как да се науча да не ми дреме ...

• 16 038
  • 283
  •   1
Отговори
# 75
 Защо бе, аз мисля, че ако му постави ребром въпроса ще се разберат. Тя явно иска той да е друг и сам да има желание, да се сеща. Но  мъжете са си скатавки от тези неблагодарни дейности. Не можел... няма такива работи. Като се тръшне жената с пневмония от преумора иска не иска ще се справи.
 Бебето наистина е много малко и може да го е страх да не го задави. Но другото дете може да изведе, нахрани, изкъпе и да се занимава с него.
 Авторката, просто поговори с него твърдо и му кажи, че така както я е подкарал не издържаш. Без да го чакаш сам да се сеща. Трябва да свикне, че каквото има за вечерта в къщи трябва да се свърши, а като заспят децата, ако има още желание, кафенето няма да избяга. До девет и половина може да отметне сума ти работа.

# 76
  • София
Когато жената се тръшне от пневмония, рефлексът на мъжете е да се обадят на мама.  Wink

# 77
Когато жената се тръшне от пневмония, рефлексът на мъжете е да се обадят на мама.  Wink

Да.
И е въпрос на чест да покажеш, че няма да го направиш, защото не си жена.
Мой познат с гордост разказва, че докато жена му била в болница за раждане, ходил само с дънки, защото няма жена, която да го изпере и изглади.
Той ще се скърши, нали разбирате, ако се погрижи за елементарни неща за себе си...
Като чета, нейният е подобен тип, не помагат подобни неща - гледаш децата, въртиш къщата, приемаш, че само той има право на почивка и го обслужваш като бебе, защото явно жената е по-силния пол и редно да се нагърби с всичко това, по техните разбирания.

# 78
Тя като е болна той не помага, пък чакай като оздравее да се сети.....
Даа.

# 79

....
И е въпрос на чест да покажеш, че няма да го направиш, защото не си жена.
Мой познат с гордост разказва, че докато жена му била в болница за раждане, ходил само с дънки, защото няма жена, която да го изпере и изглади.
Той ще се скърши, нали разбирате, ако се погрижи за елементарни неща за себе си...
....
Мъжките майки да ме прощават,ама така обикновено учат(или дават пример с действия)синовете си-че всякакъв вид домакинска работа е *привилегия* единствено и само на жената-после как да се изглади сам?!Аз пък имам едно познато семейство,където мъжът не пипа нищо в къщи с извинението,че разбира от всяка мъжка работа,иде му отръки всичко,сам си прави ремонтите,и по тоя повод имал право да трупа цял ден чинии в мивката,да не си раздига масата и все такива хубави работи,щото  той не се бъркал в женската работа.Както жена му не търсела майстори за нищо,така и той нямало да помага в къщи.Желязна логика,нали Mr. GreenА че жената също ходи на работа,през почивните дни гледа внучето,на село си оправя градина и куп други неща,това изобщо не се забелязва.Абе,всякакви ги има.

# 80
Съжалявам , но не знам как да формулирам най-точно заглавието ....
Та как да се науча да не се вбесявам когато всеки път мъжа ми излезе до кафето за питие или подобно .... Аз откачам , е на и сега .... бясна съм вътрешно , иде ме да се изям, щото се чувствам прекарана , прецакана и изобщо все такива приятни неща ....
Преди да излезе го питах  не му ли е жал за мен , а той ми отговори ,че не е малоумен  .....
С нищо не помага , от как малката се е родила освен да я гушне за малко друго Не прави - страх го било щото се давела да я храни , не искал да остава сам с нея ...
Не можел той да седи с двете деца , щото бил мъж , не жена, не ги умеел тези работи ... Ей такива глупости слушам и толкова ми е писнало ,че не ми се занимава с него ,не ми се и спори щото той е като радиото и изобщо ....... много ме е яд ..... много ....
Искам да се науча да не ми пука , да не се ядосвам -как ????

