как да се науча да не ми дреме ...

• 15 967
  • 283
  •   1
Отговори
# 45
Просто човекът си пренебрегва семейството може би. А винаги съм казвала, че може един мъж по 6 месеца да го няма в къщи и пак да се държи с жена си като със царица.  Peace Просто трябва да е мъж. Не псевдопич.  Peace

# 46
...
Не се сърди,както виждаме ситуацията е много по-сериозна.

Така е.
Просто ми е интересно защо ако избере семейството, веднага ми се приписват подигравки - тоя се е зашил за жена си, но ако избере да кисне всяка вечер с аверите си, никой не казва - той се е зашил за приятелите си. Дори за пример се дава - свободен, мъжкар и т.н.

# 47

Защото е съвсем нормално, особено за мъж, да релаксира по друг начин - хоби, приятели, спорт, мъжки сбирки, а не в домашен уют.
  Според мен авторката я е яд, че мъжът и излиза, докато тя е много ангажирана с децата, едното е наистина много малко, и не се чувства добре здравословно. Няма нищо,  предполагам че на всички ни се е случвало.
 Просто трябва да му кажеш в прав текст какво се изисква от него, на мъжете така им е по-лесно.
 Е, има и такива, дето така или иначе си седят в къщи, но не е проблем и да не е от този тип мъжът и пак да е наред всичко.

# 48
  • Бургас
Ти сама си си отговорила - като престане да ти пука, ще престане да ти пука и за него самия. Затова това не е решение. Изяснете се - съвсем спокойно му обяснявай, едва ли ще има промяна, но поне да знаеш, че си си казала. Пък той, ако държи на теб и семейството, ще се постарае малко повече.
Щади се, казвам ти го от опит - преди почти две години изкарах пневмония, усложнение в следствие на чести простудни заболявания. Затова си щади нервите и силите и като ти дойде в повече, не се замисляй - оставяш го с децата и излизаш за час-два да се свестиш. Когато осъзнаеш, че здравето и спокойствието ти са по-важни от нечии прищевки, ще престанеш и да се ядосваш. И сега не го раздавай истерично, а отиди да ти направят снимка - опасно е, здравето ти е по-важно от тези конфликти. Ако се окаже, че е пневмония, може да ти кажат да влезеш в болница - аз тогава отказах и пих много силни антибиотици вкъщи. Ти не отказвай - влез си, лекувай се, пък той нека се справя с децата. Ще се справи, не е сакат, а глупостите със страховете са си чиста проба измъквация. А иначе този период ще мине - децата ще пораснат, на теб ще ти е по-леко. Ако той не промени поведението си обаче много вероятно е чувствата ти към него да изстинат. Дано се изясните - казвай му, предупреждавай го, може пък да му прищрака.

# 49
Ти сама си си отговорила - като престане да ти пука, ще престане да ти пука и за него самия.

В такъв случай следва ли да се замислим дали на него му пука?

Пък многото казване и предупреждаване да не вземе да го приеме като мрънкане и да вземат да изстинат неговите чувства  newsm78. Те такива много не дават да им се казва.

# 50
Защото е съвсем нормално, особено за мъж, да релаксира по друг начин - хоби, приятели, спорт, мъжки сбирки, а не в домашен уют.

Като е нормално, да не прави семейство. Не е задължително все пак. Но да искаш семейство, да искаш деца, и после да разчиташ, че жената ще поеме всичко, защото така е "нормално", е доста нахално. Това че имат различни неща м/у краката не ги прави различни, поне за мен, и двамата са родители, и двамата са еднакво отговорни за тях и дома. Ако им тежи тази отговорност, да не я поемат  Wink

# 51
  Моля ти се, Човече, това въобще не е причина човек да не прави семейство, нито пък семейството изисква постоянно висене в къщи. Не е ли възможно да му каже просто какво трябва да свърши, за да я облекчи - това, това и това, и като го направи, да заминава в кафенето.
 Това е абсолютно работещ модел.

