В ШЕСТИ КЛАС внимавам в час - тема № 34

• 47 080
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Напълно съм съгласна - даже не малко - много свобода трябва да дадат. Подобни разсъждения има в темата за състезанията, макар там да е за непознатите (не типови) задачи. Точно това е и причината децата да не могат да решават такива, именно "забраната" за мислене по различен начин, защото ще ги санкционират, ако не мислят в нормата. Типологизирането на задачите и еднозначността на решенията е убийствено за творческото мислене на децата. В голяма степен това им е попречило за трета задача. Щерката е решавала на черновата - по неин си начин - незнам какво е написала на беловата -. разсъжденията и са верни макар и недовършени - но коментара на всички деца беше еднакъв - "не сме решавали такива". Вярно е че са малки и че трябва да имат набор от трикове и типове задачи, но трябва да ги оставим и дори да ги поощряваме и да творят - да мислят по различен начин. на 90% от децата математиката не им е самоцел и няма да станат математици - но именно чрез нея се развива логическото мислене, а живота не е типологизиран и решенията на проблеми не бива да се вкарват в рамки. как иначе ще има иновации и развитие, ако всеки решава проблемите както са му казали, че трябва.

# 631
Имам едно въпросче за тези олимпиади: На първи кръг кои оценяват работите на учениците? Съответно на 2-ри и т.н. еднакви хора (комисии) ли са или всеки път различни?

# 632
   Здраве и щастие! Честита Баба Марта!

# 633
Честита Баба Марта и от нас.
Желаем много здраве, късмет и много шестици на всички шестокласници. А на нас родителите пожелавам повече търпение и разбиране на проблемите на нашите подрастващи тийнове.

# 634
  • Карлово
Честита Баба Марта.
Да сте весели и засмени. Laughing

# 635
  • София
Румени, червени,
весели, засмени!
 Hug
Да сте здрави, момичета, вие и семействата ви!  bouquet
Другото -все ще го наредим! Peace

# 636
Честита Баба Марта! Да сте здрави и много щастливи!

# 637
  • София
Честита Баба Марта и от мен!Весели и румени!
Имам едно въпросче за тези олимпиади: На първи кръг кои оценяват работите на учениците? Съответно на 2-ри и т.н. еднакви хора (комисии) ли са или всеки път различни?

На 1 кръг - учителите от училището, в което учи детето.
От там нататък се сформират  комисии, проверяващи анонимни работи.В тези комисии от проверители съвсем спокойно може да участва и учител  от училището на детето. Но  той не знае на практика чии работи проверява. Разсекретяването  им е на по-късен етап и не се прави от учителите.

# 638
  • София
Честита Баба Марта! Здраве и щастие за всички!   bouquet

Моята девойка благоволи да отиде само на олимпиадата по БЕЛ.

# 639
  • София
Честита Баба Марта и от мен и моята шестокласничка! Да сте живи,здраве и усмихнати!

# 640
Здравейте! Съжалявам,че така нахлувам в темата , но спешно ми трябва помощ. Ако може някой да снима теста ,,Вещества.Превръщане на веществата,, от учебната тетрадка по Човек и природа (тази http://www.book.store.bg/p22762/uchebna-tetradka-po-chovekyt-i-p … mira-slavova.html ) ще съм много благодарна.  bouquet Embarassed Hug

# 641
BTW, за БЕЛ не съжалявам - писането й се подобри значително и заслуга имат и
десетките преразкази и тези, които писаха в школата.
Carmela, да те питам тук, че в другата тема е напечено Simple Smile) В коя школа ако не е тайна бяхте?
Мерси  bouquet

# 642
  • София
Carmela, да те питам тук, че в другата тема е напечено Simple Smile) В коя школа ако не е тайна бяхте?
Мерси  bouquet

Никаква тайна, Регалия. Определено съм доволна от школата, с уговорката,
че когато детето е способно и учи, където и да го пратиш,
учителите обикновено се представят в добра светлина.
С другото, енергоспестяващото, догодина ще се озоря и сигурно
ще мрънкам, че никой никъде не може на нищо да го научи  Mr. Green ooooh!

# 643
Мерси  bouquet

Никаква тайна, Регалия. Определено съм доволна от школата, с уговорката,
че когато детето е способно и учи, където и да го пратиш,
учителите обикновено се представят в добра светлина.
С другото, енергоспестяващото, догодина ще се озоря и сигурно
ще мрънкам, че никой никъде не може на нищо да го научи  Mr. Green ooooh!
Хаха, енергоспестяващото и моя е от тая група Simple Smile Много ти благодаря  bouquet

# 644
Моята шестокласничка е с гипсиран крак и едномесечен престой у дома.
Да видим как ще се оправяме с уроците.

Общи условия

Активация на акаунт