как да се науча да не ми дреме ...

• 16 045
  • 283
  •   1
Отговори
# 90
Просто постилането на килимчето и начина,по който ще го направиш се случват много преди да се родят две деца.

# 91
  • В заешката дупка
Ирис е дала най-смислени съвети.

Размисли по принцип какви били днешните мъже, кой какво си бил направил и какъв смотльо е този на авторката, няма да и помогнат, освен ако целта и не е да го натири и да си търси друг.

# 92
Голямото дете е на 5г. и половина - то никога ли не е оставало с баща си или да излензат някъде без майката? Защото е странно при наличие на отгледано дете (имам предвид извън бебешката възраст), изведнъж мъжът да каже, че го е страх и не може да гледа деца. Аз под помощ от страна на бащата не разбирам да ми подава дрешките на бебето, за да го облека, а разбирам да се гледат сами, докато мен ме няма или съм болна. Че и за помощ не го разбирам - може да помогне на съседката по желание, детето му е отговорност.

Имам няколко примера около мен за семейства с деца, при които бащите "не могат" да гледат децата и цялата тежест е върху майките. Мъжете не излизат без жените си и какво от това като твърдят, че не могат една вечеря да сложат на децата, а и след работа не им се занимавало с тях. В единия пример детето е на годинка и малко и в началото бащата имаше желание да отменя майката, но тя твърдеше, че няма да се справи. Еми, вече и той го твърди.

# 93
бащата имаше желание да отменя майката, но тя твърдеше, че няма да се справи.
А , ето тук е ключа за палатката, защото нас хем ни е страх да оставим детето на баща му , че ще се притесняваме , хем искаме той да го гледа.за да се включи мъжа в нещо той трябва да бъде оставен сам да преценя кое и как да направи , а ние обичайно се намесваме , мрънкаме и не харесваме.И чисто и просто "Като не харесваш си го направи сама"

# 94
  • Fort Worth, TX
Оф, Тикве.Голяма тъпотия е тва.Е как само те имат нужда да излизат?Все едно ти нямаш?Вземи го тресни с нещо да му дойде акъла. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 95
Как да си го направи, Шанталче?
Дълго е за обяснение.
Умните и уважаващи себе си жени не изпадат в подобни ситуации.
Има жени, които още като се запознаеш с тях и виждаш, че на гърба им пише  "Staff". Съответно неминуемо рано или малко по-късно, започваш да ги третираш като такъв. Wink
Ох, и това е много вярно за съжаление.  Tired

# 96
Да ви кажа, не са виновни само мъжете /не визирам конкретния случай/.  И ние сами си го правим. Остави, аз ще свърша това. Дай аз това! И той свиква, че аз го върша и това и другото.

# 97
  • София
Как да си го направи, Шанталче?
Дълго е за обяснение.
Умните и уважаващи себе си жени не изпадат в подобни ситуации.
Има жени, които още като се запознаеш с тях и виждаш, че на гърба им пише  "Staff". Съответно неминуемо рано или малко по-късно, започваш да ги третираш като такъв. Wink

Е, що? Обясни ми, искам да разбера как става този номер и да се науча! Иначе само си дрънкаме тука общи приказки, без никаква реална полза, и без никакво смислено обясняване, което да свърши реална работа!

# 98
Мисля, че пак говорим за ниската самооценка, която предизвиква съответното незачитане и неуважение от страна на партньорите. Или с две думи, "за да ни обича някой друг, трябва първо сами да се обичаме".  Peace

# 99
Анди, тея неща с поставянето на граници, се правят в началото на връзката, не след 5-10 - 20 години слугинаж. Tired
П.П Няма какво да се учиш, не си спомням да съм чела ти да имаш подобен проблем  Peace

# 100
Мадам тиква обаче не пише ...да каже нещо , че явно всички станахме съпричастни

# 101
Не е толкова лесно да се каже еднозначно нещо по въпроса. От една страна и мъжете имат права, цял ден е работил човека, върнал се е от работа, наял се е, починал си е, какво лошо има да излезе с приятели? И той е човек, я мач ще погледа на по бира, я ще види какво правят останалите и ще си поговорят. Аз лично нещо лошо в това не намирам.
Още повече, че ако детето е малко, на няколко месеца, това означава че майката си е вкъщи и си го гледа. В смисъл че тя си е отпочинала, не е ходила на работа, и най-вероятно е успяла да се разходи на воля през деня с детето.
Ако се налага по някаква причина всеки мъж би се справил да гледа бебето, но ако всичко е нормално според мен е пресилено да искаме да затваряме мъжете си вечер вкъщи.

# 102
  • София
Не е нужно да имам проблем, просто искам да се науча.

Може да е отишла до болницата за снимка. Това, което пише, че цял месец се влачи, може да излезе нещо сериозно.

Николина, и как точно си почива една жена като е с бебе и по-голямо дете вкъщи? Кога става тази почивка, пред мивката с чинии или тенджерата на котлона, с ютията, на детската площадка, когато очите й трябва да са отворени на четири, или докато дундурка ревящо бебе? Щото, нали се сещаш, че всичката домакинска работа се върши през времето, когато бебето спи, и ако случайно и голямото е легнало, защото и то си иска занимавката. Интересно, гледането на деца и домакинство като не е работа, защо се плаща на детегледачката и чистачката, а не те да си плащат, че са на почивна станция!

# 103
В смисъл че тя си е отпочинала, не е ходила на работа, и най-вероятно е успяла да се разходи на воля през деня с детето.

Къде ги намирате тия деца?  Peace Чувала съм и в реалния живот репликата "Добре, че родих, че да си почина и да се наспя".

# 104
  • София
И аз съм я чувала тази реплика, само че след кратък разговор се разбира, че има поне една баба на разположение, която съвместява ролята на детегледачка и прислужница.

Общи условия

Активация на акаунт