвид и да ми пише  Praynig
Ако ми кажеш колко им е финна тайлозата, искам и аз. Даже 2 бр. Ама нищо незнам за нея. Нито цена, нито консистенция, нито грамаж. Сега ще погледна, ама ако е финна като брашно, искам с 2 ръце.
Обаче нямааааааааа. Явно е свършила.  newsm78 ще им звънна.

Ей тази поръчах сега: Only You беше така мила да си предложи услугите, а и на Фотето да благодаря Simple Smile
http://www.cookibooki.bg/Rainbow-Dust/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B … %D0%B3%D1%80.html
Предната, която опитах не беше лоша (http://www.cookibooki.bg/JEM/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D … %D0%B7%D0%B0.html), но я няма нея

# 62
Много ми е чудно как я поръча, като нямат наличност????
Финна ли е??? Или е като захар?

# 63
Много ми е чудно как я поръча, като нямат наличност????
Финна ли е??? Или е като захар?
Пляс  ooooh! Аз пратих линка на Only You и въобще не съм видяла, че не е в наличност!!! Мноу съм зле  Mr. Green Сега им писах във фейса, надявам се да получа отговор и да ви кажа. Тази предната, която ползвах беше много фина, Ванче, тази не знам каква е, но аз пробвам  Mr. Green

Кукибуки ще имат тайлоза след 7-10 дни.

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 12:49 от Mishoka

# 64
Аз говорих с тях по телефона. Нямат и незнаят кога ще има.
Банда, днес е откирването на Тортите в ЕКСПОто.
Вече са го открили.
В 2 часа ще има някакво официално откриване на тортените неща, в 16 часа ще е награждаването.
Що е тоя зор, незнам, но утре може и да ги няма половината неща.
Аз ще ходя днес към 15.30 часа. Ако някой ходи, да ми звънне да се видим.

Тортите на участниците са ето тук:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.541895139159683.142572. … 047989&type=1

# 65
Аз имам от тази . Много е фина, на прах като фино брашно.

# 66
Аз имам от тази . Много е фина, на прах като фино брашно.
Е, точно тази пти поръчах, ама ударих на камък Simple Smile Ще дебнем Simple Smile

Абе, не ви ли се струват ужасно претруфени и без стил? Нещо не ме грабна нито една. Забелязвам гигантски акцент върху трупането на детайли, китки и всякакви лъскавини, само за да се създае елемент на внушителност, а убягва стила  newsm78 Или аз нещо съм лошо възпитана от тортите на Мина, Бубето, Нелка и т.н. участници в темата  Shocked

# 67
Тилоза има в Хитрини.
Аз ще си поръчвам. Да ти поръчам ли и на тебе? Аз ще си взема голяма опаковка.

# 68
  • София
Искаше ми се да стигна до изложението, но след публикувания линк  Thinking напълно подкрепям мнението на Mishoka ....... леко съм разочарована..... нали са професионалисти......  Thinking

# 69
  • Sofia
Успокоих се поне, че не съм само аз злобна, а си имам и последователи, защото от линка направо се разубедих да ходя.
Някой неща идейни обаче изпълнението им яко куца, а и както казах китки, бели торти, няма от какво да се впечатля.
Разкажете поне кой наградиха и кои са тези професионалисти които участваха аз никъде не видях имената им.

# 70
  • София
Защо пък да си/сме злобни  newsm78. Факт е, че като се обявява "Дефиле на бутикови торти" за професионални сладкари претенциите и съответно очакванията да са големи, резултатите също да са на определено ниво. Хубаво са вдигнали х-етажа, ама освен много китки и блясък има и бая плисета, бабуни..... да ги направя аз е ок, ама това да е най-доброто..... еле пък като всички виждаме, какво се прави теб и още няколко (да не изброявам, че ще взема да изпусна).... ами не ме впечатлиха ... любителското изложение беше в пъти по изпипано  Peace