# 52

Като е нормално, да не прави семейство. Не е задължително все пак. Но да искаш семейство, да искаш деца, и после да разчиташ, че жената ще поеме всичко, защото така е "нормално", е доста нахално. Това че имат различни неща м/у краката не ги прави различни, поне за мен, и двамата са родители, и двамата са еднакво отговорни за тях и дома. Ако им тежи тази отговорност, да не я поемат  Wink
На такива семейството им е за престиж, не да ги занимават с някакви ангажименти и отговорности.  Peace

# 53
  • София

Според мен авторката я е яд, че мъжът и излиза, докато тя е много ангажирана с децата, едното е наистина много малко, и не се чувства добре здравословно. Няма нищо,  предполагам че на всички ни се е случвало.
 Просто трябва да му кажеш в прав текст какво се изисква от него, на мъжете така им е по-лесно.
 Е, има и такива, дето така или иначе си седят в къщи, но не е проблем и да не е от този тип мъжът и пак да е наред всичко.

Да релаксира, ама не всяка вечер по кафенетата, вместо да е при децата си! Хайде, жената да я оставим, ама тези деца да не би да са от комшията, или жената да си ги е донесла от бащиния дом! Нали са на съпруга, и той има отговорност към тях!  Който е "фемили мен", да си гледа фемилито вечер по тъмно. Не да се върне и или да забие нос в някой монитор цяла вечер, или да скита по кафенетата! Децата му като какъв човек го опознават - като вечно отсъстващ? Ако изобщо му пука, де!

# 54
  Е, не знам, за вас явно излизането вечер е нещо ненормално, оправяйте се тогава.

# 55
  • София
Ми, хайде да обърнем нещата - излизането да е нормално, обаче да го прави жената. Тогава ще излезе, че тя хойка и не й пука за децата, а мъжът й, горкият, е под чехъл! Такива мъже, дето са всяка вечер или през вечер навън, в един момент започват и по цяла нощ да са навън, и в един момент се разкрива, че и любовниците сменят. Това е тръгване по нанадолнището за един мъж, не е като да отиде с колеги след работа за един час някъде, и после да се прибере. Това, което описва авторката е по-скоро като това той да се прибере, да се наяде, да се преоблече, и обратно навън, просто не го свърта вкъщи.

# 56
  Е, не знам, за вас явно излизането вечер е нещо ненормално, оправяйте се тогава.
От излизане до излизане има разлика.  Peace

А и много е важно отношението и уважението към семейството по принцип. Пак казвам, ако той е мъж и знае как да се държи с нея, хич няма и да и дреме, че ходи по кафетата всяка вечер.

А той явно си се прибира като на хотел.

# 57
  Моля ти се, Човече, това въобще не е причина човек да не прави семейство, нито пък семейството изисква постоянно висене в къщи. Не е ли възможно да му каже просто какво трябва да свърши, за да я облекчи - това, това и това, и като го направи, да заминава в кафенето.
 Това е абсолютно работещ модел.

Не става дума да я облекчи просто. А да си поеме неговите отговорности и задължения. Семейството не е нейно задължение само, а той да я облекчава, това е общо начинание, и би трябвало да е нещо приятно, не тежест, за която да ти нареждат какво да правиш, за да облекчиш другия, който неясно защо се счита, че е длъжен за всичко.

За мен да, не е нормално приоритетите ми да са насочени към трети лица/неща.
Ако цял ден сме заедно, тогава да, но да имаме 3-4 часа свободни и да ги посветим на чужди хора, не го приемам за ок, освен инцидетно.

# 58
 Ами както ви се харесва. Не всички хора прекарват цялото си свободно време у дома, наистина има много неща, които трябва да се свършат вечер и по домакинството, и около децата, но човек може и трябва да релаксира и в други дейности, и да контактува и с хора,и просто приятно да поседи някъде.
 За мен това е напълно ясно, пък за някой ако е повод за развод, окей.

# 59
  • София
Може ли само да ми го нарисуваш на картикнка като времево разпределение, че нещо не я вдявам аз тази работа! Ходи човек цял ден на работа, да кажем излиза в осем и работното му време свършва в седем вечерта. И като как се вмества разпускането и кога във времето след седем вечерта докъм десет вечерта? Колко пъти на седмица така си релаксира?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт