как да се науча да не ми дреме ...

• 16 002
  • 283
  •   1
Отговори
# 60
Ох, голяма дискусия се заформя пак Mr. GreenЗначи,за мене положението е такова-да излиза,прав му път,но първо да ме пита аз няма ли да излизам,имам ли нужда от него за нещо,и ако аз преценя,че не ми е комфортно присъствието му в момента-ОК,да излиза.Тъкмо ще гледам Великолепният век на спокойствие.Дано схванахте иронията Laughing

# 61
А моят мъж като работи на смени и почива по 4 дена кога му се полага да излиза?Щото някой път и през деня излиза,и вечер пак иска,гадината!

# 62
Може ли само да ми го нарисуваш на картикнка като времево разпределение, че нещо не я вдявам аз тази работа! Ходи човек цял ден на работа, да кажем излиза в осем и работното му време свършва в седем вечерта. И като как се вмества разпускането и кога във времето след седем вечерта докъм десет вечерта? Колко пъти на седмица така си релаксира?  newsm78

Е дай тогава хората само на работа да ходят и вечер да киснат в къщи Laughing

# 63

Е дай тогава хората само на работа да ходят и вечер да киснат в с приятели в кръчмата Laughing
Само крайностите ли са възможни като опция?

# 64
  • София
Може ли само да ми го нарисуваш на картикнка като времево разпределение, че нещо не я вдявам аз тази работа! Ходи човек цял ден на работа, да кажем излиза в осем и работното му време свършва в седем вечерта. И като как се вмества разпускането и кога във времето след седем вечерта докъм десет вечерта? Колко пъти на седмица така си релаксира?  newsm78

Това не е отговор, а бягане от въпроса ми! Като е толкова ок, моля, опиши го като разпределение във времето!

# 65
  • Бургас
Iris04, той нека си релаксира, но не и когато жена му е болна вкъщи, едва се дръжи на краката си и перманентно обгрижва две деца. Все пак има отговорност, като си я изпълни, ще може и времето да си разпредели. Ако помогне на жена си сега, поеме част от ангажиментите докато тя се закрепи, после ще може да отдели време и за собствените си прищевки. Тя няма да е вечно болна и капнала от умора. Но поне като виждаш, че жена ти едва смогва, чисто човешки, егати се включи!!! Или според теб болната жена трябва да потупа по рамото свежия си мъж, като реши, че след вечеря може да се забие някъде с приятели докато тя къпе бебета, бърше сополи, раздига маси, чете приказки?! Баланс трябва да има - ще излезе той, когато е спокойно вкъщи. Ще излезе и тя, щом той го прави, ще си разпределят задълженията. А от нейните думи излиза, че той си разполага със свободата за сметка на пълното и отдаване на децата и дома.  Rolling Eyes

# 66
  Нали точно това казах. На мъжете трябва да им се дават ясни команди и да им се казва в прав текст - от теб се иска тази вечер да направиш... защото...Или без защото даже.
 След което в девет часа да ходи с мъжете на кафенето, моля.

Значи,за мене положението е такова-да излиза,прав му път,но първо да ме пита аз няма ли да излизам,имам ли нужда от него за нещо,и ако аз преценя,че не ми е комфортно присъствието му в момента-ОК,да излиза.

ми да. Семейните хора също имат право на хобита, нещо да правят, с някого да се срещат, иначе какво - къщата, манджата, децата, това какво е.

Какво разпределение искаш от мене Анди? То си важи за всеки индивидуално - у нас мъжът ми има почти през вечер възможност да се занимава с хобито си по еди-два часа, след вечеря, близо до къщи е, но не у нас, излиза.   Понякога води и хлапето, понякога не.
 На кафенето срещу блока също ходи, има си приятели, ние сме контактни хора.

Последна редакция: вт, 30 окт 2012, 11:53 от Iris04

# 67
  • София
Ирис, стига де, сериозно ли не виждаш разликата от всяка вечер върти по кафетата и да излезеш веднъж-два пъти седмично? А жена му кога разпуска в цялата картинка?
Пък и тя му го е заявявала в прав текст многократно, доколкото разбирам.

Към авторката: Сменяй ключалките.