# 71
Нищо не пропуснахте! 3те лв вход, изобщо не си заслужаваха. Пълно фиаско. Някакво откриване, от което нищо не разбрах. Някаква дама, която се представи но поради големи шум и незаинтересованост на околните и лошия микрофон в добавка, не разбрах как се казва. Разбрах че е организаторката.  "Добър ден, добре дошли..... мрън, мрън на микрофона. ..... кой чул чул. Да ви представя водещата..... мрън мрън..... Водещата беше Вики от Мастило. Невероятно сладко същество на живо. Нейния глас по-се чуваше, но явно изобщо не беше си гледала сценария, тъй като беше малко в небрано лозе през цялото време. Не знаеше кой кой е, представи журито по имена, но идея си нямаше кой е тоя и кой е оня. Изброяват журито и накрая сервират почетната журираща...... Надежда Костадинова..... Надежда Костадинова втори път.... Надежда Костадинова трети път..... ами, няма я дами и господа. Тука някъде беше преди малко ..... После.....някаква стихчета се четоха, имало нещо в програмата, така и не разбрах. Една леля излезе и чете стихотворение. Нещо за романтика се говореше, нищо не ме разромантизира, ама аз така и не разбрах за какво идеше реч, а и леля мрънкаше в и без това скапания микрофон... Тука някъде се появи кака Надка. Изхилих се просташки на глас. Изобщо не се старах да се прикривам. Изглеждаше убийствено. Като току що слязла от метлата. С една коса, висяща и стърчаща до кръста, кичури ли  имаше, остатъци от кичури ли бяха, бели коси ли бяха, така и не разбрах, но не беше виждала гребен поне от Великден. Просто потресаващ почетен член на журито.... Пак нещо мрънкаха по микрофона.  Докато разбера какво става се чу: "Победителят е ... мрън мрън.... Няколко човека с общи усилия сглобихме чутото. Докато разберем, те бяха казали и 2ро и 3то място.  .... "Молим да дойде победителя... а, да няма го. Тука ли е? Май не.... Да дойде 2ро място... мрън мрън... една госпожа се появи, развълнувано каза няколко думи, благодари на дъщеря си, която направила тортата и я викна. Оказа се адашка, много сладко момиче. Съвсем младичко. Имаше вид на развълнувано, но тъй като нямаше никаква атмосфера и то горкото едва ли успя да се зарадва като хората. Отнякъде се появи победителката. Едно крехко и финно създание, което също помрънка в микрофона, но тъй като се занимаваха с адашката, нещо и там смотаха награждаването. Викнаха 3тото място, и о, изненада.... нямаше ги. Така и не се появиха до края.  Докато ги разцелуват всички, съвсем скучно стана. Наградата, оооооо да, наградата!!!! Смях се с глас и от сърце. Ама, никога няма да се сетите каква беше. Ами, разбира се участие в курса на кака Надка.  hahaha Появи се някакъв чужденец, така и не разбрах какъв, но и той беше в журито. Айде, моето момиче и от мен един курс за обучение някъде в чужбина.......Това беше такава подигравка, че направо се чудех дали да си тръгна на секундата, или да легна на пода и да се търкалям от смях. Тия нормални ли са? Конкурс със състезателен характер за "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ",  наградата е курс за обучение. Все едно, на шампиона по плуване да му подариш пояс. Даже два!!!! Просто беше върха на простотията. Врътнах се, отидох да видя коя торта все пак е спечелила и си тръгнах. Минавайки покрай щанда на Змееборец, какво да видя? Моя добър познайник, младежа  с който влязох в голям конфликт преди 2-3 години, синчето на кака Надка... Яде спагети човека. Като ме видя и му преседна. Опули се, спря да дъвче и се втренчи в мене. Дали ни позна с дъщеря ми, или просто му се сторихме познати незнайно откъде, незнам, но ние двете за пореден път избухнахме в луд смях.
Това беше. Разказах ви накратко всичко. Ако искате, идете да видите на живо тортите. Ще научите много неща. Що е то целулит и има ли той почва у професионалистите? Как се прави кръпка върху лицевата страна на тортата. Как се боядисва на петна, така че тортата ти да спечели първо място? Как да снемете пръстови отпечатъци от торта и има ли смисъл да ги прикривате? И най-важото: КАК СЕ СТАВА ПРОФЕСИОНАЛИСТ???