Няма как да стане...имаш право да се нервираш. Децата са на двамава ви. Това оправдание от сорта "чисто женски" и "чисто мъжки" неща като ги чуя ме втриса. Бих си съставила планченце, да му тръсна децата и екстремно и набързо да избягам за час два. Хей така да разнообразие, защото и ти не си малоумна , нали?

п.п. Мамичка мекичка, не е до мъжки и женски майки. До възпитание е в рода, от поколение на поколение се предава. Хората следват подсъзнателно модела, който виждат, няма правилокъква майка си мъжка или женска.

# 81
  • София
Тук продължаваме да си живеем в патриархат, само дето мъжете вече не са онези мъже, дето сме ги чели по книжките - да вземат решения, да отговарят за семейството, да са точно патриарси, с всичките предимства и недостатъци.

# 82
Според мен въпросът опира до незачитане на другия.
Ако мъжът преди да излезе попита жена си - има ли нужда от нещо,да купи ли нещо,да направи ли нещо, а после излезе за час,два с приятели - картинката щеше да бъде по-различна,авторката щеше да се чувства зачетена като човек - и едва ли щеше да се ядосва,че е излязъл.Щеше да бъде по-спокойна.
Дразнещото в ситуацията е липсата на зачитане.Изобщо не е проблемът в излизането. Време се намира за всичко.

# 83
  • Бургас
Тук продължаваме да си живеем в патриархат, само дето мъжете вече не са онези мъже, дето сме ги чели по книжките - да вземат решения, да отговарят за семейството, да са точно патриарси, с всичките предимства и недостатъци.

Да. Както и жените вече не само въртят домакинство и деца, но и изкарват дори повече от мъжете си, че някои дори ги издържат - и такова съм виждала.  Confused Много е извратено в момента положението у нас, дифузия на ценностите, криза, конфликти. Дано все пак от цялата работа излезе нещо градивно и по-удачно.

# 84
Която както си го направи, да ви кажа аз.

# 85
Има нещо вярно Peace
но не може да се отрече,че има страшно запретнати мъже,които не се поддават на обичайни женски тактики

# 86
  • София
Как да си го направи, Шанталче? За промяна на ценностната система на човека ли говориш или за манипулация чрез слабите му места? Защото първото е почти невъзможно, а второто никак не ми прилича на любов и уважение, а на използвачество. Явно въпросът много често се свежда до играта кой кого ще доминира по един или друг начин, бил той със сила или с манипулация.

# 87
Как да си го направи, Шанталче?
Дълго е за обяснение.
Умните и уважаващи себе си жени не изпадат в подобни ситуации.
Има жени, които още като се запознаеш с тях и виждаш, че на гърба им пише  "Staff". Съответно неминуемо рано или малко по-късно, започваш да ги третираш като такъв. Wink

# 88
  • Бургас
Не, тя имаше предвид, че е въпрос на личен избор според мен - демек намираш това, което търсиш. Но то затова има и стари моми, както и стари ергени, а семейства, в които по-горните и подобни проблеми липсват са сякаш доста по-рядка картинка. Малко или много при повечето хора се налага да се съобразят с масовото статукво, а то е точно такова у нас - криворазбран патриархат, жената е в по-неизгодно положение погледнато всякак, масово липсва и уважение, зачитане и т.н. Просто криза на ценностите, дано не се окаже перманентна.  Confused
А, тя Шантал ме е изпреварила, значи правилно съм разбрала.

# 89
Майка ми все ми вика"Какъвто си го избрала , такъв ще си го гледаш" или "Толкова си се оценила" много ме дразнят изказванията и , но е права.тя също хич не е в лесна позиция , цял живот  баща ми се е налагал като мнение , цял живот и казва какво да прави  , и сега вече и е писнало , но няма как , толкова свобода му е дала за което си е сама виновна.
Аз при моя мъж съм забелязала , че ако се държа с него с уважение , държа се добре , той също се държи така с мен , ако аз го обиждам той също го прави.

За патриахата се прави , преди беше"татко носи , мама меси" сега вече е "татко носи , мама и носи и меси" жените сме уморени и изнервени вече , а мъжете си щракат с пръсти повече от всякога.

Общи условия

Активация на акаунт