# 68
  Нали точно това казазах. На мъжете трябва да им се дават ясни команди и да им се казва в прав текст - от тоб се иска... защото.....

А да, бе, то детето, че е на 8 вече знае какво трябва и какво не, аз мъж ще командвам. Ако исках да командвам, щях да си взема куче, па да си го дресирам  Laughing
Не знам как се живее така, непрекъснато да мислиш какво трябва да се прави и да нареждаш ти това, ти онова. И аз съм човек в крайна сметка, искам и аз всичко на готово.

Аз така и не разбрах позицията ти, как ти виждаш ежедневието на семейство с деца, без помощници около тях? Защото аз нямам нищо против хобита и т.н., но веднъж седмично, примерно.
И колко време за теб е оптимално да прекарват заедно (ако работата например не налага отсъствие вечер)?

# 69
Ама той може да си стои чинно в къщи,но пак да не участва в семейния живот.Ще изпружи кълки на дивана,ще щрака с дистанционното,може и лежерно да захърка и пак няма да помогне с нищо на жена си.Щото аз и такива познавам-дремят в къщи,но реално полза от тях няма.По добре да излезе,поне да не  е пред очите ти и  да те дразни с бездействието си и с липсата на отношение към семейството.Аз,например,няма да се впечатля ако излезе и ме остави сама да къпя бебето,но ще ми стане много кофти ако си е в къщи и не ми помогне за децата.С две думи-не е драма,че ще излезе,драма е ако системно неглижира мен и децата,най-вече децата.

# 70
Не знам как се живее така, непрекъснато да мислиш какво трябва да се прави и да нареждаш ти това, ти онова. И аз съм човек в крайна сметка, искам и аз всичко на готово.

Аз ако исках така, щях да живея с някоя жена.

Авторката се е оженила за човек, който не е домошар и обича да излиза, това разбрах аз от цялата работа, а в момента не се чувства добре, детето и е малко, има и бебе и следователно - има много неща за вършене и от мъжа. Трябва да се разберат и да си разпределят задълженията.
 Друг начин аз не знам.
 Като го натири, не смятам, че някой ще е по-доволен.

# 71

Към авторката: Сменяй ключалките.
Докато не ги е сменил той...

# 72
Аз мисля,че не трябва да се примиряваш.Мисля,че трябва добре да обмислиш нещата и да вземеш съзнателно решение как и какво да направиш.Казвам съзнателно,защото често си мислим-не ми се спори,не ми се разваля доброто настроение,че дори и как да преглътна обидата.Казваш,че с първото дете не се е държал така.Помисли защо.Ти ли го търпеше и не се усещаше както сега или е нещо друго.Мисли и бъди безмилостна.За мен държанието му е доста неуважително и егоистично.
А мъжете не ги умеят тези неща с децата, защото не искат.
Аз например съм приела,че ММ не се оправя с детските дрешки,но съм сигурна,че ако поиска ще се справи.Обаче не иска.Затова пък на няколко пъти му обяснявах по телефона коя,къде и как и то пред други хора.Не му бе приятно,но каквото си постелеш.

# 73
Трябва да се разберат и да си разпределят задълженията.
 Друг начин аз не знам.
 Като го натири, не смятам, че някой ще е по-доволен.
Ясно е, че трябва да се разделят задълженията, но как да стане?? Той не искал да седи сам с децата Rolling Eyes, а тя не искала да му остави бебето, защото било ревливо /сякаш има разлика при майка си или при баща си ще реве/
Тя като е болна той не помага, пък чакай като оздравее да се сети.....

# 74
  Аз ако исках така, щях да живея с някоя жена...

Ако това е единственият начин да си споделяме отговорностите като партньори, и аз щях  Simple Smile

Ясно е, че трябва да се разделят задълженията, но как да стане?? Той не искал да седи сам с децата Rolling Eyes, а тя не искала да му остави бебето, защото било ревливо /сякаш има разлика при майка си или при баща си ще реве/
Тя като е болна той не помага, пък чакай като оздравее да се сети.....

Не става никак. Такива хора колкото и да им обясняваш, не разбират защо трябва да участват в подобни неща. Може би само ултиматум, но рискът от разпадане на семейството е голям, така че не знам дали може да се разглежда като препоръчителен вариант...

Общи условия

Активация на акаунт