как да се науча да не ми дреме ...

• 16 021
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Мдам Simple Smile Така и баба знае Wink

# 106
Николина, и как точно си почива една жена като е с бебе и по-голямо дете вкъщи? Кога става тази почивка, пред мивката с чинии или тенджерата на котлона, с ютията, на детската площадка, когато очите й трябва да са отворени на четири, или докато дундурка ревящо бебе? Щото, нали се сещаш, че всичката домакинска работа се върши през времето, когато бебето спи, и ако случайно и голямото е легнало, защото и то си иска занимавката. Интересно, гледането на деца и домакинство като не е работа, защо се плаща на детегледачката и чистачката, а не те да си плащат, че са на почивна станция!
Другото дете на авторката е голямо вече, в смисъл сигурно ходи на градина и не е грижа. А една майка винаги може да си почива, мен дори по едно време от периода ми на майчинство ме беше хванала яка скука, беше ми омръзнало само да се мотая с количката през деня или да стоя вкъщи и да лежа. Реално, бебетата няма какво толкова да им гледаш, ядат, спят или просто си лежат и чакат нещо да стане. Хайде да не преувеличаваме, вярно грижа е, ама не чак такава.
Много майки около мен наистина си починаха след като родиха.

# 107
Реално, бебетата няма какво толкова да им гледаш, ядат, спят или просто си лежат и чакат нещо да стане. Хайде да не преувеличаваме, вярно грижа е, ама не чак такава.
Много майки около мен наистина си починаха след като родиха.
Поредното уникално изказване  Laughing

# 108
...
Още повече, че ако детето е малко, на няколко месеца, това означава че майката си е вкъщи и си го гледа. В смисъл че тя си е отпочинала, не е ходила на работа, и най-вероятно е успяла да се разходи на воля през деня с детето...

Интересно защо когато жена гледа бебето се определя като почивка, а ако го гледа мъжа се вдига олелия до небето. Ми нали ще си почива, докато го гледа?  Laughing и всички ще са доволни, той отпочинал, жената със свободно време, детето пък най-доволно, защото най-сетне е усетило, че има и баща  Wink

Също така ми е интересно след време и тя като тръгне на работа, дали това ще се отнася и за нея:

...От една страна и мъжете имат права, цял ден е работил човека, върнал се е от работа, наял се е, починал си е, какво лошо има да излезе с приятели? И той е човек, я мач ще погледа на по бира, я ще види какво правят останалите и ще си поговорят...

...
Ако се налага по някаква причина всеки мъж би се справил да гледа бебето, но ако всичко е нормално според мен е пресилено да искаме да затваряме мъжете си вечер вкъщи.

В интерес на истината никога не съм водила разговор с мъжа ми по подобни въпроси, но ако трябваше сама да си гледам бебето и да си кукувам пак сама вечер, въобще нямаше да ми трябва мъж, освен да ме оплоди, после който откъде е.
Явно по по-различен начин приемам семейството и това "затваряне вечер" го имам за необходимата задължителна доза общуване на членовете. Пък ако не щат, прави им път, никой не е хванал другия насила, нали?
Направо се чудя какви деца и половинки имат тези хора, че да не са им виждали очите цял ден и вечерта да нямат желание да са заедно...

# 109
  • Tам през Атлантическия океан
И аз съм я чувала тази реплика, само че след кратък разговор се разбира, че има поне една баба на разположение, която съвместява ролята на детегледачка и прислужница.

ДАмм  Sunglasses

# 110
  • София
Толкова много време може да се прекара с едно бебе, да му се отделя внимание, вместо само да лежи и да пуйчи нещо да става. Нервната система на бебето не трябва да се претоварва, но и да се остави на каквото дойде, пак не го признавам. Мерси, на мен не ми трябва одрямано бебе, че аз да си почивам! Харесвам ококорените бебета, които макар и досадни на моменти, са активни, искат нещо да се случва покрай тях.

# 111
  • Пловдив
Реално, бебетата няма какво толкова да им гледаш, ядат, спят или просто си лежат и чакат нещо да стане.

Не плачат ли?Мен ме прецакаха с бебе,което плаче

# 112
 Докато не е проходило бебето наистина си е рахат. Ама после... Laughing

# 113
Реално, бебетата няма какво толкова да им гледаш, ядат, спят или просто си лежат и чакат нещо да стане.
Не плачат ли?Мен ме прецакаха с бебе,което плаче
Плачат, но рядко. Вярно има и ревливи бебета, но те рядко се случват, поне по наблюденията ми. Повечето бебета не реват за нищо, просто спят и ядат, а и пишкат и акат. И толкова, докато са бебета де.

# 114
Николина,вярвай ми,това,което казваш за бебетата е несериозно.Казвам го  с най-добри чувства.Просто си имала късмет да имаш кротко бебе.Периодът на майчинство ми беше най-усилния.Та аз не можех една манджа да сготвя!Бебетата ми спяха 2 пъти на ден за по 40-50 мин.като през това време не давах муха да бръмне,защото се събуждаха от най-слабия шум.Това със вършенето на домакинска работа докато бебето спи никога не е ставало при мен.Събуждаха се от отварянето на вратата дори CloseТакива бяха моите деца като бебета,за другия модел само съм чувала.

# 115
И моята принцеса е толкова ангажираща, да ми е жива и здрава, че тия дето Николина ги описва, имам чувството, че мога да ги гледам 10 едновременно.  Peace

# 116
И моето беше кротко, ама много ядеше, много, повече от 1 час сън наведнъж не ми се беше събирал, ето това ме събори, нито можех да мисля, нито знаех какво правя, първите месеци и до днес са ми бяло петно, просто липсата на сън ми блокира мозъка.
Добре че мъжът ми не го беше срам да си гледа детето, та направихме някакъв наш си график и успяхме и двамата да получаваме по нормална доза сън  Praynig иначе не смеех да ида до магазина, сериозно, не бях адекватна да пресека безопасно улица.

А пък за такова кротко бебе като описваното от Николина, какъв е проблема да го гледа другия родител? Ок, не е уморена майката, ама това ли е да си родител? Да чакаш и да се грижиш за детето си единствено, ако другия се умори  ooooh!

# 117
  • Burgas, Bulgaria
само да кажа ,че се връщам от лекар, до сега бях в Белодробната болница  - имам тежък спастичен бронхит , ще се лекувам и така, казаха ,че дълго ще се чистя и да имам търпение .....
отивам назад , за да прочета , само да кажа , че не се оплаквам от децата си . Гледам си ги , баткото е изключително дете , самостоятелен и много ми помага .....

# 118
  • Пловдив
]Плачат, но рядко. Вярно има и ревливи бебета, но те рядко се случват, поне по наблюденията ми. Повечето бебета не реват за нищо, просто спят и ядат, а и пишкат и акат. И толкова, докато са бебета де.

Според мен представата ти не е реална.Да не си им давала приспивателни на твоите деца? Laughing

Мадам тиква,радвам се,че си отишла на лекар и ще се лекуваш.Скорошно оздравяване ти пожелавам  Hug

# 119
  • София
Не че бронхитът е много цвете за мирисане, но е по-малката беля. Иначе, децата са си деца - искат си гледането, занимавката.

Общи условия

Активация на акаунт