как да се науча да не ми дреме ...

• 15 960
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
Аз пък съм на мнение,че непукането спестява доста главоболия.
Да не се задълбочаваш в толкова мисли и терзания по отношения на мъжа си е най-добре.
Колкото по не ти дреме - толкоз по-добре. Гледай ти да си добре! Не вярвам,че го пиша аз това, но ето,че стигнах и до момент,в който го пиша  Laughing
Ако чакаш мъжа ти да стане това,което ти се иска на теб, ще си скъсаш нервите и отровиш живота и накрая и резултата няма да ти хареса със сигурност !

# 271
  • Варна
Съгласява се защото обича жена си. Е редно ли е после жената да натиска мъжа си да отделя много от времето си за да гледа и той детето, което той не е искал чак толкова?

' ми точно е така, разбира се! И за брака така - съгласил се, щото обича жената, няма да вземе да я наранява я, а после - като ерген ще си живее, няма да очакваме да си променя живота, нали?

# 272
  • София
Ментенцеее, колко ми липсвашеее! Hug

# 273
  • Варна
Ментенцеее, колко ми липсвашеее! Hug
Hug

# 274
  • София
Да не се задълбочаваш в толкова мисли и терзания по отношения на мъжа си е най-добре.
Колкото по не ти дреме - толкоз по-добре. Гледай ти да си добре! Не вярвам,че го пиша аз това, но ето,че стигнах и до момент,в който го пиша  Laughing
Ако чакаш мъжа ти да стане това,което ти се иска на теб, ще си скъсаш нервите и отровиш живота и накрая и резултата няма да ти хареса със сигурност !

Непукането върши работа, ако наистина хич не ти пука, и спокойно можеш да живееш и без този човек. Или пък, ако има чак някакви невероятно незаменими достойнства, които да компенсират проблемното му поведение и отношение, което пък, на свой ред е рядкост.

# 275

Непукането върши работа, ако наистина хич не ти пука, и спокойно можеш да живееш и без този човек. Или пък, ако има чак някакви невероятно незаменими достойнства, които да компенсират проблемното му поведение и отношение, което пък, на свой ред е рядкост.

Ако се терзаеш и мислиш твърде много, какво ще си помогнеш ?
Ако нещата не се променят,а ти все повече затъваш в желанието си да ги промениш ?
Най-много да се разболееш и тогава да се освестиш и да разбереш,че няма смисъл и нужда да се стига чак до там.
Когато има неща,които не могат да се променят - е по-добре да се научим да ги приемаме по-леко.

# 276
  • София
На терзанията хубавото им е, че показват, че човекът е жив, тече някакъв процес на преоценка, борят се различни сили, и има шанс да се постигне някакво равновесие. Непукането много често е примирение, което праави човека да е като умрял отвътре, като мъртва вода. Докато има терзания, има и надежда. Кои неща не могат да се променят? Само смъртта не може да се промени и нея човек трябва да я приеме. Всичко друго е изменчиво.

# 277
Да но пък терзанията костват много,понякога твърде много за да си струва.

# 278
  • София
Вярно е, много костват, енергоемки са, така да се каже! Но така или иначе в един момент свършват и човек стига до някакво решение. Но "да не ми дреме/пука"" не е решение, а примирение, защото човек трудно може да се прави  на кьорав, глух и ням цял живот.

# 279

Ако се терзаеш и мислиш твърде много, какво ще си помогнеш ?
Ако нещата не се променят,а ти все повече затъваш в желанието си да ги промениш ?
Най-много да се разболееш и тогава да се освестиш и да разбереш,че няма смисъл и нужда да се стига чак до там.
Когато има неща,които не могат да се променят - е по-добре да се научим да ги приемаме по-леко.

А защо вместо да се терзаеш и мислиш твърде много, не вземеш решение, което на първо място е добро за самата теб?Ти не си ли човек?И защо да стигаш до момента, в който се разболяваш?Тогава вече е късно и никакво освестяне няма да ти помогне.И никак не съм съгласна с последното ти изречение.Нещата, които наистина не можем да променим, но които не ни съсипват здравето, съм съгласна да се научим да приемаме по-леко.Но тук случая изобщо не е такъв.Не ми се вярва, че ще се почувства по-добре емоционално, ако започне да си казва "Ми да, имаме 2 деца, той не полага никакви грижи за тях, оставя ме болна и драсва към кафенето, но аз ще го приемам по-леко."

# 280
I ♥ и какъв е варианта ? Да се разведе ? Ако ще остава - да се научи да диша по-леко въпреки всичко.
Ако ще се маха - да действа.

Ако пък има начин нещата да се оправят - нека да се опита. Имам познати,които се опитват да не им дреме за дразнещите ги в мъжете им неща.И се справят доста добре. И всички са доволни.
Не,че не се обичат. Просто не се дават така лесно на раздразненията. Прескачат ги и продължават с усмивка. Ама си е трудно,да.

# 281
  • София
За да се оправят нещата, трябва и двамата да са на едно мнение първо, че има проблем и второ, точно какъв е проблемът. В момента единият си мисли, че има проблем, а другият си е добре и така, т-е- нещата няма как да се оправят, защото няма единомислие. Тук непукането е примирение. Ако реши да приеме нещата такива, каквито са, то трябва да намери нещо друго, в което да вложи енергия и да получава удовлетворение, знаейки, че й пука, но нищо не може да направи, за да промени ситуацията.

# 282
Ами да,именно. Да си влага енергията в нещо друго и да запълва липсата на конкретното отношение с нещо друго приятно за нея.
Ако има неща,с които мъжът компенсира,както каза ти.
Тоест да преглътне този недостатък,ако вижда,че има смисъл.

# 283
  • София
Темата се заключва по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт