как да се науча да не ми дреме ...

• 15 973
  • 283
  •   1
Отговори
# 240
Николина, благодаря ти, че ми показа пътя. Аз до сега си мислих, че имам стремежи за развитие, ти ми показа, че мястото на всяка жена, заслужено е боса и бременна до печката. А мъжете, е те са по-така, имат нужда да разпуснат, докато аз наготвя, изкъпа децата, скарам се със свекървата и зълвата. Ами така де, какво да правя иначе. Е естествено трябва и на работа да ходя, че на мъжа заплатата едвам му покрива кръчмата, ама нали съм почтена жена, ще си го търпя.  ooooh!

# 241
Nikolina78, а този мъж да не е малолетен, за да не може да си изяви ясно желанието?
Но много се "спасяват" с някакви кирливи оправдания, защото не желаят да си нарушават комфорта. А жената какво я бърка да стои вързана в къщи и да гледа детето.

# 242
  • Пловдив
При това положение, като се роди детето, редно ли е жената да затваря мъжа си и той да виси с нея да гледа детето, т.е. да промени из основи своя живот, защото жената му е решила че иска и трябва да има дете и го е родила?

Въй,въй,горкият ТОЙ-изнасилен,накаран,заплашван за дете.А и между другото ТЯ сама дете не може да си направи.Това е решение и желание и на двамата и след като е така следва точно това -той да виси с нея да гледа детето, т.е. да промени из основи своя живот

Николина,разбирам,че това са твоите убеждения.Няма как да ни разбереш и да се съгласиш

# 243
  • София
Интересно, тези деца да не си ги е донесла от бащиния дом? При положение, че вече не  се живее в описания от Вазов патриархат от няколко поколения под един покрив, където жените от семейството предимно отглеждат децата дружно, а мъжете осигуряват прехраната и или са на война, или на гурбет, или със стадата нависоко, а сегашната конфигурация е малкото семейство, живеещо самостоятелно - мъж, жена и деца, е редно при двама възрастни в семейството, и двамата да са ангажирани с децата и дома. Няма как сама жена да се справи с едно-две деца и къща, а мъжът да си живее като ерген. Както се казва, има си обективни реалности. Не е казано, че трябва все вкъщи да си стоят, а че трябва да проявяват грижата на семейни мъже, с отговорност пред децата си, а не да живеят все едно вкъщи са на хотел.

# 244
Въй,въй,горкият ТОЙ-изнасилен,накаран,заплашван за дете.А и между другото ТЯ сама дете не може да си направи.Това е решение и желание и на двамата и след като е така следва точно това -той да виси с нея да гледа детето, т.е. да промени из основи своя живот

Николина,разбирам,че това са твоите убеждения.Няма как да ни разбереш и да се съгласиш
Не си разбрала логиката ми или нарочно се правиш че не разбираш.
Представи си семейство, жената много иска дете и натиска мъжа, мъжът обаче е по-сдържан и не иска детето чак толкова. Съгласява се защото обича жена си. Е редно ли е после жената да натиска мъжа си да отделя много от времето си за да гледа и той детето, което той не е искал чак толкова?

# 245
  • София
Ех, Николина, ти наистина ли го вярваш това, дето го пишеш? Той не искал - само заради нея! А ако той иска, а тя роди заради него, той ли ще си остане вкъщи да го гледа, а тя по кръчмите?  Laughing

# 246
Ех, Николина, ти наистина ли го вярваш това, дето го пишеш? Той не искал - само заради нея! А ако той иска, а тя роди заради него, той ли ще си остане вкъщи да го гледа, а тя по кръчмите?  Laughing
Според мен, да. Който иска деца да си ги гледа.
И какво лошо има да се ходи на кръчма или дискотека?

# 247
Е не, Николина, аз нямах предвид, че мъжът не иска това дете.Предполага се, че едно дете е желано и от двамата родители.Аз говорих за емоцията по принцип към детето.Според мен трудно съпоставима е мъжката привързаност към детето спрямо майчинската.