Все пак и нещо хубаво да кажа. Имаше торти с много добри детайли. Много богати откъм елементи и много добре изпипани неща. Запознах се с Галя от Севлиево. Отдавна съм и фен, и гласувах за нейната торта, като се надявам поне наградата на публиката да спечели. Тя си знаеше че няма шанс и си го каза. Според нея, тя е "никоя" и затова не се и надяваше на победа, та дори и на 2ро и 3то място. Нейната торта беше една от малкото без целулит.
И двете с дъщеря ми бяхме в дилема между нейната и тортата която в крайна сметка спечели, но в печелившата видях някои неща, които ме подразниха. На върха се мъдреше едно покрито етажче със Шугър вейл. Никъде на друго място нямаше дори загатнато още от този тип украса. Надолу беше интересно, като се изключи това, че имаше един етаж, боядисват с баданарката. На ивици, петна и следи от четка и прозирна долна боя. Това адски ме подразни на фона на останалото добро изпълнение. По-надолу имаше едни такива "бухтички", като при Галя, много ми харесаха. Надолу 1 гол бял етаж, приличащ на обърна наопаки леген който направо ми изби окото с белотата си, после ред тигрови орхидеи, много красиво направени и разположени. Под него още един гол бял етаж, айде, останах и без другото око. И цялото това огромно нещо беше стъпило върху бели неукрасени малки кръгли тортички, свързани с драперийки, които направо се губеха зарази белотата си.... Като цяло тортата беше хубава. Но, аз бях длъжна да и намеря кусури.
.... и затова заложих на Галя, заради прецизната изработка. Оказа се че я е подготвяла 25 дни..... Аз бих издивяла, но пък бих се предизвикала, особенно като знам че е дъми.

Показвам ви 3те тори победители, пък вие си мислете дали ще ходите да ги видите.

1 място:
о, изненада.... тортата я няма на снимка....
 2 място:

Държа да отбележа, че тортата всъщност беше тъмно, мърляво зелено. Нищо общо със снимката. На живо изглеждаше в пъти по-зле от тук.

3то място:

Поклон пред търпението на автора. Бродерията е.... айсинг. Тортата изобщо не ме грабна като романтична сватбена торта, но като прецизност, рисунък и цялостна изработка, направо ме срази. Беше едно от нещата които разглеждах най-подробно.

Тортата на Галя, която ми хареса най-много. Снимки на детайлите, има ТУК

Е, толкова много не бях писала отдавна. Ще спя спокойно!!!

# 72
Ей, Ванче, обожавам тези твои дълги постове. Смях се с глас на разказа ти.

Не съм кой знае каква майсторка, но и на мен ми направи впечатление, че някои от тортите имаха целулит (така като гледах снимките де), което ме смая при положение че уж е за професионалисти. За моя вкус повечето торти бяха претрупани, но отдавна съм забелязала, че хората имат малко по-различен вкус от мен ... та не съм критерий Wink На Галя тортата има страхотни детайли, цветята й са жестоки, много й ги харесвам, само зяпам в ФБ като качва снимки, но като цяло ми е претрупана тортата.

Явно е било поредният измислен конкурс-пародия...

# 73
Ванче, направи деня ми усмихнат Simple Smile Благодаря за разказа и че ни спести разходката до там Simple Smile Мен тортата с шевиците най-ми хареса още като разглеждах снимките, независимо че не ми е сватбена. На Галя тортата е впечатляваща, но не знам на чия сватба ще стои добре, на Екатерина Велика или някой дворцов тип  newsm78
Only_you, както виждаш, всички сме на едно мнение относно стила на показаните неща. Наистина не мога да отрека богатството на детайлите, някои доста изпипани китки, но мисля, че всеки може да намята един куп неща на едно място, без последователност и да каже, че това е дизайнерско изпълнение.
Страшно се радвам, че не съм професионалист и познавам толкова много непрофесионалисти, да знайте Simple Smile

# 74
  • София
Ванче, благодаря ти за разказа! Денят ми започна чудесно. Явно веселбата е била чудна.  Laughing за съжаление не ми се отварят линковете и не мога да разгледам другите снимки. Тази с народните мотиви много ми хареса. Тортата на Галя е страхотна, но ми идва малко пищна за моя вкус. Иначе жената се е справила отлично и я поздравявам за това.

Общи условия

Активация на акаунт