# 248
  • Пловдив

си разбрала логиката ми или нарочно се правиш че не разбираш.
Представи си семейство, жената много иска дете и натиска мъжа, мъжът обаче е по-сдържан и не иска детето чак толкова. Съгласява се защото обича жена си. Е редно ли е после жената да натиска мъжа си да отделя много от времето си за да гледа и той детето, което той не е искал чак толкова?

Разбрах те,но не приемам,че защото той не е горял за дете няма да се грижи за него.И майката ще си носи всичко.Искал,не искал в началото детето все пак го е направил той съвсем съзнателно.Следователно трябва да си поеме и грижите около него.Това е моята логика

Както писах по-горе само ако е изнасилен,мога да приема да става както ти си писала

# 249
  • Burgas, Bulgaria
обаче ,не искам да обиждам никой ,нещата се изместват ... не става дума за децата ми и за това да се разделим или не , а как да продължим да сме заедно  Tired
Той много повече е настоявал  особено за второто ни детенце и изобщо не ми се коментира въпроса кой колко е искал да става родител ,защото най-малкото ме обижда това ... аз да не съм , нямам дума да кажа какво ,че да се натискам да раждам от човек който се дърпа , пък като се дърпа едва ли ще се получи бебето де , но това е друг въпрос ....

# 250
 Тогава говори с него. В прав текст му кажи всичко което каза на нас тук. Преди опитвала ли си?

# 251
Разбрах те,но не приемам,че защото той не е горял за дете няма да се грижи за него.И майката ще си носи всичко.Искал,не искал в началото детето все пак го е направил той съвсем съзнателно.Следователно трябва да си поеме и грижите около него.Това е моята логика

Както писах по-горе само ако е изнасилен,мога да приема да става както ти си писала
Не мисля така. А мъжът дали е бил наясно с исканията на жената относно гледането на детето след раждането му?
Сега, я си представи че си мъж и жена ти те натиска и вика, много искам дете мило, дай да си направим едно. А ти ѝ казваш, нека да изчакаме, не е ли рано и т.н. в смисъл да види жена ти че ти не исакш чак толкова дете в момента. А тя настоява. Е какво ще си мислиш? Няма ли да си помислиш, след като жена ми толкова иска дете, сигурно тя ще иска да се грижи за него ... Нормално е така да си помислиш, още повече че ако жена ти не споменава нищо друго по въпроса, значи би следвало да се е решила тя да гледа детето в по-голяма степен. И после какво става? Ражда се детето, ти си мислиш ето жената е доволна вече има какво да гледа и да не мърмори... и тя ти сервира че иска и ти да гледаш детето поне колкото нея? Е няма ли да се чудиш че нещо логиката куца, или по-скоро жена ти е премълчала нещо с цел да те подведе?

# 252
обаче ,не искам да обиждам никой ,нещата се изместват ... не става дума за децата ми и за това да се разделим или не , а как да продължим да сме заедно  Tired

Хубаво , ще останете заедно , но ти насочваш мислите и енергията си в посока как да не забелязваш , че той не е съпричастен към семейството , значи си сигурна , че той няма да се промени . ooooh!
Защо ти постоянно ощетяваш себе си , а той не се лишава от нищо ?

# 253
Ражда се детето, ти си мислиш ето жената е доволна вече има какво да гледа и да не мърмори... и тя ти сервира че иска и ти да гледаш детето поне колкото нея? Е няма ли да се чудиш че нещо логиката куца, или по-скоро жена ти е премълчала нещо с цел да те подведе?

Направо не мога да повярвам, че е възможно жена да разсъждава по този начин.

# 254
Ражда се детето, ти си мислиш ето жената е доволна вече има какво да гледа и да не мърмори... и тя ти сервира че иска и ти да гледаш детето поне колкото нея? Е няма ли да се чудиш че нещо логиката куца, или по-скоро жена ти е премълчала нещо с цел да те подведе?
Направо не мога да повярвам, че е възможно жена да разсъждава по този начин.
И аз също, затова казах да си представите че сте мъже. Един мъж според мен би разсъждавал по подобен начин.

Общи условия

Активация на акаунт